Személyes pénzügyek
2008. augusztus 15. 07:29:51
APEH: elkészült az észak-magyarországi toplista
Elkészült az észak-magyarországi régió legnagyobb jövedelmeit bevalló magánszemélyeinek és egyéni vállalkozóinak együttes toplistája, az első helyen szereplőnek tavaly 1,1 milliárd forint bevallott jövedelme volt - közölte Tóth István Ferenc, az adóhatóság regionális igazgatóságának szóvivője az MTI-vel csütörtökön.
.
2008. augusztus 12. 12:29:25
Nemzetközi kampány népszerűsíti a Sziget Fesztivált
Az immár 16. alkalommal megrendezésre kerülő Sziget Fesztivál népszerűsítésében a Magyar Turizmus Zrt. idén is aktívan részt vesz annak érdekében, hogy minél több érdeklődőt csábítson a fesztiválra, illetve hazánkba.
.
2008. augusztus 12. 09:54:47
Szállodák: hazánk olcsó, Moszkva a legdrágább
Magyarország kedvező árakkal jelenik meg a szállodapiacon, Budapesten egy szállodaszobáért a felmérés szerint átlagosan 123 eurót kérnek egy üzleti vendégtől - derül ki az üzleti utazásokkal foglalkozó Hogg Robinson Group (HRG) legfrissebb szállodapiaci elemzéséből.
.
2008. augusztus 12. 08:04:30
Jó befektetés a diploma
Tavaly átlagosan 8-12 százalékkal nőttek a műszaki diplomások alapbérei a megelőző évhez képest – írja az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) adataira hivatkozva a Világgazdaság.
.
2008. augusztus 8. 17:24:35
Ősszel tárgyalnak a pénzügyőrök fizetéséről
Az ősszel, októberben, illetve novemberben folytatódnak a tárgyalások a Pénzügyminisztérium, valamint a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezete között pénteki találkozójukat követően - közölte a PM és a szakszervezet.
.
2008. augusztus 8. 15:49:52
4,8 milliárdos fürdőfejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
Elhelyezték az Aqua Palace élményfürdő alapkövét Hajdúszoboszlón, mellyel megkezdődött a 4,8 milliárd forintos fürdőfejlesztés a városban.
.
2008. augusztus 8. 08:59:51
Nívósabbak lettek a szállások a Balatonnál
Csupán az idén több mint háromszáz balatoni szálláshely lépett magasabb osztályba. A nívós szállodák és panziók forgalma július végéig több mint 18 százalékkal nőtt. A lepukkant házakat jobbára csak a nosztalgiázó NDK-s turisták keresik, derül ki a Napi Gazdaság felméréséből.
.
2008. augusztus 7. 12:44:17
Az olasz tengerpart a legnépszerűbb
A legtöbb honfitársunk vízparton kívánja eltölteni éves szabadságát - mondta el Nagy Gábor, a NagyUtazás.hu független utazási portál vezetője. A szervezett városlátogatások mellett a szakember kiemelte: adataik szerint a külföldön nyaralni vágyó magyaroknak a tavalyi évben - a június 1. és augusztus 31. közötti időszakban - 21,5 százaléka választott olyan úticélt, ahol élvezhette a tengerpart adta lehetőségeket.
.
2008. augusztus 5. 17:59:11
Demonstrációra készülnek a pénzügyőrök
Demonstrációra készül a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezete, amely azt szeretné elérni, hogy rendezzék a pótlékok ügyét és változtassák meg a vonatkozó törvény általa diszkriminatívnak tartott rendelkezéseit - mondta Holecz Gábor, a szakszervezet vezetője az MTI-nek. A Pénzügyminisztérium keddi közleményében elismerte, hogy a pótlékokat rendezni kell, de a tárca szerint ezt nem segíti elő a kilátásba helyezett demonstráció.
.
2008. augusztus 1. 16:04:32
Távmunkát keresek – buktatók és javaslatok
Távmunkát keresek – buktatók és javaslatokA hagyományos munkahelyek száma világszerte csökken. Helyüket egyre inkább átveszik az atipikusnak nevezett foglalkoztatási, munkavégzési formák. Napjainkban már nem ritka a határozott vagy projekt időre kötött munkaszerződés, a tranzit foglalkoztatás, a munkaerő-kölcsönzés vagy a távmunkában történő foglalkoztatás sem.
.
2008. július 25. 09:44:58
Össztűz zúdul a VDSZSZ-re
Öt vasutas szakszervezet levélben szólította fel a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetét (VDSZSZ) csütörtökön, hogy a MÁV-Start Zrt.-nél foglalkoztatott munkavállalók érdekében írja alá a személyszállító vasúti cég kollektív szerződésének módosítását.
.
2008. július 24. 08:04:29
Magyarországra jön a MotoGP
Hivatalosan is eldőlt, hogy a következő szezontól öt éven keresztül Magyarországon rendezik meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság (MotoGP) egy-egy futamát. Ezt Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, illetve Carmelo Ezpeleta, a sorozat kereskedelmi jogait tulajdonló Dorna cég elnök-igazgatója jelentette be, számol be a Világgazdaság.
.
2008. július 23. 08:39:50
A rossz idő miatt zuhant a balatoni turisták száma
Az elmúlt napok esős, viharos időjárása miatt jelentősen csökkent a turisták száma a Balatonon és a Velencei-tónál - írta a Napi Gazdaság.
.
2008. július 23. 06:24:04
Melyek a legidegesítőbb hibák az önéletrajzokban?
A munkáltatók jobban odafigyelnek az önéletrajzok formájára és a nyelvtani helyességre, mint hinnénk. Legtöbbjük attól tart, hogy az ebben elkövetett hibák visszaköszönnek majd a munkavégzés során is.
.
2008. július 21. 15:59:00
Munka gyes után: sokat tehetnek magukért a kismamák
Munka gyes után: sokat tehetnek magukért a kismamákA gyermeket vállaló nők gyakran találkoznak azzal a problémával, hogy szülés után nem sikerül visszailleszkedniük a munka világába. Ugyanakkor ha valaki tudatosan készül erre, jelentősen megkönnyítheti helyzetét. Ehhez egyrészt szemléletváltozásra van szükség, másrészt ösztönözni kell az anyákat a minél hamarabbi visszatérésre. Mfor.hu háttér.
.
2008. július 21. 09:39:14
Átlag alattiak a fizetések a hazai autóiparban
Nem a gyors meggazdagodás receptje autógyárban dolgozni: egyszerű betanított gépkezelő munkásként bruttó 151 ezer forintot vihetünk haza havonta, ez a jelenlegi 191 ezres hazai bruttó átlagfizetés alig több mint háromnegyede - derül ki a Merces felméréséből. Szlovákiában ugyanezért átszámítva átlagosan bruttó 131 ezer, Csehországban 185 ezer forint jár.
.
2008. július 17. 10:14:44
Alig nőttek a hazai bérek január-májusban
A január–májusi reálkereset - a fogyasztói ár-index 6,9 százalékos növekedése mellett - 0,3 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához viszonyítva.
.
2008. július 16. 15:44:57
OECD: Romániában megy a legtöbb a zsebbe
Az Európai Unió tagállamai közül Románia áll az első helyen a "zsebbe fizetést" tekintve, idézte a Ziarul Financiar a nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) egy jelentését.
.
2008. július 16. 09:39:16
Félgőzzel működnek a hazai szállodák
Az év első hat hónapjában a három-, a négy- és az ötcsillagos szállodák 54,3 százalékos szobakihasználtsággal működtek, a folyó áron számított bruttó szobaárbevétel 2,2 százalékkal nőtt, miközben a vendégéjszakák száma összességében az egy évvel korábbi szinten maradt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
.
2008. július 14. 16:29:24
2,2 milliárdból épül uszoda Miskolcon
Miskolcon új fedett uszoda épül, a 2,2 milliárd forintba kerülő létesítmény alapkövét hétfőt tette le Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára és Káli Sándor, Miskolc polgármestere; a tervek szerint a jövő év végén adják át a komplexumot.
.
2008. július 7. 09:24:52
Lassult a szálláshelyek növekedése
A kereskedelmi szálláshelyek bruttó árbevétele az idén az első öt hónapban 88,3 milliárd forint volt, ami folyó áron 3,1 százalékos növekedés 2007 azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.
.
2008. július 4. 12:39:59
Százmilliárdos beruházások csúszhatnak a Balatonnál
Százmilliárdos beruházások csúszhatnak a BalatonnálSólyom László visszaküldte a Balaton-törvényt, az államfő lépését többen kifogásolták, azon a címen, hogy ezzel közel százmilliárd forintnyi fejlesztést kell ideiglenesen felfüggeszteni. Mások a beruházásoknál fontosabbnak tartják a környezet védelmét. Mfor.hu háttér.
.
2008. július 4. 05:59:58
Kérdések, amelyeken elcsúszhatunk az állásinterjún
Egy állásinterjú komoly feszültséggel jár, aminek köszönhetően még a legegyszerűbb kérdésen is könnyű hibázni. Bizonyos típuskérdésekre ugyanakkor felkészülhetünk, így könnyebb úrrá lenni a pánikon. Az alábbiakban öt trükkös interjúkérdésre hívjuk fel a figyelmet.
.
2008. július 2. 11:59:30
A Balatonra és Horvátországba utazunk a Google-lal
Májusban az utazás felé fordult a figyelmünk a Google legnépszerűbb és a legnagyobb mértékben növekvő keresőkifejezéseinek listája szerint.
.
2008. július 2. 08:34:59
Úri passzió lett a vadászat
Úri passzió lett a vadászatJelentős átrendeződés zajlik napjainkban a vadászat terén: a kispénzűek egyre inkább kiszorulnak, átadva helyüket a tehetősebb rétegnek. A magyar vadászok elsősorban itthon aktívak, de emelkedik azok száma is, akik szívesen neveznek be egy-egy egzotikus szafaritúrára, amelyért nemritkán milliókat fizetnek ki. Mfor.hu háttér.
.
2008. július 1. 15:04:00
Milyen szakmákban kereshetnek legjobban a frissdiplomások?
Milyen szakmákban kereshetnek legjobban a frissdiplomások?A versenyszférában fizetik meg leginkább a főiskolai és egyetemi végzettséget egy, a diplomás pályakezdők helyzetét és kilátásait felmérő aktuális kutatás szerint. A kezdő informatikusok átlagban bruttó 258 ezer forintot kereshetnek idén, a frissdiplomás marketingesek pedig brutó 220 ezerre számíthatnak. A felmérés eredményei rácáfoltak arra a nézetre is, hogy túlkínálat lenne a diplomás pályakezdőkből. Mfor.hu tudósítás.
.
2008. július 1. 13:04:50
Húszmillió vendégéjszakára számítanak a hazai szállásadók
A tervek szerint az idén a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma meghaladja a húszmilliót - mondta Kovács Miklós, az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón kedden Budapesten.
.
2008. június 30. 17:14:18
14-en ülnének a BKV vezérigazgatói székébe
Csak az új vezérigazgató kinevezéséig, várhatóan augusztus 1-jéig kapja Balogh Zsolt, a vezérigazgatói jogkört gyakorló általános helyettes a vezérigazgató 1,5 millió forintos havi fizetését a korábbi 650 ezer forint körüli helyettesi pénze helyett - nyilatkozta a cég igazgatóságának elnöke. Tizennégyen pályáztak hétfő délutánig a BKV vezérigazgatói posztra - tudta meg az MTI városházi forrásokból.
.
2008. június 27. 08:24:14
Visszatér a Siotour
Rövidesen megkezdheti működését a Siotour Kft., amely néhány éven belül ismért a Balaton egyik meghatározó idegenforgalmi cége lehet - írta a pénteki Napi Gazdaság.
.
2008. június 27. 06:59:04
Milyen kérdéseket nem lehet feltenni állásinterjún?
Az Egyenlő Bánásmód Tanácsadó Testület állásfoglalást hozott arra vonatkozóan, hogy melyek az állásinterjún feltehető kérdések, illetve mely kérdések eredményezhetnek közvetlen hátrányos megkülönböztetést.

3748 Személyes pénzügyek cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Jól muzsikált a kormány prociklikus gazdaságpolitikájaJól muzsikált a kormány prociklikus gazdaságpolitikája

4 százalékkal növekedhetett a magyar gazdaság a 2017-es évben a Raiffeisen elemzői szerint, amelyben a kedvező külső környezet mellett a hazai gazdaságpolitika is közrejátszott.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2018-01-16 ] Freedom House: Magyarország a legkevésbé demokratikus állam az EU-ban - Julius
" kakambuki: Engem nem is érdekelne hogy ki vagy mi a ..."
[ 2018-01-16 ] Megtették: kibabrálnak Orbánék a közmunkásokkal - Julius
" Remélem a közmunkások is tudják hogy április 8.-án ..."
[ 2018-01-15 ] Összeomlás és 320 forintos euró is jöhet Zsiday szerint - Tóth Jani
" Természetesen nem jöhet hiszen a Kormány lépni fog!!..."
[ 2018-01-14 ] Meglepő lenne, ha ezt be mernék vállalni Orbánék választás előtt - Tóth Jani
" Miért ne mernék hiszen a 200 ezer közmunkás amúgy se..."
[ 2018-01-14 ] Orbán az EU-ról és Berlinről: nem fizetnek, de szidnak minket - Tóth Jani
" A mocskos szemétládák csak szidnak minket, de a lóvé..."
További témák >>
hirdetés
.