Személyes pénzügyek
2006. május 11. 15:11:00
Nem várt sikert hozott az első hazai online-állásbörze
A virtuális állásbörze három napig volt elérhető a CV-Online weboldalán. Itt képviseltették magukat a cégek "standokkal", melyek rövid leírást tartalmaztak a vállalatokról, a felvételi folyamatról, az ajánlott pozíciókról és feltételekről.
.
2006. május 10. 08:01:00
Több mint tíz hónap kell az állásszerzéshez
Rekordot döntött a magyar állásszerzési idő. A legfrissebb adatok alapján átlagosan 304 napot tölt nyilvántartásban egy álláskereső, mire újból visszakerül a munka világába. Az utóbbi két évben is 8-9 hónapig tartott a munkához jutás, 10 fölé azonban eddig soha nem emelkedett ez az adat. A fizikai munkások és a vezetői posztokra pályázók jutnak gyorsabban álláshoz - írja a Világgazdaság.
.
2006. május 9. 08:41:00
Minden tizedik magyar élne külföldön
A magyarok egytizede tervezi, hogy rövidebb-hosszabb időre, esetleg véglegesen külföldre megy élni és dolgozni. A Tárki most közzétett kutatásából az is kiderül, hogy az elmúlt öt évben jelentősen módosult a tervezett célországok kedveltsége az érintettek körében - írja a Világgazdaság.
.
2006. április 19. 09:26:00
Vészes munkaerőhiány várható az IT-piacon
Veszedelmes munkaerőhiánnyal néz szembe Európa a következő években a legfontosabb informatikai szolgáltatások, az IT-hálózatok, a TCP/IP protokoll alapú rendszerek üzemeletetése terén. A megfelelően képzett szakemberek hiánya visszafoghatja a kontinens gazdaságának növekedését, ronthatja a versenyképességet. Három év múlva Európában félmillióval több IT-dolgozóval lesz kevesebb a szükségesnél - olvasható a Napi Gazdaság cikkében.
.
2006. április 19. 06:01:00
Dolgozz mindhalálig!
Dolgozz mindhalálig!Nem tudom, megfigyelték-e, hogy a McDonald’s etetőkben a sok friss, ropogós kiszolgáló mellett mindig öregek a takarítók. Tragikomikus látni őket kockás ingben, sildes sapkában, görnyedezve „fókázni” a követ.
.
2006. január 25. 09:41:00
Jól keresnek a magyar menedzserek
Magyarországon és általában Kelet- és Közép-Európában nő a leggyorsabban az európai vállalati közép- és felső vezetők bérezése - írja a Világgazdaság.
.
2006. január 18. 13:41:00
Virtuális térben csábítottuk a nyugati turistákat
Virtuális térben csábítottuk a nyugati turistákatHúszmillió utazni vágyót ért el a Budapestet reklámozó internetes kampány. A szakemberek a novemberi vendégéjszakák számával is elégedettek, ám az eredmények megtartásához további fejlesztéseket sürgetnek. A hiányzó gyorsvasút és az ígérgetett konferenciaközpont mellett a turistabuszok ügye is rendezetlen, számol be az mfor.hu.
.
2006. január 3. 09:41:00
Már januárban beindul a munkaerőpiac
Az ünnepek lecsengésével már január közepén dinamizálódik a munkaerőpiac. Aki november közepéig nem talált állást, az már csak most számíthat arra, hogy megfelelő mennyiségű ajánlat közül válogathat - írja a Napi Gazdaság.
.
2006. január 3. 08:41:00
Új minimálbér-rendszer: kockázatok és mellékhatások
Új minimálbér-rendszer: kockázatok és mellékhatásokA minimálbér-alku következtében a vállalkozások a következő három évre előre tervezhetik bérköltségeiket, új elemként pedig belépett a szakképzettségnek megfelelő sávos rendszer is. Az mfor.hu annak járt utána, hogyan befolyásolják a vállalkozások mindennapjait az emelkedő bérköltségek.
.
2005. december 15. 13:31:00
Brit turista-invázió: Budapest megér egy bulit!
Brit turista-invázió: Budapest megér egy bulit!Az elmúlt két évben megduplázódott a hazánkba érkező brit turisták száma. Néhány éve többségük még azt sem tudta, mely régióban található Magyarország. Az uniós csatlakozással, a diszkont légitársaságok megjelenésével és a jelentős marketingtevékenységgel azonban megváltozott a helyzet. Ma már néhányan a legénybúcsújukat is nálunk tartják, derül ki az mfor.hu körképéből.
.
2005. december 12. 14:11:00
Tony Curtis jövőre is Magyarországért mosolyog
Tony Curtis jövőre is Magyarországért mosolyogAz országimázs javítását részben a "vajaskenyértúrázó" újságíróktól, részben az utca emberétől várja a Magyar Turizmus Rt., tudta meg az mfor.hu.
.
2005. november 30. 11:41:00
644 tartós munkanélkülit alkalmaztak Salgótarjánban
Közhasznú és közcélú foglalkoztatásban, valamint közmunkán 644 embert alkalmazott eddig az idén a Salgótarjáni Foglalkoztatási Kht. azok közül, akik legalább egy éve regisztrált munkanélküliek. A kht. adatai szerint a közcélú, közhasznú és közmunkán dolgozók termelékenysége 60-70 százaléka a piaci szférában alkalmazottakénak.
.
2005. november 29. 08:41:00
Értékvesztett diplomák: letűnt az álmodozások kora
Értékvesztett diplomák: letűnt az álmodozások koraA munkáltató szemében a diploma vajmi keveset ér, ha nincsen mögötte tapasztalat, személyiség és megfelelő nyelvtudás. A frissen végzetteket elsősorban a multik és a nagyvállalatok keresik, derül ki az mfor.hu körképéből.
.
2005. november 17. 08:31:00
Állásbörzék: a végzettség helyett az embert keresik
Állásbörzék: a végzettség helyett az embert keresikAz állásbörze egy nagy „adok-kapok” játék, avagy olyan színház, amelynek gyakorlati haszna van. Az mfor.hu az őszi szezon kapcsán annak nézett utána, miért éri meg a cégeknek az itt történő megjelenés, illetve milyen fiatalokra mutatkozik a legnagyobb igény.
.
2005. november 9. 09:31:00
Teherbíró kollégákat keresnek a gazdasági posztokra
A kereskedelmi posztokra jelentkezőktől precíz munkavégzést és határozottságot várnak, az informatikai állásoknál a jó szervezőképesség és a kreativitás, a gazdasági posztoknál a teherbíróképesség és az elemzőkészség jelent előnyt – írja a Világgazdaság.
.
2005. október 21. 11:41:00
Az őszi állásbörzéken kisebb az esély a munkaszerzésre
Már a héten elindult az őszi egyetemi állásbörze szezon. Elsőként egy vidéki egyetem, a Pécsi Tudományegyetem hallgatói szondázhatják a munkaerőpiacot, a fővárosban a jövő héten rendezik a legnagyobbnak számító Műegyetemi Állásbörzét.
.
2005. október 19. 08:41:00
Kezdő munkavállalók: kis cég, vagy multi
Sok pályakezdő számára jelent dilemmát, hogy első munkahelyeként nagyobb vagy kisebb méretű vállalatnál próbáljon elhelyezkedni. A szakemberek szerint ennek nincs túl nagy jelentősége, a gyakorlat megszerzését kell szem előtt tartani.
.
2005. október 11. 10:31:00
Fapofával foghatunk ki a stresszinterjún
A munkáltató felvételiztetésnél három dologra kíváncsi: valóban akarja-e a jelölt az adott munkát, képes-e a feladat ellátására, és be tud-e illeszkedni a csapatba? A pályázók olykor szituációs, édes-keserű vagy stresszinterjún is megmérettetnek, derül ki a Népszabadság elemzéséből.
.
2005. október 4. 09:11:00
Hazánk az EU-s bérlista élmezőnyében van
Jövőre az új kelet-európai uniós tagállamokban, Kínában és Indiában várható a világon a legnagyobb arányú béremelkedés. Magyarország az EU-tagállamok között az ötödik helyen áll, 2,6 százalékkal nőhetnek a reálbérek 2006-ban. A világátlag 2,4 százalék, a lista élén India áll 7,3 százalékkal. Málta az utolsó a rangsorban - írja a Napi Gazdaság.
.
2005. szeptember 21. 11:31:00
Az előnyös fotó az életrajzban is jó benyomást tesz
Ugyan nem kötelező fényképet csatolni az önéletrajzhoz, mégis sok álláshirdetésben elvárás és a jó fénykép előnyünkre is válhat. A Jobpilot néhány megfontolandó szabályt gyűjtött össze, amely a karrierünket is segítheti.
.
2005. szeptember 6. 12:51:00
Köszönőlevéllel tehetjük sikeresebbé az állásinterjút
A nyugati országokban a pályázóknak az állásinterjút követően szinte kötelező köszönőlevelet küldeniük a leendő munkáltatónak. Nálunk még nem terjedt el ennek a formája. A levél formájáról és megítéléséről számolt be a Jobpilot.
.
2005. augusztus 30. 11:41:00
Bevállalósabbak lettek az álláskeresők
Napjaink munkapiacán a fényesre polírozott cipő és a frappáns önéletrajz már nem elég. A jelentkezőket egyre inkább arra kényszerítik, hogy teljesítőképességüket meghaladják.
.
2005. augusztus 25. 17:31:00
Gazdasági válságot hozhat a munkaerőhiány
Az elkövetkező 15 évben a nyugdíjakkal kapcsolatos növekvő kiadások miatt Németország, Olaszország és Japán is gazdasági válságra számíthat. A jelenlegi tendencia utoljára a Római Birodalom hanyatlása idején volt jellemző Európára.
.
2005. augusztus 25. 13:01:00
Álláskeresőre változik a munkanélküli elnevezés
November 1-től minden munkanélkülivel megkötik az álláskeresési megállapodást. Az új szabály szerint a munkanélküli járadék neve is változna, mértéke pedig nem lehet kevesebb a minimálbér 60 százalékánál.
.
2005. augusztus 24. 16:31:00
Fizetésemelést és bónuszokat követelnek a Hyundai dolgozók
A Hyundai Motor dél-koreai dolgozói sztrájkot hirdettek, miután a cég nem hajlandó fizetés- és bónusz emelésre sem.
.
2005. augusztus 18. 10:01:00
A túlképzettség csapdája az álláskeresésnél
A pályázati anyagok elbírálásánál vagy az interjún előfordul, hogy a jelöltet azzal az okkal utasítják el, hogy túlképzett a meghirdetett pozícióra. Vajon miért ódzkodnak a munkaadók olyan pályázó felvételétől, aki többet tud, mint ami szükséges a munkához? Mely munkavállalói csoportokat érinti a túlképzettség? A Jobpilot két szakembert kérdezett a túlképzettek negatív megítéléséről.
.
2005. augusztus 16. 12:41:00
12 százalékkal nőttek a bérek hazánkban
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint az idén az első öt hónapban a bruttó átlagkereset 11,5 százalékkal, míg a nettó 12,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A havi bruttó átlagkereset 157 200, a nettó 102 500 forint volt.
.
2005. augusztus 10. 12:11:00
Tippek az állásinterjú előtti stressz levezetésére
Az álláskeresők közül csak kevesen képesek idegeskedés nélkül átvészelni a kiválasztási procedúrát. A többség felfokozott idegállapotban vág neki az interjúnak, sőt vannak, akik teljes egészében álmatlanul töltik az azt megelőző éjszakát. Az idegeskedőknek Kiss István szakpszichológus ad tanácsot a fellépő stressz csökkentéséhez.
.
2005. augusztus 3. 15:31:00
Legális alkalmi esélyt kapnak a munkanélküliek
Augusztus 1-től lépett hatályba az alkalmi munkavállalás új szabályozása, amelynek részeként adókedvezményben részesül az a munkaadó, aki regisztrált munkanélkülit foglalkoztat.
.
2005. augusztus 3. 08:11:00
Becsapósak lehetnek a külföldi állásajánlatok
Az állami szervek óvatosságra intenek a csábító külföldi állásajánlatokkal szemben. Míg a legtöbb hirdető valóban munkavállalót keres, csapdák is akadnak bőven.

3286 Személyes pénzügyek cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Sokkal jobb orvosi ellátást kaphatnának a magyar munkavállalók
Mitől emelkedhetnek a KGFB-díjak

A kgfb esetén az autósok többségében elégedettek a biztosítók szolgáltatásaival. Most azonban felmerült a módosítási igénye, ami gondot okozhat.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 11:22 ] Tízmilliókat zsebelnek be a gyűlölt Brüsszeltől a fideszes körök - Pök Hendi
" Már megint hasra rántott benneteket az orrotok, móri..."
[ 2017-06-19 ] Nagyon megváltozik a kenyér csütörtökön - gubaba
" Szabályozva nagyon lesz! Lehet, hogy nem lehet megen..."
[ 2017-06-18 ] Kivándorlás: Több mint egymillióan hagynák el Magyarországot - alex53
" MAGYARORSZÁG ERŐS ÉS BÜSZKE EURÓPAI ORSZÁG! És még ..."
[ 2017-06-14 ] Panelek visszabontása: 402 milliós költséggel indul a buli Hódmezővásárhelyen - gubaba
" Makovecz-stílben építik át/bontják vissza a paneloka..."
[ 2017-06-12 ] Brutális fizetéseket kapnak a magyar focisták - itt a toplista - Mihály Géza
" Ezek a fiúk bebizonyították, hogy Puskás nem értett ..."
További témák >>
hirdetés
.