Személyes pénzügyek
2007. augusztus 2. 15:01:00
Idén kevesebb a regisztrált pályakezdő munkanélküli
Közzétette a legfrissebb munkaerőpiaci adatait a regisztrált álláskeresőkről az Állami Foglalkoztatási Szolgálat. A statisztikák alapján kilencezerrel többen keresnek munkát, mint előző hónapban, de ennek nagy részét a pályakezdők teszik ki. Közülük egyébként idén kevesebben regisztráltak, de még mindig magas a diplomások aránya. Mfor.hu tudósítás.
.
2007. július 27. 14:26:00
A hazai turizmuson tesztelik az uniós minőségbiztosítást
A Magyar Szállodaszövetség pályázatot nyújtott be a "European Quality Scheme" minőségbiztosítási rendszer akkreditációjára. A döntésről várhatóan október elején tesznek bejelentést.
.
2007. július 27. 10:36:00
Magyarország legklasszabb helyét keresik a TV2-n
Turisztikai sorozat indul a TV2-n a kereskedelmi televíziós csatorna és a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésében. A műsor a turisztikai cég azon kampányának része, amelyet a belföldi turizmus élénkítése céljából indított el.
.
2007. július 25. 10:11:00
Csökken az új tagállamok bérlemaradása
Az Európai Unióban csökken az új tagállamok bérlemaradása az Európai Munkaügyi Kapcsolatok Megfigyelő Központjának jelentése szerint.
.
2007. július 24. 11:51:00
26,5 milliárd jut termálturisztikai fejlesztésekre a Dél-Alföldön
Várhatóan mintegy 26,5 milliárd forint támogatásra számíthat a Dél-alföldi régió az új Magyarország Fejlesztési Terv keretében az egészségturizmushoz kapcsolódó fejlesztésekhez - közölte Magyar Bálint fejlesztéspolitikai államtitkár kedden Gyulán.
.
2007. július 23. 13:31:00
Ha megóvjuk vizeinket, jönnek a turisták
Ha megóvjuk vizeinket, jönnek a turistákA megfelelő vízgazdálkodás a turizmust is fellendítheti, így ezt a kérdést a régiók sem hagyhatják figyelmen kívül. Olyan aktuális ügyek, mint a Rába szennyezése vagy a Mosoni-Duna vízpótlása ráirányítják a figyelmet a vízvédelemre, de ezek a projektek "békeidőben" sem kerülhetnek háttérbe. Mfor.hu Staféta.
.
2007. július 23. 08:26:00
Titkolják a menedzserek béreit hazánkban
Magyarország a sereghajtók közé tartozik a vállalatvezetői fizetésekre vonatkozó uniós ajánlások átvételében - tudta meg a Világgazdaság.
.
2007. július 19. 06:31:00
Gulyással csalogatjuk a kínai turistákat
Gasztronómiai filmet forgatott a legnagyobb hongkongi televíziós csatorna stábja Magyarországon. A kétórás műsort mintegy 60 millió néző láthatja.
.
2007. július 18. 12:21:00
Vendéglátóhelyeken is lehet üdülési csekkel fizetni
A jövőben szálláshelyhez nem köthető kétszáz vendéglátóhelyen is lehet majd üdülési csekkel fizetni üdülő körzetekben - jelentették be szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
.
2007. július 18. 10:21:00
Az építőiparban nőttek legjobban a bérek
Az idei év első öt hónapjában a bruttó átlagkeresetek összességében 7,4, a nettó átlagkeresetek 1,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet, a reálkereset - a fogyasztói árindex 8,6 százalékos növekedése mellett - 6,8 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
.
2007. július 13. 18:31:00
Három év múlva térülhet meg a Balaton Sound
Magyarországon több mint 3200 fesztivált rendeznek évente, amit az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium intenzív marketingmunkával támogat a belföldi turizmus fellendítése érdekében - mondta pénteken Ujhelyi István, az önkormányzati tárca államtitkára a zamárdi Balaton Sound rendezvényen.
.
2007. július 13. 11:51:00
Versenytársat kap az Utazás Kiállítás
Új belföldi turisztikai kiállítást és szállásbörzét szervez a G-mentor Kft. szeptember 14-16. között Budapesten.
.
2007. július 11. 08:36:00
Egyre több turista teker Budapesten
Egyre több turista teker BudapestenBudapesten két nagyobb társaság foglalkozik kerékpárok bérbeadásával és túrák szervezésével. Mellettük több kisebb cég is belépett a bérlő piacra, ám jelentőségük ma még nem nagy. A kerékpáros turizmusban van lehetőség Budapesten is, ám komolyabb kormányzati szerepvállalásra lenne szükség - már ami a bicikliutakat illeti. Mfor.hu háttér.
.
2007. július 11. 06:01:00
Egyre népszerűbb a Balaton
Tovább nőtt a Balaton népszerűsége a magyarok körében, és kisebb mértékben ugyan, de a külföldi vendégek száma is emelkedett a tó partján az elmúlt hónapokban tavalyhoz képest - derült ki a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Turisztikai Projekt Irodájának (BRTPI) első fél éves reprezentatív adatgyűjtéséből, valamint a KSH Balatoni régióról készült első öt havi vendégforgalmi adataiból.
.
2007. július 10. 13:31:00
Itthon üdülnek a magyarok idén nyáron
Itthon üdülnek a magyarok idén nyáronAz összes háztartás 29 százaléka, az utazást tervezők 64 százaléka belföldi nyaralást tervez az idén, derül ki az Ecostat legújabb Turizmusbarométeréből. Az üdülésre családtagonként mintegy 118 ezer forintot szánunk, tudta meg az mfor.hu.
.
2007. június 28. 12:11:00
Még tisztább lehet a Balaton vize
Még tisztább lehet a Balaton vizeAz elmúlt években egyre tisztábbá vált a Balaton vize - a megmentéséért indított programok megvalósulásával egyidejűleg. A kiváló vízminőség megtartásának érdekében a jövőben teljessé kell tenni a szennyvíztisztítást, a területi szennyeződéseket pedig meg kell akadályozni, mondta el az mfor.hu Stafétájában Holló Gyula, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Vízgyűjtő-gazdálkodási és Vízvédelmi Főosztályának vezetője.
.
2007. június 20. 13:01:00
A huszonkettes csapdája fenyegeti a Balatont
A huszonkettes csapdája fenyegeti a BalatontA Balaton környéki települések fejlesztése csak úgy valósítható meg, ha az állam biztosítja számukra az európai uniós források elérhetőségét, hiszen még egy erős gazdasággal rendelkező falu, város sem tud megélni az önkormányzat bevételeiből. Továbbá sürgősen tenni kell azért, hogy megakadályozzák az itt élő lakosok elvándorlását, mondta el az mfor.hu Stafétájában Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke.
.
2007. június 15. 10:01:00
A párizsi metróban hirdetik Magyarországot
A Magyar Turizmus Zrt. párizsi képviseletének kezdeményezésére a francia főváros metrófolyosóin június 12. és 18. között óriásplakátok csábítják Magyarországra a franciákat.
.
2007. június 4. 14:46:00
A fővárosba csábítanák a vidéki turistákat
A Magyar Turizmus Zrt., a Magyar Szállodaszövetség és 85 budapesti szolgáltató összefogásával akció indul a főváros belföldi turizmusának élénkítésére - mondta Rusznák Imre, a Budapest-Közép-Dunavidéki Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke az akciót bemutató sajtótájékoztatón.
.
2007. május 29. 14:01:00
Újra megszeretjük a Balatont
Várhatóan mintegy félmillióan utaznak a Balatonra az idén május és szeptember között - mondta Szűcs Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) marketingigazgatója a Szent Miklós hajón megrendezett balatoni szezonnyitó sajtótájékoztatón.
.
2007. május 24. 12:51:00
Golfban gyorsít hazánk
A fejlődő golfpiacokon a golfot egyre inkább az ingatlan- és turizmusfejlesztés eszközének tekintik - az integrált golf- és ingatlanberuházásokhoz ma Dél- és Kelet-Európa számít a legígéretesebb régiónak. Magyarországon is egyre inkább ez a trend, ezt igazolja a már zajló öt golfberuházás, és több tervezés alatt álló fejlesztés - ezek a KPMG negyedik Golf Business Forum konferenciájának legfontosabb megállapításai.
.
2007. május 23. 09:26:00
Egyre biztosabb piacot jelent a magyar sportturizmus
A mai athéni Bajnokok Ligája (BL)-döntővel lényegében véget ér a sportesemény-turizmussal foglalkozó társaságok 2006/2007-es szezonja. Az utazási irodák szerint annak ellenére, hogy idén nem lesz olyan kiemelt sportesemény, mint amilyen a tavalyi torinói téli olimpia vagy a németországi futball-világbajnokság volt, az érdeklődés egyre nagyobb az általuk szervezett utak iránt. Az elmúlt évhez képest legalább húsz százalékkal nőtt meg a forgalmunk - mondta a Napi Gazdaságnak Molnár Erzsébet, a GME Dunatours ügyvezetője.
.
2007. május 23. 09:01:00
Több tízezer állástalan szerezhet piacképes szakképzettséget
Több tízezer állástalan szerezhet piacképes szakképzettségetDivatba kell hozni az életen át tartó tanulást: az kiutat jelenthet a szegénységből, mivel piacképes tudással a tartósan munkanélküliek is álláshoz juthatnak. Ezt tűzte ki célul a "Lépj egyet előre!" program is, amely keretében évente tízezer álláskereső ingyenesen tehet szert a munkaerőpiacon is eladható szakképzettségre. Így az ország végre nem az olcsó munkaerejével, hanem a jól képzett munkavállalóival válna vonzóvá a befektetők számára. Mfor.hu háttér.
.
2007. május 21. 13:21:00
A legnagyobb civil szervezet segítheti a foglalkoztatást
Együttműködési megállapodást írtak alá a foglalkoztathatóság növelésére a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) és a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) képviselői hétfőn. A felek az egész életen át tartó tanulás és a felnőttképzés széles körű elterjesztését és népszerűsítését várják a közös munkától.
.
2007. május 21. 10:56:00
Idén is lesz Téli Invázió
A sikeres Budapest Winter Invasion (BWI) akcióban részt vett szállodák kezdeményezték a folytatást, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy idén is egyesítik erejüket, pénzügyi forrásaikat és hasonló feltételek mellett, azonos időszakra (2007. december 1.- 2008. március 31. között) és azonos elnevezéssel ismét meghirdetik a kampányt, amelynek célja továbbra is Budapest, a budapesti szállodák, a magyar nemzeti légitársaság, illetve a Ferihegyi Repülőtér utószezoni forgalmának növelése.
.
2007. május 17. 15:16:00
Közös akciót indított a Magyar Turizmus Zrt. és a KvVM
A környezet iránti felelősség szerepének hangsúlyozása és a természetvédelmi szemléletformálás érdekében közös akciót indított a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériummal (KvVM) és a nemzeti parki igazgatóságokkal. Az ország tíz nemzeti parkjában, húsz helyszínen mintegy ezer önkéntes "fésüli át", s ahol szükséges, tisztítja meg a zöldterületeket május 18-án.
.
2007. május 17. 12:01:00
113 ezer a hazai átlagbér
Az első negyedévben a bruttó átlagkereset 7,1 százalékkal, a nettó bér 0,9 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban - derül ki a KSH jelentéséből. Ez hét százalékos reálbércsökkenést jelent. Az államigazgatási szerveknél és az öt főnél több alkalmazottat foglalkoztató vállalkozásoknál 2,7 millió foglalkoztatott dolgozott.
.
2007. május 16. 09:16:00
Lehull az álarc a stresszinterjún
Lehull az álarc a stresszinterjúnA stresszinterjú során a felvételiztetők izzasztó kérdésekkel bombázzák az állásra jelentkezőket, akár még szexuális szokásaikra is rákérdezhetnek. Közülük sokan elsírják magukat, mások kirohannak az irodából, azonban aki kiállja a próbát, az éles helyzetben is képes lesz majd megfelelően teljesíteni. Mfor.hu háttér.
.
2007. május 14. 07:01:00
Visszacsábítanánk a németeket a Balatonhoz
A Germanwings légitársaság a nyár folyamán heti két járatot is indít a Balatonra. A hírt a Magyar Turizmus Zrt. és a Magyarországgal kapcsolatban álló, legtekintélyesebb német utazási irodák kétnapos berlini konferenciáján jelentették be. A rendezvényen külön is bemutatták a Balaton újdonságait és ehhez kapcsolódóan számos olyan magyar különlegességet, amely a szervezők reményei szerint jelentősen hozzájárulhat az ország, illetve a Balaton népszerűsítéséhez Németországban.
.
2007. május 7. 10:51:00
MT: sikeres volt a "kettőt fizet hármat kap"akció
A Magyar Turizmus (MT) Zrt. és a Magyar Szállodaszövetség által, a belföldi turizmus élénkítése érdekében meghirdetett "kettőt fizet hármat kap" akció 4500 plusz vendégéjszakát hozott - tájékoztatta az MT Zrt. az MTI-t.

3651 Személyes pénzügyek cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Elzálogosítja szponzori pénzeit a VideotonElzálogosítja szponzori pénzeit a Videoton

Garancsi bankja Garancsi focicsapatát hitelezi, a biztosíték pedig olykor a saját cége által adott szponzori pénz.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-12-08 ] Az állam szerint nem jár vissza a 2826 milliárd forintunk - egyember
" Azt nem tette hozzá, hogy a jogosultak nyugdíjba von..."
[ 2017-12-07 ] Gigantikus a hiány: szórja a milliárdokat a kormány - gubaba
" Kenyér helyett cirkuszt! ..."
[ 2017-12-05 ] A Bord Építész Stúdió tervezheti meg Kósa 10 ezres korcsolyaarénáját - gubaba
" 10000 mindössze? Hatvanezer, mélygarázs, eskető temp..."
[ 2017-12-05 ] 0 forintot ér a gyakorlatban az egészségügyi dolgozók javának a 12 százalékos béremelés - Kázmér
" Aki a kicsit nem becsüli... :-( ..."
[ 2017-12-04 ] Az atompárti Lázár János városában a napenergiában hisznek - kakambuki
" Tehetik. Hódmezővásárhelyen nincs nagy volumenű és f..."
További témák >>
hirdetés
.