Személyes pénzügyek
2007. október 19. 15:49:33
Jövőre is marad a nyugdíjminimum
Jövőre is marad a nyugdíjminimumMind a munkavállalók, mind pedig a munkaadók érdekképviselete egyetértett azzal a kormányelőterjesztéssel, hogy ne szűnjön meg 2008. januártól a nyugdíjminimum és később a résznyugdíj rendszere. A szakszervezetek ugyanakkor az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki ülésén határozottan elutasították azt a javaslatot, hogy tovább szigorodjanak az előrehozott nyugdíj kiszámításának szabályai. Szerintük ugyanis ez a most is eléggé igazságtalan rendszert tenné még kedvezőtlenebbé. Mfor.hu háttér.
.
2007. október 15. 14:54:18
Jó fizetésre és szakmai fejlődésre vágynak a pályakezdők
A fizetés mellett az egészség és a szakmai fejlődés lehetősége alapján választanak munkahelyet az egyetemisták, derül ki egy kutatásból.
.
2007. október 15. 09:59:26
Jelentősen csökkent a szállodák kihasználtsága január-szeptemberben
Az év első kilenc hónapjában a három-, a négy- és az ötcsillagos szállodák átlagosan 53,7 százalékos szobakapacitás-kihasználtsággal működtek, amely hét százalékponttal elmarad a tavalyi év azonos időszakában mérthez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.
.
2007. október 12. 09:19:49
Csúcsra járt a Balaton
A Balaton és környéke 2007-ben az elmúlt évek egyik legjobb nyári szezonját zárta. A balatoni szálláshelyeken - mind a szállodák, mind pedig az összes kereskedelmi egység vonatkozásában - kiemelkedő eredmény született a belföldi vendégforgalmat illetően, derült ki a Magyar Turizmus Zrt. szezonzáró találkozóján.
.
2007. október 12. 07:29:57
Elfogadhatatlan a kormány béremelési javaslata
A kormány 2008-ra tett bruttó 4,5 százalékos keresetnövelési ajánlatával szemben 4 százalékos reálkereset-növekedést fogadna el az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége - jelentette be a szövetség elnöke.
.
2007. október 12. 05:59:59
Mi mit jelent egy álláshirdetésben?
Nap mint nap találkozhatunk olyan esetekkel, amikor a valóságot megszépítve speciálisan kreált szóösszetételekkel írnak körül amúgy nem feltétlen kellemes dolgokat. Különösen igaz ez az álláshirdetéseknél.
.
2007. október 10. 09:29:49
Megsínylik a cégek a minimálbér emelését
Félmillió dolgozónál is többet érint jövőre a minimálbér és a garantált bérminimumok emelése. A versenyszféra vállalkozásainak több mint 46 milliárd forinttal több bért kell majd kifizetniük 2008-ban, miután 65 500-ról 69 ezer forintra emelkedik a legkisebb havi munkabér, illetve ehhez képest további 20, illetve 25 százalékkal nő a szakképzettek garantált bérminimuma, írja a Világgazdaság.
.
2007. október 8. 17:14:28
Ne vigyük a mamát az állásinterjúra!
Mindenki tudja, hogy vannak dolgok, amelyek semmilyen körülmények között nem veszik ki jól magukat egy állásinterjún. Sokan mégis összeroppannak a lelki és szellemi nyomás alatt, és elfogadhatatlan praktikákkal próbálják levezetni a feszültséget - például magukkal viszik az édesanyjukat, hogy ő válaszolgasson a kérdésekre.
.
2007. október 8. 12:44:54
Csak augusztushoz képest csökkent a regisztrált álláskeresők száma
Ugyan viszonylag sok, 31 ezer betöltetlen állást regisztrált szeptember végén a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal, ám eközben a tavalyi adatokhoz képest, hasonló a szabad pozíciókkal hasonló arányban nőtt az állást keresők száma. A statisztikák szerint a fővárosban a legkedvezőbb a helyzet.
.
2007. október 8. 11:14:43
Csak minden negyedik budapesti elégedett a munkalehetőségekkel
A helyi munkalehetőségekkel a prágaiak, a koppenhágaiak és a dubliniak, a lakásviszonyokkal a lipcseiek, az aalborgiak és bragaiak a legelégedettebbek Európában - derül ki az Eurostat európai statisztikai hivatal adataiból.
.
2007. október 8. 09:09:16
Az inflációt meghaladó béremelést kaphatunk jövőre
Magyarországon az átlagos bérnövelések 2007-ben 6,6 százaléktól (fizikai) 7,5-ig (szellemi-adminisztratív) terjedtek, míg a 2008-as előrejelzések ennél alacsonyabbak, 6,5–7,4 százalék között mozognak – mondta el a Világgazdaságnak Bakos Réka, a Hewitt jövedelemfelmérésekért felelős tanácsadója.
.
2007. október 5. 15:24:12
Légicégeket csalogatna hazánkba a Magyar Turizmus Zrt.
A Magyar Turizmus Zrt. tevékenységében nagy hangsúlyt fektet a hazánkba repülő légitársaságokkal történő jó kapcsolat kialakítására. A Zrt. kommunikációs csatornáin keresztül népszerűsíti a Magyarországra irányuló járatbővítéseket és az új járatok beindítását egyaránt. Ezúttal egy norvég és egy dán cég döntött a budapesti járatok bővítése mellett.
.
2007. október 4. 17:14:00
Digitális analfabétákat segítenének munkához jutni
Digitális analfabétákat segítenének munkához jutniNemzetközi érdeklődés is kíséri azt a hazai civil kezdeményezést, amely során hátrányos helyzetű és tartósan munka nélkül lévők is álláshoz juthatnak. Az IT-mentor programban eddig résztvevő negyven megváltozott munkaképességű közül 75 százalék már elhelyezkedett. Az uniós forrásokból finanszírozott informatikai képzést szeretnék kiterjeszteni, hiszen így nem csak maguk a mentorok kapnak könnyebben állást, hanem azok is, akiket ők képeznek tovább. Sokan ugyanis azért nem tudnak elhelyezkedni, mert hiányoznak a munkához szükséges alapvető informatikai ismereteik. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. október 3. 16:24:20
Multik is kínálnak állásokat az országos börzén
Az október végi országos állásbörzére még fogadják az állás- és továbbképzési ajánlatokat kínáló cégek, intézmények jelentkezését október 12-ig.
.
2007. október 2. 13:04:54
A cégek is nyernek a megmozgatott dolgozókkal
A cégek is nyernek a megmozgatott dolgozókkalEgyre több vállalat ismeri fel, hogy érdemes sportolási lehetőséget biztosítani dolgozóinak egészségük megtartása érdekében. Hazánkban viszont a társaságok zöme még mindig úgy gondolja, hogy az erre szánt költség kidobott pénz.
.
2007. október 2. 08:59:38
Egyre nagyobb a cégek munkaerőhiánya
A pénzügyi szektor igyekszik a legmagasabb bérekkel vonzani a munkavállalókat, a cégek a legtöbb dolgozót mégis műszaki végzettséggel keresik. Vagyis nem feltétlenül azok a legdrágábbak a munkaerőpiacon, akik a legkeresettebbek - írja a Világgazdaság.
.
2007. október 1. 14:04:39
Ismét megszállásokkal kampányolunk
Ismét hazánk több száz éves megszállásaival kampányol a Magyar Turizmus Zrt. több mint hetven partnerének segítségével, hogy a téli, turisztikai szempontból kevésbé kecsegtető időszakban is Budapestre csábítsa a turistákat. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. szeptember 28. 10:29:37
Szakszervezetek: A GDP-vel együtt nőjenek a reálbérek is!
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) 2,8 százalékos reálbérjavulást kíván elérni a versenyszférában jövőre, annyit mint a GDP feltételezett bővülése - tájékoztatott Pataky Péter, a szövetség elnöke.
.
2007. szeptember 26. 16:29:33
Vizeinket népszerűsítik jövőre
A jövő évet a Vizek évévé nyilvánítja a Magyar Turizmus Zrt; ennek keretében 100 millió forintot fordítanak a felszíni, illetve a termál és gyógyvizeket népszerűsítő idegenforgalmi kampányra - jelentette be a cég vezérigazgatója Erdőtelken.
.
2007. szeptember 26. 16:09:03
Hogyan indítsuk el karrierünket?
Ijesztő feladat lehet a felsőoktatási intézményből kilépve eldönteni, milyen úton indítsuk el karrierünket. Sokan ott vétenek hibát, hogy azt gondolják, a tanulmányaik alatt betöltött részmunkaidős állás után teljes munkaidős, felelősségteljes pozícióra is számíthatnak az adott cégnél.
.
2007. szeptember 25. 08:04:57
A mai fiatalok már mobilak lesznek
Nemzetközi állásbörzét rendeznek az európai mobilitási hét alkalmából holnap Zalaegerszegen, majd Pécsett, Kecskeméten, Debrecenben, Szerencsen, Esztergomban, végül pedig Budapesten. A most 16-22 éves magyarok a munkaerőpiacra kilépve már mobilak lesznek, hiszen sok mostani fiatal tanul szívesen külföldön, így ők nem idegenkednek más kultúráktól - írja a Világgazdaság.
.
2007. szeptember 24. 06:59:58
Ragaszkodik a reálbérek emeléséhez a legnagyobb hazai szakszervezet
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) ragaszkodik a reálbérek jövő évi emeléséhez. A munkáltatói oldal képviselői ugyanakkor azt mondják, hogy bizonyos szektorokban nem lehet érvényesíteni a több évre előre elfogadott szakképzett kereseti minimum jövő évi mértékét.
.
2007. szeptember 20. 15:24:00
Szeretjük, ha a cég etet minket
Szeretjük, ha a cég etet minketJelentős növekedést mutat a meleg étkezési utalványok használata az elmúlt években: míg 2003-ban a versenyszférában 300 ezer, addig 2007-ben már 570 ezer fő kapott ilyen juttatást - derül ki a GKI és a Szonda Ipsos csütörtökön nyilvánosságra hozott felméréséből. Szakemberek egyetértenek abban, hogy ennek a juttatási formának az egészséges életmód kialakításában is nagy szerepe van, ezért értékét emelni kellene. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. szeptember 20. 09:39:03
Kevesebb külföldi jött Budapestre és a Balatonhoz
A magyar gazdaság szerkezetváltása elkerülhetetlen, amelyben a turizmusnak a jelenleginél nagyobb szerepet kell kapnia - hangzott el szerdán azon a keszthelyi ünnepségen, ahol Zala, Somogy és Veszprém megye Kereskedelmi és Iparkamarái "minősített üzlet" védnöki táblák kiosztásával díjazták a magyar vendéglátás hírnevét és presztízsét növelő vendéglátókat.
.
2007. szeptember 19. 07:34:00
Ausztrál cég vesz ipari parkot az Alföldön
Logisztikai központot vásárolt Kecskeméten az ausztrál Goodman Group.
.
2007. szeptember 17. 18:14:29
Itthon is elfogyhat a képzett munkaerő
Itthon is elfogyhat a képzett munkaerőA népességfogyás miatti munkaerő-csökkenés már nem csupán a nyugati országok problémája. Ráadásul a közép-európai régióban a demográfiai okok mellett az uniós csatlakozással könnyebbé vált külföldi munkavállalás miatti elvándorlással is számolni kell. Ez nem csak az érintett országok gondja, hanem azoké a multinacionális cégeké is, amelyek az elmúlt években zsinórban telepítették ide szolgáltató központjaikat. Mfor.hu háttér.
.
2007. szeptember 17. 18:04:15
Metrókampánnyal erősít a Malév Madridban
Metrószerelvényeken és kivetítőkön népszerűsíti Budapestet a Malév spanyol irodája és a Magyar Turizmus Zrt.
.
2007. szeptember 14. 13:54:43
Egyre többen nyaralunk belföldön
Megnyílt a Főszezon elnevezésű belföldi turisztikai kiállítás és szállásbörze Budapesten, a Westend Bevásárlóközpont tetőkertjében. A megnyitón kiderült, hogy már több a belföldi turista, mint a külföldi vendég.
.
2007. szeptember 13. 08:31:00
A kisebb béremelés is többet ér jövőre
A kisebb béremelés is többet ér jövőreBár jövőre az ideinél kisebb bérfejlesztést terveznek a versenyszférában, az emelés mégis többet ér majd, mivel az infláció várhatóan csökkenni fog. Emellett természetbeni juttatásokat is egyre több cég ad dolgozóinak, így jövőre az eddiginél is többen választhatnak ezek közül, derül ki a legfrissebb jövedelem-felmérésből. Nemzetközi összehasonlításban azonban igencsak rosszul állunk: ha a fizetések vásárlóértékét nézzük, a nyugati államok mellett Oroszország is megelőz minket. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. szeptember 12. 09:31:00
Társadalmi vita indul a turisztikai pályázatokról
Társadalmi vitára bocsátotta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a turizmusfejlesztési pályázati kiírások tervezetét.

3358 Személyes pénzügyek cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
1,1 milliárdért épülnek focipályák Budapesten1,1 milliárdért épülnek focipályák Budapesten

Összesen 8 pálya épülhet 1,1 milliárd forintból.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-08-19 ] Hatalmas betonszörnyeteget épít Mészáros Lőrinc az egyik legszebb magyar kirándulóhelyhez - Becsapott
" Reméljük egyszer le is bontja a szörnyet, rekultivál..."
[ 2017-08-18 ] Iszonyúan sok taxis verte át az utasait nyáron - Tóth Jani
" Be kellene náluk is vezetni egy UBER jellegű rendsze..."
[ 2017-08-16 ] Felkopik az álla Mészáros Lőrinc alkalmazottjainak - Tóth Jani
" Örüljenek neki hogy nem közmunkásként kell dolgozniu..."
[ 2017-08-15 ] Nem elég már a szlovéneknek a csóró magyar turista, rámennek a pénzes nyugatiakra - gubaba
" Hülyeség! Szlovénia még elérhető a magyarok számára ..."
[ 2017-08-11 ] Nem vicc: Mészáros Lőrinc bebukott egy közbeszerzést - symple
" "Ne mindig mi nyerjünk!" Nem is tudom, hogy k..."
További témák >>
hirdetés
.