Személyes pénzügyek
2008. október 6. 13:04:04
Nem nyerő a miniszoknya munkahelyen
Nem nyerő a miniszoknya munkahelyenSok cég meghatározza, milyen ruhákat vehetnek fel a dolgozók a munkahelyen vagy éppen a tárgyalásokon. Bár többségüknél nyáron lazul a megszokott öltöny-kosztüm ruházat, a mély dekoltázs és a miniszoknya mellőzését még ekkor is elvárják a HR-vezetők, derül ki az mfor.hu Heti Hármas sorozatából.
.
2008. október 1. 08:39:20
Holland üdülőfalu épül hazánkban
A holland Maram Invest Kft. és a Duna Plexus Kft. nemrégiben megvásárolt egy kilencven apartmanos üdülőfalut Dunaszentmiklóson azzal a szándékkal, hogy azt 1,3 milliárd forint ráfordítással bővítik és tovább építik - írja a Napi Gazdaság.
.
2008. szeptember 30. 16:19:15
Nehéz év előtt a balatoni repülő turizmus
Sikeresnek ítélték a külföldön balatoni repülős utakat népszerűsítő tavaszi-nyári reklámkampányokat a Balatoni Légi Marketing Alap (BLMA) tagjai, de a turizmust egészében érintő gondok miatt nehéz évre számítanak 2009-ben - összegezték kedden Hévízen tartott megbeszélésükön az idegenforgalmi szakemberek.
.
2008. szeptember 29. 16:49:24
Fürdőberuházásokat irányít a Rába Quelle
A tatabányai önkormányzat megbízása értelmében a győri Rába Quelle Kft. irányítása, felügyelete mellett fejezik be a félig kész fürdő 3,7 milliárd forintos beruházását. Erről Kovacsics Imre, a társaság ügyvezető igazgatója számolt be hétfőn sajtótájékoztatón.
.
2008. szeptember 26. 09:59:55
Karriertanácsok pr- és reklámmunkára vágyóknak
Karriertanácsok pr- és reklámmunkára vágyóknakMég mindig rendkívül népszerűnek számítanak a public relations és a "reklámos" állások - a szakma telítettsége ellenére is. Az mfor.hu a Reklámhét rendezvényén járt, ahol az érdeklődők megtudhatták, milyen készségekkel, képességekkel kell rendelkezniük az ilyen munkára vágyóknak, illetve miként érdemes elindulni karrierútjukon.
.
2008. szeptember 25. 05:59:59
Tipikus baklövések az állásinterjúkon
Mindenki követ el hibákat, nem mindegy azonban, hogy mikor és azok milyen következményekkel járnak. Az egyik legkellemetlenebb talán, ha mindezt egy állásinterjú során tesszük, és elpuskázunk egy ígéretes lehetőséget. Az alábbiakban összegyűjtöttünk négy gyakran elkövetett hibát, és azok tanulságait.
.
2008. szeptember 24. 21:14:47
290 ezer az átlagkereset a hazai pénzügyi szektorban
A Merces bérinformációs portál felmérése szerint a pénzügyi szektorban dolgozók havi átlagjövedelme Magyarországon 2008 szeptemberében bruttó 289 ezer forint, a jelenlegi hazai bruttó 191 ezer forint átlagfizetés másfélszerese. A csehországi bankárok bruttó havi bére ennél is magasabb: átszámítva átlagosan 309 ezer forint, míg a szlovákiai pénzintézeti szektorban dolgozóké 219 ezer forint.
.
2008. szeptember 23. 09:04:56
Ismét elkezdődhet a bércsata
Még meg sem kezdődtek a jövő évi bértárgyalások, máris sztrájkfenyegetések borzolják a munkaadók és munkavállalók kedélyét - írja a Világgazdaság.
.
2008. szeptember 19. 08:24:50
Visszaeshet a belföldi turizmus
Jelentősen csökkenhet jövőre a turisztikai szolgáltatók árbevétele, ha a kormányzat szándékai szerint valóban tizenegy százalékos egészségügyi hozzájárulás fogja terhelni az üdülési csekkeket - írja a Világgazdaság. Az előterjesztés ma kerül a parlament elé.
.
2008. szeptember 18. 11:04:47
Turizmus: Európának új versenytársakkal kell szembenéznie
Bár még mindig Európában keletkezik a turizmusból származó bevétel több mint fele, a kontinensnek új versenytársakkal, új igényekkel kell szembenéznie - mondta Francesco Ianniello, az Európai Bizottság turisztikai egységének vezetője az Európai Turizmus Fórum előtt újságíróknak Bordeaux-ban.
.
2008. szeptember 18. 10:14:40
Hazánkban még nem szálltak el a menedzserfizetések
A Közel-Kelet, Ázsia és Kelet-Európa gyorsan növekedő gazdaságaiban kapják a menedzserek a legmagasabb vásárlóerejű fizetéseket a Hay Group nemzetközi tanácsadó cég kutatása szerint.
.
2008. szeptember 17. 16:19:55
Alig fog többet érni a fizetésünk jövőre
Alig fog többet érni a fizetésünk jövőreViszonylag kis mértékű, 0,5 százalékos reálbér-növekedés várható idén a Hay Group jövedelemszint-felmérése szerint, jövőre pedig ennél valamennyivel nagyobb, 1,3 százalékos emelkedésre számíthatunk. Előreláthatólag növekszik a cafetéria rendszer népszerűsége is a vállalatok körében, derül ki az mfor.hu tudósításából.
.
2008. szeptember 16. 10:04:09
Enyhén csökkent a hazai szállodák bevétele
Az év első nyolc hónapjában a három-, a négy- és az ötcsillagos szállodák 58 százalékos szobakihasználtsággal működtek, a folyó áron számított bruttó szobaárbevétel és a vendégéjszakák száma egy százalékkal csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.
.
2008. szeptember 12. 16:39:34
Adóreform: a munkavállalók keveslik az intézkedéseket
Kevesli a tervezett adó- és járulékváltozások munkavállalókat érintő intézkedéseit az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége. Borsik János elnök szerint a javaslatok ismeretében jelentős bruttó béremelési igénnyel lépnek fel a szakszervezetek az őszi bértárgyalásokon.
.
2008. szeptember 12. 16:24:42
Százezreket érint egy brit utazási iroda csődje
Csaknem 300 ezer ember utazási tervei váltak semmivé, és több tízezren rekedtek külföldön, miután minden idők egyik legnagyobb idegenforgalmi csődjét jelentette be egy nagy brit utaztató cég.
.
2008. szeptember 12. 13:19:40
Majdnem kétmilliárdból fejlesztik a Büki Gyógyfürdőt
Több mint 1,7 milliárd forint értékű fejlesztés kezdődhet meg még az idén az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiemelt projektjeként a Büki Gyógyfürdőben - jelentette be pénteken sajtótájékoztatón Németh István, a vállalat vezérigazgatója.
.
2008. szeptember 12. 11:54:23
Budapest új szlogenje: Ráérsz, adunk még egy napot!
A Budapest Winter Invasion (BWI) keretében az együttműködő partnerek idén is egyesítik erejüket, pénzügyi forrásaikat és ismét meghirdetik a kampányt, amelynek célja továbbra is Budapest, a budapesti szállodák, a Budapest Airport és a többi szolgáltató elő- és utószezoni forgalmának növelése. A BWI szervezőbizottsága a megújuló kampány eredményeként 60 ezer vendégéjszakát kíván elérni.
.
2008. szeptember 11. 08:19:48
Fürdő és szálloda épül a siklósi vár tövében
Az Aquaplus Kútfúró, Kútjavító és Vízépítő Kft. nyerte meg azt a közbeszerzési eljárást, amelyet a siklósi vár- és termálfürdő építésére és működtetésére írt ki a helyi önkormányzat - tudta meg a Napi Gazdaság.
.
2008. szeptember 10. 08:24:50
Sok a feketéző utazási iroda
Számos utazási iroda fittyet hány arra, hogy bevonták az engedélyét, továbbra is ott van a piacon, sőt akad olyan utazásszervező cég is, amelyik soha nem is kapott a működéséhez hivatalos jóváhagyást - írta a szerdai Világgazdaság.
.
2008. szeptember 9. 08:04:14
Év végén startol az Aquaworld
Az utolsó szakaszhoz közeledik az Interestate Ingatlanfejlesztő Zrt. fejlesztésében felépült újpesti Aquaworld szálloda- és szabadidőkomplexum beruházása, számol be a Világgazdaság.
.
2008. szeptember 8. 09:54:07
Nőtt a szálláshelyek bevétele
A kereskedelmi szálláshelyek 137 milliárd forint bruttó bevételt értek el az első hét hónapban, ami folyó áron két százalékkal több az egy évvel korábbinál, a külföldi és a belföldi vendégek által összesen eltöltött vendégéjszakák száma egy százalékkal csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.
.
2008. szeptember 5. 11:49:36
Új ügyvezetővel vált szerkezetet a Chemol Travel
Új ügyvezetővel vált szerkezetet a Chemol TravelA WECO-Travel CEE-csoporthoz tartozó Chemol Travel, a magyar piac egyik meghatározó üzleti utaztatója bejelentette, hogy a cég új ügyvezetőjének Simon Andrást nevezte ki.
.
2008. szeptember 3. 14:49:02
Több mint egymillióan pihentek üdülési csekkel az idén
Több mint egymillióan használtak fel üdülési csekket szabadidős szolgáltatások igénybevételére az év első nyolc hónapjában - közölte az utalványt kibocsátó Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) szerdán.
.
2008. szeptember 1. 17:59:40
Sikeres volt az idei budapesti strandszezon
Az idei szezonban minden budapesti strandon több volt a látogató, mint tavaly nyáron: összességében 30 százalékkal nőtt a vendégforgalom. Több mint 620 ezren strandoltak a fővárosban májustól augusztus 31-ig annak ellenére, hogy az időjárás nem kedvezett a fürdőzésnek, négyszer annyi eső esett a nyár közepén, mint tavaly.
.
2008. szeptember 1. 06:29:38
Gyorsuló növekedést és javuló egyensúlyt vár a GKI
A második félévben a magyar gazdaság az európai konjunktúra romlása ellenére kijön a növekedési gödörből, az év egészében három százalék körül bővül, miközben a belső és külső egyensúly az egy évvel korábbihoz képest jelentősen javul, és az infláció decemberre 5,5 százalékra mérséklődik - áll a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzésében.
.
2008. augusztus 29. 16:54:50
Ősztől Észak-Magyarországot népszerűsíti a Magyar Turizmus
A Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) 2008-as Vizek Éve kampányának harmadik szakaszában szeptemberben Észak-Magyarországot állítja a kampányév középpontjába.
.
2008. augusztus 29. 16:24:50
Több üdülési támogatást kaptak a rászorulók idén
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) a tavalyi évhez képest 436 millió forinttal több támogatást nyújtott a szociálisan hátrányos helyzetűeknek, mint az előző évben - közölte a szervezet elnöke pénteken.
.
2008. augusztus 29. 13:04:35
Sorsdöntő lehet, hogyan jelentkezünk egy állásra
Sorsdöntő lehet, hogyan jelentkezünk egy állásraAz internet térhódítása jelentősen megváltoztatta kommunikációnkat. Ma már természetes, hogy e-mailben küldjük el jelentkezésünket egy állásra és tartjuk a kapcsolatot üzleti partnereinkkel. Nem mindegy azonban, hogy ezt hogyan, a szabályok megfelelő betartásával tesszük-e.
.
2008. augusztus 29. 08:04:34
Idén télen is megszállhatják Budapestet a turisták
A hét végéig csatlakozhatnak a budapesti szállodák az idei Winter Invasion (WI) elnevezésű kampányhoz. A fővárost népszerűsítő turisztikai akciót idén harmadik alkalommal szervezi meg a Magyar Turizmus (MT) Zrt., írja a Napi Gazdaság.
.
2008. augusztus 26. 11:09:10
Rekordot döntött a hazai turizmus tavaly
Minden korábbinál több vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshelyeken 2007-ben a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint.

3664 Személyes pénzügyek cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-12-12 ] A Bitcoin milliárdosok szerint még csak most kezdődik a parti - Attila
" Mi hazai startupként kezdtünk el néhány hónapja mest..."
[ 2017-12-08 ] Az állam szerint nem jár vissza a 2826 milliárd forintunk - egyember
" Azt nem tette hozzá, hogy a jogosultak nyugdíjba von..."
[ 2017-12-07 ] Gigantikus a hiány: szórja a milliárdokat a kormány - gubaba
" Kenyér helyett cirkuszt! ..."
[ 2017-12-05 ] A Bord Építész Stúdió tervezheti meg Kósa 10 ezres korcsolyaarénáját - gubaba
" 10000 mindössze? Hatvanezer, mélygarázs, eskető temp..."
[ 2017-12-05 ] 0 forintot ér a gyakorlatban az egészségügyi dolgozók javának a 12 százalékos béremelés - Kázmér
" Aki a kicsit nem becsüli... :-( ..."
További témák >>
hirdetés
.