Személyes pénzügyek
2005. július 28. 09:01:00
Itthon a Tesco fizet legjobban dolgozóinak
A szabályok ugyan nem engednék, mégis indokolatlanul nagyok a jövedelemkülönbségek a nagyobb üzletláncok áruházai között. A leginkább kirívó bérkülönbségek a Tescónál tapasztalhatók, írja a Népszabadság.
.
2005. július 26. 09:31:00
Novembertől érdemes lesz gyorsan munkát találni
A foglalkoztatási törvény módosítása értelmében novembertől munkanélküli járadék helyett álláskeresési járadékot kapnak a helyi munkaügyi kirendeltségeknél regisztrált munkanélküliek. A megújult törvénnyel az álláskeresést kívánják ösztönözni: csak az lesz jogosult a járadékra, aki aktívan keres magának munkát - írja a Világgazdaság.
.
2005. július 22. 11:11:00
Pályakezdő mérnökök: elvárások és hiányosságok
Napjaink egyik leperspektivikusabb pályája a mérnöki szakma. A pályakezdők számára ugyanakkor lényeges tudni, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelniük a frissdiplomás mérnököknek, a munkáltatók számára ki az ideális jelölt, illetve, hogy milyen személyiségjegyek szükségesek a minél gyorsabb elhelyezkedéshez? A Jobpilot körképéből a fenti kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők.
.
2005. július 20. 14:31:00
Az oldott légkörnél is fontosabb a pénz munkahelyváltáskor
Meglévő munkahelynél az oldott légkör a legfontosabb, de az állásváltoztatóknál a magasabb fizetés játszik döntő szerepet - derül ki a JobMonitor internetes állásportál legfrissebb felméréséből.
.
2005. július 13. 15:41:00
A hazai cégek kétötöde nem emelte a béreket
A hazai vállalatok 38 százalékánál nem történt béremelés az utóbbi egy évben, derül ki az [origo], a Menedzsment Fórum és a Jobpilot közel 700 humánerőforrás-szakember körében végzett internetes felméréséből. Az idei év első negyedében a nettó keresetek 8,1 százalékkal haladták meg az egy évvel ezelőttit, ami 4,4 százalékos reálkereset-növekedésnek felel meg.
.
2005. június 27. 11:01:00
Öltözködés az állásinterjún: tilos a túl sok piros
Ügyeljünk arra, hogy üzleti tárgyalásra vagy állásinterjúra ne menjünk háromnál több színű öltözetben - tanácsolja Kiss Irén stylist, színszakértő. A három szín még elfogadott, a kettő általában az ideális. A túl sok szín elvonja a figyelmet a mondanivalóról. Nem ajánlott éppen ezért egy vibráló csíkos ruha sem.
.
2005. június 27. 09:11:00
Tavalyi béremelések: nagy vesztes az egészségügy
Az ágazati béremelések alapján tavaly a fémfeldolgozásban, az élelmiszer-, a gépiparban és a pénzügyi szektorban működő cégek igyekeztek leginkább megtartani a szellemi munkaerőt. A fizikai dolgozók fizetése a szállításban, raktározásban nőtt leginkább. Az egészségügyiek elvándorlása indokolt, mindenki keresete csökkent, számolt be a Világgazdaság.
.
2005. június 24. 14:31:00
A marketinges szakemberek a legkeresettebbek
A marketingtehetségek iránti kereslet már második éve folyamatosan növekszik a The Creative Group friss kutatása szerint. A megkérdezett vállalatok több mint kétharmada állította, hogy a következő egy évben bővítéseket tervez, ez 11 százalékos növekedés a tavalyihoz, és 24 százalékos a tavalyelőttihez képest.
.
2005. június 23. 10:51:00
Tippek a sikeres angol nyelvű állásinterjúhoz
Magyarországon csupán néhány cég foglalkozik az álláskeresők angol nyelvű állásinterjúra való felkészítésével, annak ellenére, hogy az idegen nyelven zajló interjút gyakran alkalmazzák a munkáltatók a leendő munkatársak kiválasztásakor.
.
2005. június 17. 08:21:00
Szakmailag is megéri a cégeknek a diákmunka
Bár a középiskolások számára most van a csúcsidőszak, a diákmunkaerő alkalmazása korántsem számít csupán a nyári szezon jellegzetességének. A cégek egész évben kínálnak pozíciókat a felsőoktatási intézmények hallgatóinak, és a kétkezi munkák mellett egyre inkább számítanak a szakmai tudásra is.
.
2005. június 16. 14:41:59
Tippek álláskereséshez
A megfelelő állás megtalálásához a barátok, ismerősök, családtagok segítsége mellett a következő fórumokkal léphet kapcsolatba: fejvadásszal, személyzeti tanácsadóval, munkaerő közvetítővel, kölcsönzővel és a munkaügyi központokkal.
.
2005. június 13. 18:31:00
Itthon a fizetésekre, a németeknél a reálbérekre panaszkodnak
Míg Németországban a gyenge gazdasági konjunktúra miatt évek óta a változatlan reálbérek jelentenek problémát, addig a magyar munkavállalók feje az uniós átlagtól messze elmaradó jövedelmek miatt fáj.
.
2005. június 7. 09:41:00
Hatan pályáznak egy állásra Magyarországon
Másfél ezerrel dolgoztak többen Magyarországon idén márciusban, mint tavaly decemberben. Az idei év első negyedévének mérlege 11.700 újonnan felvett munkatárs és 10.283 elbocsátott dolgozó - írja a Világgazdaság.
.
2005. június 2. 11:31:00
Sereghajtók a magyarok az európai bérlistákon
A különböző statisztikák más-más sorrendet mutatnak, de Magyarország általában a kimutatások hátsó mezőnyében szerepel bérek tekintetében. Európában ugyanakkor jelentős bérkülönbségek mutatkoznak országonként, képzettség szerint, szektoronként, valamint a férfi és női fizetések között is, derül ki a Menedzsment Fórum körképéből.
.
2005. május 26. 15:31:00
Szenvednek a személytelenségtől a brit álláskeresők
Rossz álláskeresési élményeik vannak a brit friss diplomásoknak, derül ki a GTI legújabb felméréséből. A diákok mintegy 65 százaléka panaszkodott a cudar bánásmód miatt, amit a leendő munkaadók részéről tapasztalt.
.
2005. május 10. 11:21:00
Állásinterjúk valóságshowja
Az első magánéletünkben vájkáló műsor megjelenése óta a készítők egyre bizarrabb ötletekkel hozakodnak elő, a mind magasabb nézettségi mutatók elérése érdekében. A színes paletta legújabb darabja az álláskeresés nehézségeit tárja ily módon az érdeklődők elé.
.
2005. május 4. 09:01:00
Kiugratják a nyulat a bokorból az állásinterjún
Az állásinterjúkon manapság már nem csupán a szakmai alkalmasságot tesztelik, hanem olyan kérdéseket is feltesznek, amelyek nem tekinthetők szokványosnak, s végső soron a személyiséget mérik fel, írja elemzésében a Világgazdaság.
.
2005. április 26. 08:41:00
Több lépcsős út vezet az ideális állásig
Egy-egy álláshirdetésre olykor száznál is több önéletrajz érkezik. Bár az internet révén könnyebbé vált a jelentkezés, a tömegből nehéz kitűnni. A Népszabadság által megkérdezett szakemberek mégis úgy vélik: aki felkészült és motivált, annak előbb-utóbb sikerül.
.
2005. április 11. 11:31:00
Aktív álláskeresésre köteleznének minden munkanélkülit
A munkanélküliek 88 százalékának - regisztrációjukat követő egy éven belül - jövőre már érdemi állás vagy képzési ajánlatot kell tennie az adott munkaügyi kirendeltségnek, fogalmazza meg elvárásként a Nemzeti Foglalkoztatási Akciótervre hivatkozva a Munkaügyi Közlöny legújabb száma. Ezzel együtt minden munkanélkülit szerződésben köteleznének aktív álláskeresésre.
.
2005. március 25. 12:01:59
Interjúztatás informatikai eszközökkel
Álláskeresésnél a kiválasztás túlnyomó többsége interjúztatással zajlik. A vizsgálatok szerint ugyanakkor ennek a módszernek a segítségével az alkalmazottaknak csupán a 20 százaléka válik be. A legújabb informatikai rendszerek segítségével azonban jelentősen emelhető az interjú hatékonysága.
.
2005. március 7. 08:42:00
Online tippek álláskeresőknek és álláshirdetőknek
Az elmúlt években a növekvő internet penetrációnak köszönhetően az online álláshirdetések száma is nőtt. A jelek szerint ez a módszer egyre közkedveltebbé válik mind a munkaadók, mind a munkavállalók számára. Napjaink trendjeiről tájékoztatja olvasóinkat oldalunk szakmai partnere.
.
2005. január 31. 12:01:00
Keveseknek adatik meg az álommunkahely
Nemzetközi felmérések szerint az emberek jelentős része a pályaválasztás során kisiklik, és igen gyakran olyan tevékenységet végez nap mint nap, ami koránt sincs ínyére.
.
2005. január 27. 10:45:00
Ne a fizetés alapján váltsunk munkahelyet!
Az anyagiak miatt nem érdemes feladni a folyamatos szakmai fejlődés vagy az önmegvalósítás lehetőségét, javasolja Pintér Zsolt fejvadász olvasóink kérdésére. Pintér válaszaiból kiderül: az elbocsátásnál sokszor a cég is bűntudatot érez, a megfelelő állás megtalálásában pedig egy toll és egy darab papír is sokat segít.
.
2005. január 24. 15:31:00
Hallgatni is tudni kell az állásinterjún
Sok pályázónak gondot okoz az önéletrajz összeállításakor az előnytelennek vélt információk kezelése. A fejvadászok szerint nem érdemes valótlanságot állítani, viszont nem is ajánlatos minden részletbe beavatni az interjúztatót, derül ki a Jobpilot cikkéből.
.
2005. január 20. 15:31:00
Elfedi az észt a lenge öltözet az állásinterjún
Bár az állásinterjún tudásunkat, személyiségünket adjuk el, mégsem elhanyagolható külső megjelenésünk. A nyakkendő színének megválasztásától a blúz és a szoknya hosszáig sok hibát elkövethetnek a pályázók. A Jobpilot arra kérte Kiss Irén öltözködési tanácsadót, diplomás színszakértőt, hogy foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat.
.
2005. január 18. 09:12:00
A jó cég tálcán kínálja a karrierlehetőséget
Már az állásinterjú előtt hasznos, ha a pályázó minél többet tud a jövendő munkahelyéhez kötődő karrierlehetőségekről. A tervezést a vállalat is segítheti, amikor felvázolja a jelentkező előtt a rá váró lehetőségeket, írja elemzésében a Napi Gazdaság.
.
2005. január 10. 11:01:39
Nyerő csevej az állásinterjú előtt
A "small talk" néhány alap-szabályát követve már a hivatalos beszélgetés előtti néhány percben, a váratlan helyzetben elejtett mondatokkal is sikereket érhet el az állásra pályázó.
.
2005. január 5. 10:01:00
Matekfeladvány is lehet belépő az állásinterjúra
Már Magyarországon sem számít különlegesnek, hogy egy-egy nagyvállalat innovatív toborzási módszerekkel keresi a legjobb embereket, derül ki a Menedzsment Fórum cikkéből.
.
2004. december 10. 09:02:00
Kávé mellett tesztelik a személyiséget a próbamunkán
A próbamunka során a cégek arra keresik a választ, mennyire képes a jelölt emberileg beilleszkedni a munkaközösségbe, másrészt azt is kiderítik, szakmailag alkalmas-e az adott speciális feladat elvégzésére, derül ki a Világgazdaság elemzéséből.
.
2004. december 3. 09:02:00
A legnehezebb állásinterjú kérdéseken is ki lehet fogni
A fogós állásinterjú kérdéseknél a legfontosabb az, hogy a pályázó mindenképp feleljen valamit ezekre. A válaszokat érdemes úgy használni, mint a televízióban a reklámblokkot: hirdessük magunkat, állítják a Világgazdaság által megkérdezett szakértők.

3494 Személyes pénzügyek cikk arra vár, hogy elolvassa őket

Előző oldal 1 29 57 85 113 114 115 116 117 Következõ oldal
hirdetés
Lázár csúnyán nekiment Garancsi cégénekLázár csúnyán nekiment Garancsi cégének

A Market Zrt. főnöke, Scheer Sándor alaposan felbosszantotta a minisztert.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-10-20 ] 881 millió forintot dobott ki a kormány az ablakon? - gubaba
" 881 millió? Az agy húszoldalas tanulmány ára! ..."
[ 2017-10-19 ] 78 km vonattal: 20 éve 75 perc volt az út, ma már 95 - egyember
" Minek az a nagy rohanás ... ..."
[ 2017-10-18 ] Orbán idén is küld a nyugdíjasoknak karácsonyi Erzsébet-utalványt - L. Hedvig
" Ha a cikk címe szerint Orbán küld a nyugdíjasoknak....."
[ 2017-10-13 ] Az átlagnyugdíj ötödét kaphatják meg év végén az idősek - Becsapott
" A 13. 14. havi nyugdíj helyett? Ideje lenne visszaho..."
[ 2017-10-12 ] A nem létező tömeges bevándorlásra hivatkozva kerülték meg a közbeszerzést az új rendőrkocsik vételekor - Proxymus
" Mentségükre legyen mondva, hogy Susukit is vettek. :..."
További témák >>
hirdetés
.