Személyes pénzügyek
2007. december 6. 17:04:59
Lemondhatnak a plusz juttatásról a közszférában dolgozók
A tavalyi megállapodásban ugyan volt szó egy-két heti extrajuttatásról, a most megkötött alkuban ez már nem szerepel, közölte Veres János. Így erre hiába is számítanak az állami alkalmazottak, a kifizetésre nem kerül sor.
.
2007. december 5. 07:29:55
5 százalékkal nőnek a keresetek a közszférában
Átlagosan öt százalékkal emelkednek a közszférában a bérek, állapodtak meg az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető tanácsban - közölte Csizmár Gábor.
.
2007. december 5. 05:59:32
Állásinterjúk: hogyan szűrjük ki az alkalmatlan jelölteket?
Állásinterjúk: hogyan szűrjük ki az alkalmatlan jelölteket?Az önéletrajzok többségében többnyire jól hangzó ígéretekkel, jó referenciával találkozunk, majd később kiderül, hogy a jelölt alapvető szakmai hiányosságokkal rendelkezik. Az alábbiakban ennek elkerülésére kívánunk néhány jó tanáccsal szolgálni.
.
2007. december 4. 18:44:51
Arcunkból olvashatnak az állásinterjún
Arcunkból olvashatnak az állásinterjúnAz arcról is leolvashatják a személyiséget, és meghatározhatják a viselkedési jellemzőket a hr-esek a jövőben egy új magyar technológia segítségével a fejlesztők szerint. A rendszer állítólag biztonsági területen is forradalmi változást hozhat. Mfor.hu beszámoló.
.
2007. november 28. 11:49:16
Utazási piac: a háború online zajlik
Az internetes utazás-vásárlásokban az ár és a kényelem a legfontosabb tényezők. A dinamikusan fejlődő online utazási piacon az utóbbi évben az erőviszonyok az internetes utazási irodák felől a szolgáltatást nyújtó cégek, vagyis a légitársaságok és szállodatulajdonosok javára tolódtak el. A siker kulcsa a vásárlói hűség kialakítása, derül ki a PricewaterhouseCoopers (PwC) jelentéséből.
.
2007. november 26. 06:59:55
Budapesten is jelentősen nőtt az álláskeresők száma
A 2006-os adatokhoz képest idén hónapról hónapra magasabb volt a regisztrált álláskeresők száma. A szakemberek szerint a növekedést az magyarázza, hogy a viszonylag jelentős inaktív rétegből mind többen regisztráltatják magukat. Érdekesség, hogy míg korábban elsősorban a hátrányos helyzetű térségekben nőtt az álláskeresők száma, addig idén a fővárosban is látványosan megugrott a számuk.
.
2007. november 23. 15:00:21
10 százalékos béremelést akarnak a szakszerveztek
A szerdai sztrájk nem múlt el nyom nélkül, így az indulatok domináltak az OÉT mai ülésén. A jövő évi béremeléseket illetően a munkavállalók 10 százalékot szeretnének, míg a munkaadók 4,5 százalékos keresetemelést tartanak indokoltnak.
.
2007. november 23. 14:54:37
WTO: Kína hamarosan világelső lehet
Hamarosan Kína lehet a világ első számú idegenforgalmi célpontja, megelőzve a jelenleg első helyen álló Franciaországot.
.
2007. november 21. 17:29:08
19 millárd jut turisztikai fejlesztésekre a Dél-Dunántúlon
A Dél-dunántúli Operatív Program (DDOP) összesen mintegy 19 milliárd forintot biztosít 2008-ban a régióban turisztikai vonzerő növelésére, komplex termékcsomagok kialakítására, egészségturisztikai beruházásokra és szálláshelyek bővítésére - közölte a Dél-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke szerdán Pécsett, sajtótájékoztatón.
.
2007. november 21. 09:19:26
Reálértékben is nőhet jövőre a keresetünk
Eltérő mértékű, de egységesen növekvő béremelési előrejelzéseket tettek közzé az elmúlt időszakban a hazánkban működő nemzetközi tanácsadó cégek. A jóslatok alapján néhány százalékos reálbéremeléssel számolhatunk, áll a Világgazdaság beszámolójában.
.
2007. november 19. 14:04:00
Komoly kongresszusi központ kellene Budapestre
A szakmabeliek már évek óta hangoztatják, hogy Budapestről hiányzik egy jelentős kongresszusi központ, amely megfelelő méretben és világszínvonalon tudná kiszolgálni a turizmus zászlóshajójaként számon tartott konferencia-turizmus hazánkba látogató résztvevőit. A fejlesztés hosszú évek óta forog a köztudatban mind állami, mind magánbefektetés tárgyaként, de az elmúlt évek erőteljes próbálkozásai ellenére sem valósult meg egyetlen terv sem.
.
2007. november 16. 10:04:50
Jelentősen drágább az élet Európában, mint hazánkban
A Pricerunner.com fogyasztói ár-összehasonlító portálja szerint a magyarországi árak az európai átlagnál 27 százalékkal alacsonyabbak - közölte a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) hírlevelében.
.
2007. november 16. 09:39:59
Bruttó 180 ezret keres az átlag magyar
A bruttó átlagkeresetek összességében 8,2, a nettó átlagkeresetek 2,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, a január-szeptemberi reálkereset - a fogyasztóiár-index 8,3 százalékos növekedése mellett - 5,6 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
.
2007. november 15. 11:29:17
Egyre inkább az interneten szervezzük a nyaralásunkat
A nagyobb utazási irodák és szállodaláncok weboldalaira a keresőkből, illetve az utazási gyűjtőoldalakról érkezik a látogatók döntő többsége. Ezért a kisebb költségvetéssel rendelkező turisztikai szolgáltatók nagyon hamar felismerték a keresőkben rejlő lehetőségeket, derül ki az Arcus Interactive Group turisztikai felméréséből.
.
2007. november 15. 10:29:23
Csökkent a magyar szállodák szobaárbevétele
Az év első tíz hónapjában a három-, a négy- és az ötcsillagos szállodák 61 százalékos szobakihasználtsággal működtek, a folyó áron számolt bruttó szobaárbevétel nem változott az előző évhez képest, a nettó szobaárbevétel 4 százalékkal csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.
.
2007. november 15. 08:34:00
Nem tud csapatban dolgozni a magyar
Nem tud csapatban dolgozni a magyarA magyar munkavállalók nem teamekben gondolkodnak, és nem abban érdekeltek, hogy kollégáikat segítsék. Egyebek között ez derült ki az idei Personal Hungary emberierőforrás-menedzsment szakkiállításon, amely hetven kiállítónak, valamint több mint 35 szakmai előadásnak, vitafórumnak és workshopnak ad helyet szerdán és csütörtökön a budapesti SYMA-csarnokban.
.
2007. november 14. 16:14:05
Új taggal bővült a Quaestor csoport
Új taggal bővült a Quaestor csoport november 9-ével; megalakult a nyári tömegturizmusra szakosodott Quaestor Holiday Kft. - közölte a társaság szerdán.
.
2007. november 14. 10:49:56
A belföldi turizmusért kampányol a Magyar Turizmus Zrt.
A téli szezon belföldi vendégforgalmának növelése érdekében, a hazai szolgáltatók bevonásával új kampányt indított a Magyar Turizmus Zrt. Az akció lényege, hogy a hazai szálláshelyek téli, kedvezményes ajánlatai együtt jelennek meg a telenitthon.hu oldalon.
.
2007. november 9. 16:24:48
Homály fedi a jövő évi béremelés mértékét
Az általános elvek tisztázásával folytatódott az Országos Érdekegyeztető Tanács pénteki ülésén a jövő évi keresetemelési ajánlásról szóló vita, konkrét ajánlatot az alku elkezdéséhez a munkavállalói és a munkáltatói oldal sem tett.
.
2007. november 9. 10:54:57
Budapest-kampány indult Észak-Európában
A Magyar Turizmus Zrt. október utolsó napjaiban nagyszabású kampányt indított Észak-Európában a Budapest Winter Invasion akció és a magyar főváros téli turisztikai kínálatának népszerűsítése érdekében.
.
2007. november 6. 10:34:36
Többet nyaraltunk ötcsillagos szállodában, mint tavaly
A kereskedelmi szálláshelyek bruttó bevétele négy százalékkal nőtt az első kilenc hónapban a tavalyi bázishoz képest, s elérte a 186 milliárd forintot - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.
.
2007. november 5. 11:29:42
Ismét felfigyeltek a Balatonra a németek
A Németországról Magyarországra irányuló forgalom évről évre kétszámjegyű növekedést produkált: idén 40 százalékos forgalomnövekedéssel számol a REWE Touristik, a jövő évben pedig rekordméretű bővülést várnak, elsősorban a Balaton újra népszerűvé válásának köszönhetően.
.
2007. október 30. 09:54:47
Kevesebben tudtak megtakarítani nyáron
Idén nyáron csökkent a megtakarításokkal rendelkezők aránya a Gfk Hungária Piackutató Intézet felmérése szerint. A megtakarítások többsége a fővárosban és Pest megyében koncentrálódik. A legnépszerűbb megtakarítási forma továbbra is a forintbetét és az életbiztosítás.
.
2007. október 25. 09:24:53
A pályakezdőket sújtja a munkanélküliség
A július-szeptemberi időszakban a foglalkoztatottak száma 3 millió 947 ezer, a munkanélkülieké 307 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 7,2 százalék volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.
.
2007. október 25. 08:54:57
Tízszer többet keres a magyar főnök a beosztottjánál
Több mint tízszeresét keresi itthon egy vezérigazgató, mint a titkárnője. Míg a Hewitt átfogó kompenzációs kutatásában részt vevő vállalatok többségénél előbbi teljes készpénzjövedelme átlagosan bruttó 27,7–47,7 millió forint között mozog évente, addig a titkárnőé 2,9–4 millió között van, írja a Világgazdaság.
.
2007. október 25. 07:29:15
Egyre kevesebb német jön a Balatonhoz
A Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) jövő évi kampányterve szerint 2008 a vizek éve lesz, amelyben kiemelt szerepet szánnak a Balatonnak. A "magyar tengerhez" az elmúlt években egyre kevesebb német turista érkezett, ezért a reklámkampány során Oroszország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia is célpiac lesz.
.
2007. október 24. 18:09:43
Borsik szerint csak a reálbéremelés elfogadható
Nem béremelésről akar az OÉT-ben tárgyalni az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, mondta el az érdekképviselet vezetője. Borsik János szerint a megbeszéléseknek akkor van értelme, ha ott a reálbérek emeléséről esik szó.
.
2007. október 19. 15:49:33
Jövőre is marad a nyugdíjminimum
Jövőre is marad a nyugdíjminimumMind a munkavállalók, mind pedig a munkaadók érdekképviselete egyetértett azzal a kormányelőterjesztéssel, hogy ne szűnjön meg 2008. januártól a nyugdíjminimum és később a résznyugdíj rendszere. A szakszervezetek ugyanakkor az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki ülésén határozottan elutasították azt a javaslatot, hogy tovább szigorodjanak az előrehozott nyugdíj kiszámításának szabályai. Szerintük ugyanis ez a most is eléggé igazságtalan rendszert tenné még kedvezőtlenebbé. Mfor.hu háttér.
.
2007. október 15. 14:54:18
Jó fizetésre és szakmai fejlődésre vágynak a pályakezdők
A fizetés mellett az egészség és a szakmai fejlődés lehetősége alapján választanak munkahelyet az egyetemisták, derül ki egy kutatásból.
.
2007. október 15. 09:59:26
Jelentősen csökkent a szállodák kihasználtsága január-szeptemberben
Az év első kilenc hónapjában a három-, a négy- és az ötcsillagos szállodák átlagosan 53,7 százalékos szobakapacitás-kihasználtsággal működtek, amely hét százalékponttal elmarad a tavalyi év azonos időszakában mérthez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

3475 Személyes pénzügyek cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
A pláza élővilága Black Friday akciók idején

(X)

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-10-13 ] Az átlagnyugdíj ötödét kaphatják meg év végén az idősek - Becsapott
" A 13. 14. havi nyugdíj helyett? Ideje lenne visszaho..."
[ 2017-10-12 ] A nem létező tömeges bevándorlásra hivatkozva kerülték meg a közbeszerzést az új rendőrkocsik vételekor - Proxymus
" Mentségükre legyen mondva, hogy Susukit is vettek. :..."
[ 2017-10-11 ] 180 milliót költöttek Orbánék ukrán vendégmunkások behozatalára - erasmus
" Ukrajna meg is "köszönte",betiltották a magyar nyelv..."
[ 2017-10-10 ] 11 milliárd forint tűnt el a nemzeti dohányboltokból - Papa
" Szóval a felelősöktől../Orbánt is beleértve) vagyonu..."
[ 2017-10-10 ] Minden akadály elhárult, Mészárosé lehet a fél Balaton - babmami
" L. Hedvig: Így néz ki a hentes, ha örül? Atyaisten. ..."
További témák >>
hirdetés
.