Személyes pénzügyek
2010. augusztus 12. 12:04:59
Budapest szállodai mutatói elmaradtak Bécstől és Prágától
Elmaradtak Budapest szállodai mutatói Bécstől és Prágától, az idei év első felében Bécsben volt a legmagasabb a szobafoglaltság, az átlagár, illetve az egy kiadható szállodai szobára jutó árbevétel - közölte a Magyar Szállodaszövetség csütörtökön az első féléves hazai és nemzetközi adatokat elemezve.
.
2010. augusztus 10. 17:29:59
A kétmillió inaktív országa - kőkemény feladat vár Orbánékra
A kétmillió inaktív országa - kőkemény feladat vár OrbánékraA magyar gazdaság felzárkózása nem lehetséges a foglalkoztatási szint tartós növelése nélkül, ez azonban - az Orbán-kormány szerint - elsősorban nem a multik, hanem a hazai kkv-k feladata lenne. Magyarországon öt munkaképes korú emberből mindössze három van jelen hivatalosan a munkaerőpiacon – az arány javításához többek között megfelelő motivációs rendszer és új munkahelyek szükségesek. Tíz év alatt összesen egymillió új munkahelyet kellene létrehozni, ami elsősorban az építőipartól, a mezőgazdaságtól és a turizmustól várható. Sorozatunkban a közelmúltban nyilvánosságra hozott Új Széchenyi Terv vitaanyagának foglalkoztatást érintő részét mutatjuk be.
.
2010. augusztus 10. 04:04:57
Balatoni nyár: a kempingek a vesztesek
Miközben a magyar tengernél a szállodák kihasználtsága is visszacsúszott, a kempingek látogatottsága is gyenge. Ráadásul ennél a szálláshelynél nem érvényesül a Balatonnál megfigyelhető trend, mely szerint a magyar vendégek egyre többen vannak.
.
2010. augusztus 9. 13:14:59
Borult a pálya - visszafoglalták a Balatont a magyarok
Borult a pálya - visszafoglalták a Balatont a magyarokMíg nyolc évvel ezelőtt a turisták kétharmada volt külföldi a Balatonnál, és csak egyharmada magyar, mára csaknem megfordult ez az arány. Bár a vendégéjszakák száma összességében csökken, bizakodásra ad okot, hogy a magyar tengert célba vevő belföldi turizmus tovább izmosodik: idén minden eddiginél magasabb arányban irányulnak az utazások ebbe a régióba. Mfor.hu háttér.
.
2010. augusztus 9. 09:09:59
Nőtt a vendégek száma, csökkentek a bevételek
Az idén az első félévben csökkent a szálláshelyek árbevétele, nőtt viszont a vendégek és a vendégéjszakák száma. A magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken több külföldi, de kevesebb belföldi fordult meg - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.
.
2010. augusztus 8. 11:44:34
Rekordot döntött júliusban a horvátországi turizmus
Az ország történelmének eddigi legjobb eredményét produkálta júliusban a horvátországi beutazó turizmus, amely az első féléves csökkenés után most már összességében is pozitív eredményt mutat - közölte honlapján vasárnap a horvát Turisztikai Minisztérium.
.
2010. augusztus 8. 10:19:59
Átlagosan majd 300 ezerbe kerülünk havonta a cégeknek
Átlagosan majd 300 ezerbe kerülünk havonta a cégeknekKismértékben csökkent a munkaerőköltség 2009-ben Magyarországon, így egy átlagos munkavállaló alkalmazása 291 110 forintjába került a cégeknek - derül ki a KSH által közölt statisztikai tükörből. Ez minden olyan költséget magában foglal, melyek a munkáltatót terhelik az alkalmazással kapcsolatban. A legdrágábban a kokszgyártásban, kőlajfeldolgozásban, valamint a pénzügyi szektorban lehet embereket alkalmazni. Mfor.hu-háttér.
.
2010. augusztus 8. 08:14:47
Elriasztják a turistákat a görög és spanyol tüntetések
Törökország egyre inkább vonzza a külföldi turistákat, akik újabban nem szívesen mennek Spanyolországba, vagy Görögországba a takarékossági intézkedések miatt immár rendszeressé váló - olykor heves utcai összecsapásokkal is járó - tiltakozó akciók okozta kellemetlenségektől tartva.
.
2010. augusztus 6. 07:05:58
Magyarország a legolcsóbb az osztrák turistáknak
Az elmúlt évhez hasonlóan az euró vásárlóértékét összehasonlító elemzésekben idén is Magyarország áll az első helyen Ausztriában - közölte a Magyar Turizmus Zrt. csütörtöki hírlevelében.
.
2010. augusztus 4. 13:54:59
A tavalyinál magasabb volt a szállodai foglaltság a Magyar nagydíj ideje alatt
A vártnál 7-8 százalékkal magasabb volt a foglaltság a budapesti szállodákban a Forma-1-es Magyar Nagydíj hétvégéjén 2009-hez viszonyítva - mondta Erdei János, a Magyar Szállodaszövetség elnöke.
.
2010. augusztus 2. 09:29:59
Megugrott a turisták száma Pécsett és Baranyában
A külföldi vendégforgalom a tavalyi év hasonló időszakához képest 217 százalékkal nőtt Pécsett az utolsó adatok szerint. Baranyában 145, a Dél-Dunántúl egészét tekintve pedig 135 százalékos az emelkedés - tájékoztatta Hegyi Zsuzsa, a Magyar Turizmus Zrt. dél-dunántúli regionális marketing igazgatója.
.
2010. augusztus 2. 08:34:59
Megint a gyógyfürdők lehetnek a Széchenyi Terv nyertesei
Megint a gyógyfürdők lehetnek a Széchenyi Terv nyerteseiAz egyik legígéretesebb lehetőség a kitörési pontok között - olvasható az egészségiparral kapcsolatban az Új Széchenyi Terv vitairatában. A kormány elképzelései szerint az ide sorolható iparágak sok munkahelyet tudnának teremteni és növelhetik az ország versenyképességét. Mfor.hu-háttér.
.
2010. augusztus 1. 19:39:59
Rosszul indult az év a Balatonon
Az idén május végéig a balatoni szálláshelyek 294 ezer vendéget fogadtak, 1,5 százalékkal kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában - áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb Statisztikai Tükör című kiadványában.
.
2010. július 30. 14:29:59
Javultak a fogyasztóvédelmi tapasztalatok a turisztikai szezonban
Egyre több az olyan vendéglátó egység, ahol nem talál kifogásolnivalót a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH).
.
2010. július 29. 13:29:59
Kis mértékben nőtt a szálláshelyi foglalások száma a Magyar Nagydíj miatt
Csekély mértékben, 3-5 százalékponttal nőtt a budapesti és főváros környéki szállodák foglaltsága a Forma-1-es Magyar Nagydíj idejére 2009-hez viszonyítva - mondta Erdei János, a Magyar Szállodaszövetség elnöke.
.
2010. július 28. 16:22:02
2,2 milliárd forintos turisztikai beruházás Velencén
Várhatóan a jövő hónap elején megkezdődik az Európai Unió által bruttó 1,5 milliárd forinttal támogatott, bruttó 2,2 milliárd forintból megvalósuló Velencei-tó kapuja kiemelt régiós turisztikai beruházás kivitelezése; a munkálatok ellen élőlánccal fognak tiltakozni több civil szervezet tagjai.
.
2010. július 25. 19:34:59
Burgenlandban mi vagyunk az egyik legfontosabb piac
Az elmúlt években lendületesen növekedett a magyar turisták száma Burgenlandban, mára Magyarország jelenti a második legnagyobb külföldi piacot a tartomány idegenforgalma számára - mondta az MTI-nek adott interjúban Mario Baier, a burgenlandi idegenforgalmi szövetség igazgatója.
.
2010. július 19. 17:24:59
Jogsértéssel, de lesz szlovák-magyar egységes turisztikai kártya
A szlovák-magyar határrégió integrált turizmus fejlesztésére írt ki közbeszerzést a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA), de az első eljárás eredménytelen lett, a második - hirdetmény nélküli tárgyalásos - eljárást pedig a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) nevezte jogsértőnek, de az ajánlatkérő mégsem fut ki a szeptember 30-i határidőből - ameddig felhasználható a projektre az uniós támogatás - mert a megkötött szerződést nem írhatja felül a KDB.
.
2010. július 16. 16:19:59
Bárány Balázs: viszonyítás kérdése, hogy másfél millió forint sok vagy kevés
Áll a vizsgálat elé a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) alelnöke, de "rosszul esik neki", hogy épp a Fidesz képviselője vetette fel: túl magas fizetést kapnak a MÁV-nál működő érdekképviseletek vezetői. Bárány Balázs az MR1-Kossuth Rádiónak elmondta, viszonyítás kérdése, hogy a másfél millió forintos fizetésüket valaki soknak vagy kevésnek tartja.
.
2010. július 16. 11:49:59
Matolcsy: 700 ezer embernek adhatna munkát a turizmus
A következő tíz évben meg kellene kétszerezni a nemzeti jövedelmen (GNI) belül a turizmus teljesítményét és részarányát, meg kellene duplázni, 700 ezerre növelni az ágazatban lévő munkahelyek számát és jelentősen kell javítani a turizmus versenyképességét - sorolta javaslatait Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a magyar turizmus jövőjéről szóló konferencián pénteken Budapesten a Parlamentben.
.
2010. július 16. 11:04:59
Kevesebbet kerestünk májusban áprilishoz képest
Kevesebbet kerestünk májusban áprilishoz képestTíz százalékkal nőttek a nettó átlagbérek az idei első öt hónapban 2009 hasonló időszakához képest, áprilishoz viszonyítva viszont enyhe csökkenés tapasztalható. A reálbér kereken négy százalékkal bővült, a dolgozók száma pedig hónapról hónapra emelkedik. Mfor.hu háttér.
.
2010. július 15. 15:59:59
Hatalmas röhögéssel fogadták az alföldi luxusszálló hírét
Nem érkezett engedélyezési kérelem a kiskunhalasi önkormányzathoz a város mellé tervezett tengervíz alatti luxusszállóval kapcsolatban. Az önkormányzat mindössze arról állapodott meg a befektetővel, hogy eljuttatja hozzájuk a projekt konkrét terveit.
.
2010. július 15. 05:54:59
Tengervíz alatti luxushotel épül az Alföldön
A Trimp Holding Zrt. 10,5 milliárd forintos beruházással épít tengervízi víz alatti luxusszállodát a Bács-Kiskun megyei Kiskunhalas mellett, a komplexum 2013 szeptemberének végén nyithatja meg kapuit - mondta Kökény Béla, a cég vezérigazgatója.
.
2010. július 14. 09:46:59
Horváth Endre: egységes szemléletben fejlődhet a turizmus
Egységes szemléletben, termékfejlesztési koncepció alapján indított projektekkel képzeli el a turizmus fejlesztését Horváth Endre, az ágazatért felelős helyettes államtitkár, aki az MTI-nek kifejtette: olyan programokat kell indítani, amelyek maguk után húzzák az egész turisztikai ágazatot.
.
2010. július 12. 10:09:51
Áfa-csökkentésért lobbiznak a szállodások
Hétpontos intézkedési tervvel fordult a Szállodaszövetség a kormányhoz, szerintük csak határozott lépésekkel segíthető elő az idegenforgalom válságból való kilábalása.
.
2010. július 12. 05:24:59
Széles bérskálára készülhetnek a pedagógusok
Szeptemberben megkezdődik azoknak a szakfelügyelőknek a képzése, akikkel a külső pedagógusi és intézményi értékelő, minősítő rendszert vezeti majd be az Orbán-kormány - írta hétfői számában pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Népszava.
.
2010. július 11. 06:54:44
A francia Riviérát másolnák Horvátországban
Várhatóan év végéig megkezdődik összesen 13 szálloda és 56 luxusvilla építése a Dubrovnikhoz közeli Doli településen, ahol Monte Carlo, Saint Tropez és Abu Dhabi fényűző körülményeit kívánják egyesíteni egy 5 ezer hektáros területen - adta közre hírlevelében a Horvát Idegenforgalmi Közösség.
.
2010. július 9. 10:44:59
Törölték a KARYA TOUR utazási irodát
Törölte a KARYA TOUR utazásszervező utazási irodát a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, az irodának mintegy 550 utasa rekedt külföldön - közölte a QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe.
.
2010. július 8. 09:09:59
KSH: nőtt a szálláshelyek forgalma az első öt hónapban
A kereskedelmi szálláshelyeken a vendégek száma 1,5, a vendégéjszakák száma 2,5 százalékkal nőtt 2010 január-májusban az előző év azonos időszakához képest, ugyanakkor folyó áron 2 százalékkal csökkent a szálláshelyek árbevétele - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
.
2010. július 7. 10:04:59
Nőtt az elővételben eladott Forma-1-es jegyek száma
A tavalyi évhez képest idén eddig nagyságrendileg 15 százalékkal több jegyet értékesítettek elővételben a Forma-1 Magyar Nagydíjára - írta szerdai számában a Napi Gazdaság.

3358 Személyes pénzügyek cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Óriásira hízott a bérszakadék MagyarországonÓriásira hízott a bérszakadék Magyarországon

A keleti régió leszakadása megállíthatatlannak tűnik.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 07:14 ] Varga pluszpénzt ígért a nyugdíjasoknak - obsitos
" Jéééé, egy hónapja még azon sírtatok, hogy "Baj lesz..."
[ 2017-08-19 ] Hatalmas betonszörnyeteget épít Mészáros Lőrinc az egyik legszebb magyar kirándulóhelyhez - Becsapott
" Reméljük egyszer le is bontja a szörnyet, rekultivál..."
[ 2017-08-18 ] Iszonyúan sok taxis verte át az utasait nyáron - Tóth Jani
" Be kellene náluk is vezetni egy UBER jellegű rendsze..."
[ 2017-08-16 ] Felkopik az álla Mészáros Lőrinc alkalmazottjainak - Tóth Jani
" Örüljenek neki hogy nem közmunkásként kell dolgozniu..."
[ 2017-08-15 ] Nem elég már a szlovéneknek a csóró magyar turista, rámennek a pénzes nyugatiakra - gubaba
" Hülyeség! Szlovénia még elérhető a magyarok számára ..."
További témák >>
hirdetés
.