Személyes pénzügyek
2006. augusztus 25. 19:01:00
Nem a pénz a legfontosabb a fiatal alkalmazottaknak
A munkaadóknak az eddigiektől eltérő szempontokat kell figyelembe venniük, ha fiatal munkaerőt szeretnének alkalmazni, és meg szeretnék tartani a munkaerőpiacra belépő új generációt - áll az Employing the Next Generation című jelentésben.
.
2006. augusztus 23. 09:21:00
Magyarokat toboroznak a szaúdi finomítóépítéshez
Mintegy ötszáz fős magyar munkacsoportot szervez egy szaúdi olajfinomító építésére az ENH Euro-Norp Harcon Szerelőipari és Szolgáltató Zrt. A társaság építő- és szerelőipari végzettségű, lehetőleg angolul is beszélő dolgozókat toboroz - közli a Világgazdaság.
.
2006. augusztus 14. 08:01:00
Régiós összehasonlításban drága a magyar munkás
Magyarországon a visegrádi országokkal összehasonlítva viszonylag drága az ipari munkaerő, ám az EU régi tagállamaitól még mindig óriási szakadék választ el. A kölni IW kutatóintézet most kiadott elemzése szerint hazánkban átlagosan 4,88 eurójába került a feldolgozóipari cégeknek egy munkaóra - írja a Világgazdaság.
.
2006. augusztus 11. 09:21:00
Munkaadók: valódi szaktudást kapjanak a hallgatók!
A munkaadókat is bevonnák abba a szeptembertől megalakuló kerekasztalba, amelyen a felsőoktatás súlyos gondjaira szeretne megoldást találni a kormányzat. A fórumon rajtuk kívül az oktatási tárca, a szakszervezetek, a hallgatók, a rektorok és az önkormányzatok képviselői vesznek részt. A vállalkozók azt szeretnék elérni, hogy a piacon jól eladható képzettséget kapjanak a diákok - írja a Világgazdaság.
.
2006. augusztus 10. 12:11:00
Romák a munkahelyi diszkrimináció legfőbb érintettjei
A munkahelyi diszkrimináció fajsúlyos témájával indított a Civil Sziget uniós sátra. A kerekasztal-beszélgetésben az állam és a civil oldal egyaránt szót kapott. Az mfor.hu a hallgatóság soraiban ült.
.
2006. augusztus 9. 16:01:00
Folyamatosan nő az AM-könyvet kiváltók száma
Míg 2004-ben csak 132 ezer alkalmi munkavállalói könyvet adtak ki, 2005-ben már közel 270 ezer, az idei év első felében pedig csaknem 230 ezer volt az AM-könyvet kiváltók száma – áll a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.
.
2006. augusztus 9. 06:01:00
Állásinterjúk: árt a cégnek a szűklátókörű HR-es
Az elavult állásinterjú-technikákkal a vállalatvezetők értékes, tehetséges munkaerőtől fosztják meg magukat a HR-szakértők szerint. Káros például ahhoz ragaszkodni, hogy valaki betűről betűre megfeleljen a munkakör leírásának.
.
2006. augusztus 7. 07:01:00
Hátrányba kerülhetnek a dohányosok álláskeresésnél
Nem ellentétes az Európai Uniónak az emberi jogok tiszteletben tartására vonatkozó szabályozásával az, hogy a vállalatok az álláshirdetésnél kiköthetik: dohányost nem vesznek fel - jelentette ki az Európai Bizottság szóvivője.
.
2006. július 31. 14:31:00
Még mindig nehezen váltunk szakmát
Még mindig nehezen váltunk szakmátSok dolgozó csak néhány éves tapasztalattal a háta mögött jön rá arra, hogy rossz szakmát választott. Míg Nyugat-Európában nem okoz komoly törést a váltás, addig itthon az újrakezdés sokszor megoldhatatlan feladatnak bizonyul. Az mfor.hu arra kereste a választ, mely szakmák esetében lehetnek reményeik a pályát váltani szándékozóknak.
.
2006. július 31. 12:51:00
AVIA: benzinkúthálózat Magyarországon
AVIA néven új benzinkúthálózat jelent meg Magyarországon. Egyelőre két ilyen feliratú állomással találkozhatnak az autósok, de a svájci non-profit társággal kapcsolatban álló magyar egyesület három év múlva legalább 30 kutat szeretne üzemeltetni.
.
2006. július 28. 15:21:00
Turistabarát ellenőröket ígér a BKV
Turisztikai képzésen vettek részt a BKV-jegyellenőrők a BKV Zrt. és a Magyar Turizmus (MT) Zrt. együttműködésének keretében, amelynek célja a budapesti tömegközlekedési eszközöket használó külföldi turistákkal való kommunikáció kulturáltabbá és hatékonyabbá tétele.
.
2006. július 25. 08:01:00
Büntetőkamattal sújthatják a bérekkel késő cégeket
Még ősszel a parlament elé kerül a munka törvénykönyvének újabb módosító csomagja - értesült a Világgazdaság. Eközben a hatóságok mindent megtesznek, hogy a dolgozók időben megkapják a bérüket, büntetik azokat a cégeket, amelyek késve fizeti ki a dolgozói jövedelmeket.
.
2006. július 25. 06:01:00
Most lépj félre a Balatonon!
Most lépj félre a Balatonon! Nem értem, mit szeretne elérni a Magyar Turizmus Rt. állami pénzen készített reklámjával. A <a href="http://abalatoninyar.fw.hu">csónakos szexjelenetet</a> ábrázoló kisfilmmel állítólag a 20 év körüli fiatalok számára szeretnék vonzóbbá tenni a Balatont.
.
2006. július 20. 08:01:00
Reményvesztett helyzetben a pályakezdők
A pályakezdő munkanélküliek közül a legtöbben segédmunkás, őr, adminisztrátor, eladó, felszolgáló, fodrász, illetve festő és mázoló posztra várnak. Aggodalomra ad okot, hogy a mintegy 33 ezer állástalan fiatal közel egynegyedének nincs szakmája, így nem is remélhet jobb állást a segédmunkánál - számol be a Világgazdaság.
.
2006. július 19. 06:01:00
Magyar felsővezetők: milliós havi fizetések
A megélhetési és adóterhekkel korrigált adatok szerint a magyar vezetői jövedelmek a Hay Group világranglistájának csak a végén kullognak, derül ki a most közzétett adatokból. Panaszra ugyanakkor még a magyaroknak sem lehet túl sok okuk, az úgynevezett senior pozíciókban dolgozók "valós" javadalmazása havonta közel egymillió forintnak felel meg.
.
2006. július 18. 08:51:00
A tandíj sem fogja vissza a diplomadömpinget
A tandíj sem fogja vissza a diplomadömpingetMár régen elmúltak azok az idők, amikor a diploma kézhezvétele egyben automatikus álláshoz jutást jelentett. Ma már egyre fontosabb a tudatos - akár szakemberek segítségével történő - szakmaválasztás. Könnyen póruljárhat ugyanis az, aki a piaci igényeket figyelmen kívül hagyva dönt. Szakértők szerint a kényszerdiplomások számát tekintve a tandíj sem hoz majd radikális változást. Mfor.hu körkép.
.
2006. július 7. 13:31:00
Ősszel indul az agyvisszaszívás hadművelet
Ősszel indul az agyvisszaszívás hadműveletKülföldről hazatérőknek és a visszköltözést fontolgatóknak kíván segíteni széles körű szolgáltatásaival az a civil szervezet, melynek vezetője maga is végigjárta a visszatelepülés kálváriáját. A HR-szakértő szerint túlképzettség és hosszú külföldi távollét esetén szinte lehetetlen itthon elhelyezkedni. A társaság klubestjén az mfor.hu is ott járt.
.
2006. július 4. 11:01:00
A Balaton nem drágább vetélytársainál
A magyar tenger nem drágább a legnépszerűbb európai tengerpartok, illetve a Balaton versenytársainak számító tavaknál, derül ki a Magyar Turizmus Zrt. kutatásából. A legolcsóbb desztinációnak Bulgária és Törökország számít, míg a franciák és az olaszok számítanak a legdrágábbnak.
.
2006. június 30. 09:21:00
Ismét mozisztárral építenék az országimázst
A Tony Curtis-reklámfilm és -kampány után újabb nagy dobásra készül a Magyar Turizmus (MT) Zrt. A Napi Gazdaság értesülései szerint olyan, elsősorban hollywoodi sztárt szeretnének megnyerni egy-egy Magyarországot népszerűsítő reklámkampányhoz, "aki az elmúlt években itt forgattak, dolgoztak és jól érezték magukat" - mondta Galla Gábor, az MT Zrt. vezérigazgatója.
.
2006. június 23. 13:51:00
Turizmus 2006: borús kilátások
Turizmus 2006: borús kilátásokNem sok bíztatót remélnek az idei év turizmusától a hazai szolgáltatók az ECOSTAT Gazdaságelemző és Informatikai Intézet pénteken publikált előrejelzése szerint. A kilátások miatt leginkább a vendéglátással foglalkozó vállalkozások borúlátóak, de a korábbi időszakhoz képest a szállodák is rosszabb üzleti lehetőséggel számolnak.
.
2006. június 7. 18:31:00
Az idegenforgalom már érzi a megszorításokat
A megszellőztetett megszorítások miatt kevesebben terveznek utazást erre az évre, de a lakosság közel fele azért így sem mond le a nyári üdülésről. Belföldön idén is a Balaton, míg külföldön továbbra is Horvátország viszi a prímet.
.
2006. június 7. 07:51:00
30 milliárdos a diákmunka hazai piaca
Évente 20-30 milliárd forintos forgalmat bonyolít le az országban működő mintegy 15 iskolaszövetkezet. Magyarországon becslések szerint évente 100-150 ezer diák keresi fel ezeket az intézményeket, hogy így egészítse ki jövedelmét - írja a Napi Gazdaság.
.
2006. június 2. 13:41:00
Vízi vidámpark lehelhet életet a balatoni kísértetfaluba
Vízi vidámpark lehelhet életet a balatoni kísértetfalubaMegdobhatja a balatonfüredi görög falu forgalmát a két héten belül nyitó impozáns vízi vidámpark. Az új létesítmény beruházói még ebben az évben 100 ezer vendéget várnak a fürdő- és wellness-központba, tudta meg az mfor.hu.
.
2006. május 26. 15:31:00
22 ezer startkártyát váltottak ki
22 ezer startkártyát adtak ki múlt év októbere óta, a kártyatulajdonosok közül mintegy 7 ezren felsőfokú végzettségűek.
.
2006. május 24. 13:31:00
Cégvezérek díjazása: mi változik az új törvénnyel?
Cégvezérek díjazása: mi változik az új törvénnyel?A gazdasági társaságokról szóló új törvény nem engedi meg az ügyvezetői teendők alkalmazotti jogviszonyban történő ellátását. Az mfor.hu jogi szakértője ezúttal a változás hátterét és anyagi összefüggéseit próbálta megvilágítani.
.
2006. május 24. 08:01:00
Hoppon maradhatnak a frissdiplomások
Sok frissdiplomás számára okozhat csalódást a diploma átvétele, a végzősök egy részének kevés az esélye a munkaerőpiacon, mert vagy a képesítésük, vagy az alma mater nem megfelelő - számol be a Napi Gazdaság.
.
2006. május 23. 18:01:00
Két évre be kellene fagyasztani az állami alkalmazottak bérét
Míg a korábbi részekben a gazdaság jelenlegi helyzetéről adott képet a tanulmány, addig az alábbiakban a CEMI-jelentés legfontosabb javaslatait közöljük. A szerzők szerint a felvázolt lépéseket követve 2 év alatt a kamatfizetések nélkül számított hiányt sikerülhet konszolidálni.
.
2006. május 17. 10:51:00
A foci vb keresletet támaszt a munkaerőpiacon
Három héttel a németországi labdarúgó világbajnokság kezdete előtt jó esélye van a munkát keresőknek, hogy állást találjanak. A német Munkaügyi Hivatalban több mint 11 ezer állás közül lehet választani - írja szerdai számában a Berliner Zeitung, a hivatal vezetőjére hivatkozva.
.
2006. május 17. 10:11:00
171 ezer forintot keresnek átlagosan a magyarok
A nemzetgazdaságban január-márciusban a bruttó átlagkereset 7,3 százalékkal, a nettó 8,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a reálkereset - a fogyasztóiár-index 2,5 százalékos növekedése mellett - 5,7 százalékkal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
.
2006. május 12. 09:51:00
WAP-on is kereshetünk állást
Nem kell számítógép és internet ahhoz, hogy az álláskeresők elérjék az Állami Foglalkoztatási Szolgálat egész országra vonatkozó állás- és képzési ajánlatait, ez mobiltelefonról is lehetséges.

3286 Személyes pénzügyek cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Sokkal jobb orvosi ellátást kaphatnának a magyar munkavállalók
Mitől emelkedhetnek a KGFB-díjak

A kgfb esetén az autósok többségében elégedettek a biztosítók szolgáltatásaival. Most azonban felmerült a módosítási igénye, ami gondot okozhat.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 11:22 ] Tízmilliókat zsebelnek be a gyűlölt Brüsszeltől a fideszes körök - Pök Hendi
" Már megint hasra rántott benneteket az orrotok, móri..."
[ 2017-06-19 ] Nagyon megváltozik a kenyér csütörtökön - gubaba
" Szabályozva nagyon lesz! Lehet, hogy nem lehet megen..."
[ 2017-06-18 ] Kivándorlás: Több mint egymillióan hagynák el Magyarországot - alex53
" MAGYARORSZÁG ERŐS ÉS BÜSZKE EURÓPAI ORSZÁG! És még ..."
[ 2017-06-14 ] Panelek visszabontása: 402 milliós költséggel indul a buli Hódmezővásárhelyen - gubaba
" Makovecz-stílben építik át/bontják vissza a paneloka..."
[ 2017-06-12 ] Brutális fizetéseket kapnak a magyar focisták - itt a toplista - Mihály Géza
" Ezek a fiúk bebizonyították, hogy Puskás nem értett ..."
További témák >>
hirdetés
.