Személyes pénzügyek
2006. október 6. 09:31:00
Öt százalékkal is csökkenhetnek a reálbérek jövőre
A reálkeresetek öt százalék körüli csökkenése várható 2007-ben, a vállalatok többsége ugyanis nem tervezi ellensúlyozni az adó- és járulékváltozások hatását. A cégek jelentős része újratárgyalná a hároméves bérmegállapodás szakmai bérminimumot tartalmazó részét - közli a Népszabadság.
.
2006. október 3. 14:11:00
Nem nyerő a szenvedő országimázs
Nem nyerő a szenvedő országimázsA "külföldiesedés réme" fenyegeti a Sziget Fesztivált, ha nem találnak megoldást a szervezők arra, hogyan finanszírozzák a jövőben a rendezvényt és tartsák fenn a folyamatos fejlődést. A "Magyar nemzetköziség, Nemzetközi Magyarország" szekcióban emellett az olimpia-országimázs-turizmusmarketing kapcsolatát is megvitatták a szakértők a múlt heti Országos Reklámkonferencián Egerben.
.
2006. szeptember 21. 15:11:00
Könnyebb álláshoz jutást ígér a végzősöknek a MOL
Három évre szóló együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön a MOL NyRt. és a hat legpatinásabb magyar felsőoktatási intézmény. A felek szerint az oktatási és szakmai célú együttműködés kiszámítható pénzügyi forrást biztosít az egyetemeknek, emellett jelentősen javítja a pályakezdők elhelyezkedési esélyeit, derül ki az mfor.hu tudósításából.
.
2006. szeptember 19. 11:11:00
Lassult az átlagkereset növekedése hazánkban
A reálkereset 2006. január és július között 5,5 százalékkal nőtt a nemzetgazdaságban az előző év azonos időszakához viszonyítva a fogyasztóiár-index 2,6 százalékos növekedése mellett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden. Ezen időszak alatt a bruttó átlagkereset 7,4 százalékkal, a nettó átlagkereset 8,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.
.
2006. szeptember 14. 10:51:00
Állásbörzékre várják a fiatalokat Borsodban
Ismét, immár hagyományosan megrendezi az őszi állásbörzéket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ, ezek sikerétől egyebek mellett a pályakezdő munkanélküliek egy részének elhelyezkedését várják.
.
2006. szeptember 12. 08:36:00
Pontozzák a munkerő-közvetítők hatékonyságát
A magán- és az állami munkaerő-közvetítők, -kölcsönzők szolgáltatásait osztályozó minőségbiztosítási rendszer készül kifejezetten a foglalkoztatók és az álláskeresők védelmében. A magyar Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) egy olyan uniós programban vesz részt, amely többek között a megbízhatóság, a pontosság, a reakcióidő alapján minősítené a közvetítőket - olvasható a Világgazdaságban.
.
2006. szeptember 11. 14:11:00
Magasra került a léc a hazai álláspiacon
Magasra került a léc a hazai álláspiaconMagyarországi jelenlétének 10 éves jubileumát ünnepli idén a Grafton Recruitment Kft. Hazánkban az elmúlt évtizedben nem csupán a cégnél, hanem a munkaerő-piaci követelmények terén is óriási változások történtek, mondta el az mfor.hu-nak az évforduló apropóján a cég ügyvezető igazgatója.
.
2006. szeptember 5. 09:51:00
Elmaradhatnak a fizetésemelések
A munkaadók többsége ősszel kezd hozzá a 2007-es bérfejlesztés tervezéséhez, de kérdéses, milyen mértékűek lesznek a fizetésemelések. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) főtitkára szerint nem várható el a vállalatoktól, hogy bérfejlesztéssel kompenzálják a megszorító csomag hatásait - közli a Világgazdaság.
.
2006. szeptember 4. 08:51:00
Ötven felett is van esély elhelyezkedni
Ötven felett is van esély elhelyezkedniÁlláskereséskor - a pályakezdőkhöz hasonlóan - hátrányos helyzetűnek számítanak az 50 év felettiek. Életkoruk mellett nem könnyíti meg a dolgukat a munkaadók fiatalcentrikussága, valamint a korcsoport helyzetéből fakadó hiányosságok. Elhelyezkedést segítő programokkal és szemléletváltással azonban orvosolható a probléma, derül ki az mfor.hu körképéből.
.
2006. szeptember 1. 14:51:00
Pozitívnak látjuk a globalizáció hatását a foglalkoztatásra nézve
Magyarországon 58 százalék azoknak az aránya, akik úgy ítélik meg, hogy a globalizáció javítja az elhelyezkedési lehetőségeket - derül ki az ACNielsen piackutató ausztriai leányvállalatának világszerte készített felméréséből. A világátlag 47, az európai 42 százalék.
.
2006. augusztus 29. 09:21:00
Omladozik a gulyásra épülő országimázs
Omladozik a gulyásra épülő országimázsJelentős frissítésre szorul a magyar országimázs - állítja marketing-szakemberek egy csoportja. Úgy vélik, idejétmúlt arculattal nem lehet elcsábítani a külföldi turistákat. A Magyar Turizmus Zrt. szerint viszont nyugodtan büszkék lehetünk tradicionális értékeinkre, amelyek új köntösben továbbra is vonzóak. Mfor.hu körkép.
.
2006. augusztus 25. 19:01:00
Nem a pénz a legfontosabb a fiatal alkalmazottaknak
A munkaadóknak az eddigiektől eltérő szempontokat kell figyelembe venniük, ha fiatal munkaerőt szeretnének alkalmazni, és meg szeretnék tartani a munkaerőpiacra belépő új generációt - áll az Employing the Next Generation című jelentésben.
.
2006. augusztus 23. 09:21:00
Magyarokat toboroznak a szaúdi finomítóépítéshez
Mintegy ötszáz fős magyar munkacsoportot szervez egy szaúdi olajfinomító építésére az ENH Euro-Norp Harcon Szerelőipari és Szolgáltató Zrt. A társaság építő- és szerelőipari végzettségű, lehetőleg angolul is beszélő dolgozókat toboroz - közli a Világgazdaság.
.
2006. augusztus 14. 08:01:00
Régiós összehasonlításban drága a magyar munkás
Magyarországon a visegrádi országokkal összehasonlítva viszonylag drága az ipari munkaerő, ám az EU régi tagállamaitól még mindig óriási szakadék választ el. A kölni IW kutatóintézet most kiadott elemzése szerint hazánkban átlagosan 4,88 eurójába került a feldolgozóipari cégeknek egy munkaóra - írja a Világgazdaság.
.
2006. augusztus 11. 09:21:00
Munkaadók: valódi szaktudást kapjanak a hallgatók!
A munkaadókat is bevonnák abba a szeptembertől megalakuló kerekasztalba, amelyen a felsőoktatás súlyos gondjaira szeretne megoldást találni a kormányzat. A fórumon rajtuk kívül az oktatási tárca, a szakszervezetek, a hallgatók, a rektorok és az önkormányzatok képviselői vesznek részt. A vállalkozók azt szeretnék elérni, hogy a piacon jól eladható képzettséget kapjanak a diákok - írja a Világgazdaság.
.
2006. augusztus 10. 12:11:00
Romák a munkahelyi diszkrimináció legfőbb érintettjei
A munkahelyi diszkrimináció fajsúlyos témájával indított a Civil Sziget uniós sátra. A kerekasztal-beszélgetésben az állam és a civil oldal egyaránt szót kapott. Az mfor.hu a hallgatóság soraiban ült.
.
2006. augusztus 9. 16:01:00
Folyamatosan nő az AM-könyvet kiváltók száma
Míg 2004-ben csak 132 ezer alkalmi munkavállalói könyvet adtak ki, 2005-ben már közel 270 ezer, az idei év első felében pedig csaknem 230 ezer volt az AM-könyvet kiváltók száma – áll a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.
.
2006. augusztus 9. 06:01:00
Állásinterjúk: árt a cégnek a szűklátókörű HR-es
Az elavult állásinterjú-technikákkal a vállalatvezetők értékes, tehetséges munkaerőtől fosztják meg magukat a HR-szakértők szerint. Káros például ahhoz ragaszkodni, hogy valaki betűről betűre megfeleljen a munkakör leírásának.
.
2006. augusztus 7. 07:01:00
Hátrányba kerülhetnek a dohányosok álláskeresésnél
Nem ellentétes az Európai Uniónak az emberi jogok tiszteletben tartására vonatkozó szabályozásával az, hogy a vállalatok az álláshirdetésnél kiköthetik: dohányost nem vesznek fel - jelentette ki az Európai Bizottság szóvivője.
.
2006. július 31. 14:31:00
Még mindig nehezen váltunk szakmát
Még mindig nehezen váltunk szakmátSok dolgozó csak néhány éves tapasztalattal a háta mögött jön rá arra, hogy rossz szakmát választott. Míg Nyugat-Európában nem okoz komoly törést a váltás, addig itthon az újrakezdés sokszor megoldhatatlan feladatnak bizonyul. Az mfor.hu arra kereste a választ, mely szakmák esetében lehetnek reményeik a pályát váltani szándékozóknak.
.
2006. július 31. 12:51:00
AVIA: benzinkúthálózat Magyarországon
AVIA néven új benzinkúthálózat jelent meg Magyarországon. Egyelőre két ilyen feliratú állomással találkozhatnak az autósok, de a svájci non-profit társággal kapcsolatban álló magyar egyesület három év múlva legalább 30 kutat szeretne üzemeltetni.
.
2006. július 28. 15:21:00
Turistabarát ellenőröket ígér a BKV
Turisztikai képzésen vettek részt a BKV-jegyellenőrők a BKV Zrt. és a Magyar Turizmus (MT) Zrt. együttműködésének keretében, amelynek célja a budapesti tömegközlekedési eszközöket használó külföldi turistákkal való kommunikáció kulturáltabbá és hatékonyabbá tétele.
.
2006. július 25. 08:01:00
Büntetőkamattal sújthatják a bérekkel késő cégeket
Még ősszel a parlament elé kerül a munka törvénykönyvének újabb módosító csomagja - értesült a Világgazdaság. Eközben a hatóságok mindent megtesznek, hogy a dolgozók időben megkapják a bérüket, büntetik azokat a cégeket, amelyek késve fizeti ki a dolgozói jövedelmeket.
.
2006. július 25. 06:01:00
Most lépj félre a Balatonon!
Most lépj félre a Balatonon! Nem értem, mit szeretne elérni a Magyar Turizmus Rt. állami pénzen készített reklámjával. A <a href="http://abalatoninyar.fw.hu">csónakos szexjelenetet</a> ábrázoló kisfilmmel állítólag a 20 év körüli fiatalok számára szeretnék vonzóbbá tenni a Balatont.
.
2006. július 20. 08:01:00
Reményvesztett helyzetben a pályakezdők
A pályakezdő munkanélküliek közül a legtöbben segédmunkás, őr, adminisztrátor, eladó, felszolgáló, fodrász, illetve festő és mázoló posztra várnak. Aggodalomra ad okot, hogy a mintegy 33 ezer állástalan fiatal közel egynegyedének nincs szakmája, így nem is remélhet jobb állást a segédmunkánál - számol be a Világgazdaság.
.
2006. július 19. 06:01:00
Magyar felsővezetők: milliós havi fizetések
A megélhetési és adóterhekkel korrigált adatok szerint a magyar vezetői jövedelmek a Hay Group világranglistájának csak a végén kullognak, derül ki a most közzétett adatokból. Panaszra ugyanakkor még a magyaroknak sem lehet túl sok okuk, az úgynevezett senior pozíciókban dolgozók "valós" javadalmazása havonta közel egymillió forintnak felel meg.
.
2006. július 18. 08:51:00
A tandíj sem fogja vissza a diplomadömpinget
A tandíj sem fogja vissza a diplomadömpingetMár régen elmúltak azok az idők, amikor a diploma kézhezvétele egyben automatikus álláshoz jutást jelentett. Ma már egyre fontosabb a tudatos - akár szakemberek segítségével történő - szakmaválasztás. Könnyen póruljárhat ugyanis az, aki a piaci igényeket figyelmen kívül hagyva dönt. Szakértők szerint a kényszerdiplomások számát tekintve a tandíj sem hoz majd radikális változást. Mfor.hu körkép.
.
2006. július 7. 13:31:00
Ősszel indul az agyvisszaszívás hadművelet
Ősszel indul az agyvisszaszívás hadműveletKülföldről hazatérőknek és a visszköltözést fontolgatóknak kíván segíteni széles körű szolgáltatásaival az a civil szervezet, melynek vezetője maga is végigjárta a visszatelepülés kálváriáját. A HR-szakértő szerint túlképzettség és hosszú külföldi távollét esetén szinte lehetetlen itthon elhelyezkedni. A társaság klubestjén az mfor.hu is ott járt.
.
2006. július 4. 11:01:00
A Balaton nem drágább vetélytársainál
A magyar tenger nem drágább a legnépszerűbb európai tengerpartok, illetve a Balaton versenytársainak számító tavaknál, derül ki a Magyar Turizmus Zrt. kutatásából. A legolcsóbb desztinációnak Bulgária és Törökország számít, míg a franciák és az olaszok számítanak a legdrágábbnak.
.
2006. június 30. 09:21:00
Ismét mozisztárral építenék az országimázst
A Tony Curtis-reklámfilm és -kampány után újabb nagy dobásra készül a Magyar Turizmus (MT) Zrt. A Napi Gazdaság értesülései szerint olyan, elsősorban hollywoodi sztárt szeretnének megnyerni egy-egy Magyarországot népszerűsítő reklámkampányhoz, "aki az elmúlt években itt forgattak, dolgoztak és jól érezték magukat" - mondta Galla Gábor, az MT Zrt. vezérigazgatója.

3417 Személyes pénzügyek cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
A kormány döntött a demográfiai programról, itt vannak a részletek!A kormány döntött a demográfiai programról, itt vannak a részletek!

Egy új kutató intézetet is felállítanak 162,5 millió forintból.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-09-22 ] A kormány döntött a demográfiai programról, itt vannak a részletek! - gubaba
" Hálószoba-kutató... ..."
[ 2017-09-21 ] Kizárt, hogy teljesüljön Orbán víziója - Tóth Jani
" Mi amikor a KKV-nál rákérdezünk a fizetésre, akkor m..."
[ 2017-09-20 ] Trump: ha szükséges, teljesen leromboljuk Észak-Koreát - egyember
" Azaz meggyilkolunk néhány millió ártatlan embert. Ak..."
[ 2017-09-17 ] Varga pluszpénzt ígért a nyugdíjasoknak - Tibu
" Az eddigi nyugdíjemelések csak a 13. havi nyugdíj ki..."
[ 2017-09-16 ] Ezzel szöveggel telefonálgat rá a Fidesz a nyugdíjasokra - kakambuki
" "Üdvözlöm, Gyurcsány Ferenc vagyok." Ez a szöveg hal..."
További témák >>
hirdetés
.