mfor-elemzések
2010. február 12. 09:16:59Makró
GDP: mégis mosoly lett a sírásból
GDP: mégis mosoly lett a sírásbólCsütörtökön még azt írtuk, hogy ma reggel sírásra görbülhet a szánk a negyedik negyedéves GDP-adat láttán, azonban a KSH által közölt számok kellemes meglepetést okoztak. A magyar gazdaság teljesítménye 4 százalékkal csökkent 2009 utolsó három hónapjában, miközben az elemzők 5 százalék körüli visszaesésre számítottak. 2009 egészét tekintve 6,3 százalékkal esett vissza a hazai gazdaság. Mfor.hu-háttér.
.
2010. február 12. 05:31:59Vállalatok
Ha olcsó, akkor jöhet - itthon is bevált a Lidl-modell
Ha olcsó, akkor jöhet - itthon is bevált a Lidl-modellEgyre nagyobb súlyt képviselnek itthon az átlagnál olcsóbb kereskedelmi márkás termékek a bolti forgalomban, ami főként a diszkontok térhódításának köszönhető.
.
2010. február 11. 15:21:59Makró
Kellemetlen meglepetést hozhat a reggeli GDP-adat
Kellemetlen meglepetést hozhat a reggeli GDP-adatPéntek reggel közli a KSH a negyedik negyedéves magyar GDP-adat első becslését. Az elemzők most úgy vélik, hogy korai volt még a bizakodás az utóbbi hónapokban, akár komoly negatív meglepetést is okozhat a statisztika. A szakemberek többsége abban továbbra is egyetért a kormánnyal, hogy az év második felében talán elkezdődhet a magyar gazdaság lassú talpra állása, azonban addig még szinte biztos, hogy marad a recesszió. Mfor.hu-háttér.
.
2010. február 9. 09:01:55Vállalatok
Hajdú Péter miatt vitatkoznak a tévék
Hajdú Péter miatt vitatkoznak a tévékAz ötödik héten is az RTL Klub dominanciája jellemezte a televíziós nézettségi adatokat. A heti számokat némileg torzítja, hogy a csütörtök esti program esetében a TV2 "nem játszott", miután az ORTT egy hét évvel ezelőtti ügy miatt ítélte elsötétítésre a csatornát.
.
2010. február 8. 16:16:54Makró
Visszakerül Moszkvához az ukrán távirányító?
Visszakerül Moszkvához az ukrán távirányító?Az általunk megkérdezett elemző szerint várhatóan nem lesz jelentős változás keleti szomszédunk gazdasági kapcsolataiban az elnökválasztás hatására, várhatóan Oroszország kezében lesz az irányítás. Mfor.hu-háttér.
.
2010. február 6. 11:21:59Vállalatok
BKV-botrány: már rács mögé került néhány nagyhal
BKV-botrány: már rács mögé került néhány nagyhalLassan a legfelsőbb szintig is elérnek a közlekedési cégnél tavaly nyáron kirobbant botrány szálai: immár - egyelőre ideiglenesen - rács mögött van a főpolgármester főtanácsadója és a közlekedési cég több, korábbi magas rangú vezetője is. Mindannyiukat hűtlen kezeléssel, a korábbi informatikai igazgatót pedig vesztegetéssel gyanúsítják.
.
2010. február 4. 09:51:59Vállalatok
Elkapták a hónapok óta bujkáló egykori BKV-vezetőt
Rendőrkézre került a BKV egykori informatikai igazgatója, közölte szerda késő este a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság.
.
2010. február 4. 05:21:59Vállalatok
Elmarad az esti film - Jön a TV2 eddigi leghosszabb elsötétítése
Elmarad az esti film - Jön a TV2 eddigi leghosszabb elsötétítéseCsütörtök este kilenctől 91 percre sötét lesz a TV2 képernyője, így elmarad az eredetileg tervezett Fedezetlen szerelem című film. A lépéssel egy hét évig tartó procedúra végére kerül pont. Mindegyik fél szerint tarthatatlan, hogy eddig húzódnak a hasonló ügyek, megoldás azonban egyelőre nem látszik. 2009-ben elsősorban a délutáni talkshow-k miatt gyűlt meg a kereskedelmi csatornák baja az ORTT-vel, azonban az akkor kiszabott hatalmas büntetések egyelőre nem emelkedtek jogerőre. Mfor.hu-háttér.
.
2010. február 2. 08:31:59Makró
Falakba ütköztünk - senki nem tud semmit a magyarországi ingatlan-árverésekről
Falakba ütköztünk - senki nem tud semmit a magyarországi ingatlan-árverésekrőlEzertől tizenötezerig különböző számokat lehet hallani a hazai kilakoltatásokkal és árverezésekkel kapcsolatban. Az mfor.hu megpróbált utánajárni, hány lakást adtak el az adósok feje fölül az utóbbi hónapokban, azonban mindenhol falakba ütköztünk: a legkorábban talán áprilisban közölhet pontos adatokat a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Mfor.hu-háttér.
.
2010. február 1. 19:26:53Makró
Az Akropoliszról indulhat a dominó
Az Akropoliszról indulhat a dominóA múlt heti Davosi Világgazdasági Fórum egyik központi témája is Görögország esetleges megmentése volt, bár az illetékesek egyelőre cáfolják, hogy nemzetközi segítségre lenne szükségük. A nagy európai államok máris összekaptak kicsit azon, kinek is kéne kisegíteni a görögöket, ha mégis odáig fajul a dolog. Görögország komoly felárral ugyan, de egyelőre finanszírozni tudja adósságát, most imádkozhat, hogy ne fagyjon be úgy a nemzetközi kötvénypiac, mint 2008 őszén. Az mfor.hu által megkérdezett elemző szerint most a görögök vannak a középpontban, de könnyen lehet, hogy Spanyolország vagy Portugália lesz a következő. Mfor.hu-háttér.
.
2010. január 29. 14:41:59Makró
Amerika már kint van a gödörből
Amerika már kint van a gödörbőlAz első becslések szerint a negyedik negyedévben 5,7 százalékkal nőtt az amerikai gazdaság 2008 hasonló időszakához képest - jelentették be pénteken Washingtonban. Ez sorozatban a második negyedév volt, amikor pozitív adatok jelentek meg a korábbi négy negyedéves esés után.
.
2010. január 29. 10:31:59Makró | Vállalatok
Nincs vége: még egy kisvárosnyi ember veszítheti el a munkáját itthon
Nincs vége: még egy kisvárosnyi ember veszítheti el a munkáját itthonA jelek szerint decemberben megállt az állástalanok számának emelkedése hazánkban, azonban a szakemberek szerint ez csak átmeneti, az év első felében további leépítésekre kell felkészülni. Mfor.hu-háttér.
.
2010. január 26. 17:51:59Vállalatok
Eldőlt, hogy megmenekül a legendás autógyártó
Eldőlt, hogy megmenekül a legendás autógyártó Mégsem számolják fel a patinás svéd autóipari céget, mivel kedden sikerült megállapodni az eladásáról.
.
2010. január 25. 07:41:59Makró
Egységfronton Obama és Bajnai: vállvetve a bankok ellen
Egységfronton Obama és Bajnai: vállvetve a bankok ellenCsütörtökön jelentette be Barack Obama amerikai elnök, hogy szembeszáll a nagybankokkal, korlátozza működésüket. Az mfor.hu által megkérdezett szakember szerint ha Amerika lép egy nagyot valamerre, akkor az könnyen elindíthat egy világméretű szabályozási szándékot, ugyanakkor ezek a szabályok inkább piacspecifikusak lehetnek. Itthon is látszanak a szigorítás jelei, elég csak a devizahitelezés tavasszal érvénybe lépő módosítására gondolni. Mfor.hu-háttér.
.
2010. január 20. 08:31:59Makró
Mi lesz, ha elkaszálja az Alkotmánybíróság a vagyonadót?
Mi lesz, ha elkaszálja az Alkotmánybíróság a vagyonadót?Várhatóan február elején-közepén dönthet az Alkotmánybíróság a vagyonadót támadó beadványokról, melyeknek hatására akár alkotmányellenesnek is minősítheti az új adónemet. Az így kieső 50 milliárd forint azonban hiányozna a költségvetésből, valahonnan pótolni kéne azt az összeget. Ugyanakkor a kormány mozgástere kicsi, hiszen az éves adókon már nem tud változtatni, ráadásul a választások előtt már csak néhány napra ül össze a parlament. Mfor.hu-háttér.
.
2010. január 19. 10:01:59Makró | Vállalatok | Személyes pénzügyek
Alig több mint 120 ezret visznek haza átlagban a magyarok
Alig több mint 120 ezret visznek haza átlagban a magyarokReálértéken számolva több mint két százalékkal csökkent a fizetésünk tavaly az első tizenegy hónapban 2008 azonos időszakához képest. A legnagyobb vesztesek a közszolgák, akik csaknem tíz százalékos mínuszt voltak kénytelenek lenyelni. Az átlagos bruttó bér 197 900, a nettó bér pedig 123 ezer forintot tett ki.
.
2010. január 16. 09:06:56Mesél a múlt
Mit vehetett egy római ügyvéd?
Mit vehetett egy római ügyvéd?Az mfor.hu Mesél a múlt című sorozatában múlt héten bemutattuk, mennyi fizetés járt az egyes szakmák művelőinek. Mostani írásunkból kiderül, mire volt mindez elég.
.
2010. január 15. 11:56:59Makró
Adókedvezmény: fel van adva a labda az ügyfeleknek
Adókedvezmény: fel van adva a labda az ügyfeleknekJanuártól lehet kötni tartós befektetési szerződést (tbsz), mely azért lehet vonzó az ügyfelek számára, mert nem kell havi fix összeget befizetni a számlára, illetve öt év után nem kell fizetni a 20 százalékos árfolyamnyereség adót. Az mfor.hu által megkérdezett szakember szerint komoly verseny lehet a piacon az ügyfelekért, várhatóan mindenki igyekszik majd minél nagyobb szeletet kihasítani az új tortából.
.
2010. január 14. 16:26:59Vállalatok
BKV-sztrájk: ismét nincs megállapodás, folyt. köv. pénteken
BKV-sztrájk: ismét nincs megállapodás, folyt. köv. péntekenA csütörtök esti egyeztetésen sem született megállapodás a BKV és a sztrájkot kezdeményező 14 szakszervezet vezetősége között, így pénteken is folytatódik a káosz a fővárosban közlekedők számára. Eközben a HÉV, a metró és a trolik rendben szállítják az utasokat, a buszközlekedés viszont továbbra is gyenge. Percről percre az mfor.hu-n.
.
2010. január 14. 11:01:57Makró
A száguldó benzinár ellenére sem kell félnünk a drágulástól
A száguldó benzinár ellenére sem kell félnünk a drágulástólNem okozott meglepetést a 2009-es áremelkedési adat: a csütörtök reggel közölt statisztika szerint tavaly éves szinten 4,2 százalékos volt a pénzromlás. Az mfor.hu által megkérdezett elemző szerint a szárnyaló benzinár sem fog változást hozni, mivel a cégek nem tudják áthárítani a terheket a vásárlókra. Mfor.hu-háttér.
.
2010. január 12. 12:01:59Vállalatok
Súlyosbodik a helyzet a fővárosban - percről percre az mfor.hu-n!
Súlyosbodik a helyzet a fővárosban - percről percre az mfor.hu-n!A kedd délutáni tárgyaláson sem sikerült megállapodnia a szakszervezeteknek és a BKV-vezetésnek a kollektív szerződésről, így folytatódik a hajnalban kezdődött munkabeszüntetés. Újabb egyeztetés csak szerda délelőtt lesz. A metrók és a trolik járnak, a buszok és a villamosok nagy része viszont nem, a közlekedő járatok többségén pedig nagy a zsúfoltság. Percről percre az mfor.hu-n.
.
2010. január 11. 12:21:59Makró | Vállalatok
200 milliárdos adósság: bajban a Manchester United?
200 milliárdos adósság: bajban a Manchester United?500 millió font értékben bocsát ki hétéves futamidejű kötvényeket a Manchester United futballcsapata, hogy finanszírozni tudja lejáró adósságait - jelentették be vasárnap este. A klub adóssága eléri a 700 millió fontot (mintegy 207 milliárd forintot), ez pedig időnként már a szakmai munka rovására mehet, ugyanis nincs pénz új játékosokat igazolni. Mfor.hu-háttér.
.
2010. január 9. 09:01:59Mesél a múlt
Árszabás az ókori Rómában: már akkor is az ügyvédek arattak
Árszabás az ókori Rómában: már akkor is az ügyvédek arattakAz mfor.hu Mesél a múlt című sorozatában pár sor erejéig visszatérünk Diocletianus császárra, aki hatalmi szóval akarta az inflációt letörni és a szolgáltatások árát is meghatározni. A kísérlet nem sikerült, ennek ellenére nem árt röviden áttekinteni, mit akart az uralkodó.
.
2010. január 8. 08:51:59Vállalatok
Drágulhatnak a használt autók tavasszal
Drágulhatnak a használt autók tavasszalA 2008-as 158 ezer után tavaly körülbelül 60 ezer új autót adtak el Magyarországon, de a használt gépjárművek piacán sem sokkal jobb a helyzet. A rekordgyenge év után a rendszerváltás körüli szintre esett vissza a hazánkban eladott autók száma, ráadásul komoly javulásra idén sem számíthatnak a kereskedők. Ennek ellenére tavasszal akár emelkedhet is a néhány éves használt autók ára, ugyanis egyre többen keresik ezeket, viszont évről-évre kevesebb van belőlük. Mfor.hu-háttér.
.
2010. január 7. 08:31:59Vállalatok
Tavasszal az iwiw-en is naranccsal és szegfűvel bombázhatnak
Tavasszal az iwiw-en is naranccsal és szegfűvel bombázhatnakBár hivatalosan még nem kezdődött el a 2010-es választási kampány, a pártok már javában dolgoznak, hiszen alig három hónap múlva az urnák elé járul az ország. Kommunikációs szempontból az idei választás is tartogathat meglepetéseket, újdonságokat, több párt is megpróbálhatja például kiaknázni a közösségi oldalakban rejlő lehetőségeket. Mfor.hu-háttér.
.
2010. január 6. 09:51:55Vállalatok
Munkanélküliség: csúcsot csúcsra halmozunk
Munkanélküliség: csúcsot csúcsra halmozunkNovemberben is tovább emelkedett az állástalanok aránya hazánkban - közölte szerda reggel a statisztikai hivatal. Félő, hogy a 10,5 százalékos rátával még mindig nem a tetőzött a negatív folyamat, és az év első hónapjaiban további emelkedésre számíthatunk. Mfor.hu-háttér.
.
2010. január 5. 08:31:59Vállalatok
Csak ötlet szinten léteznek Bajnai újabb javaslatai
Csak ötlet szinten léteznek Bajnai újabb javaslataiA hétvégén az MTI-nek adott interjújában Bajnai Gordon egy újabb etikai kódex létrehozásának ötletét vetette fel: ezúttal a közműcégek ügyfeleit védenék a banki kódexhez hasonlóan. Az mfor.hu által megkeresett cégek elmondták: konkrét tárgyalások még nem történtek, de nyitottak arra, hogy egyszerűsítsék például a számlákat. Mfor.hu-háttér.
.
2010. január 4. 18:26:59Vállalatok
Valami már megint nagyon bűzlik a BKV-nál
A BKV menedzsmentje értetlenül áll a hétfő reggeli állítólagos jármű-meghibásodások előtt, ezért azonnali vizsgálatot rendelt el. Szerintük a ma reggeli állapot egy nem legális sztrájk, és nem zárható ki a szándékosság jelenléte sem. Mint ismert, ma reggel több száz busz nem ment ki a garázsokból, emiatt számos vonalon el sem indult a közlekedés.
.
2009. december 26. 09:31:59Mesél a múlt
Mint a rómaiak: egy modius bor szilveszterre
Mint a rómaiak: egy modius bor szilveszterreAz mfor.hu Mesél a múlt című sorozatában ezúttal rövid időre visszakanyarodunk múltkori témánkhoz, s megadjuk, miféle SI mértékegységeknek felelnek meg az ókori római fogalmak. A dolog akár hasznos is lehet, amennyiben a múltban járatlan főnökünktől szilveszterre nem egy üveg, hanem egy modius bort kérünk ajándékba. De ezek az adatok jók arra is, hogy társaságba kerülve villogjunk velük – vagy a sírba kergessük barátainkat...
.
2009. december 21. 15:16:51Vállalatok
Megosztottak a szponzorok Woods szexbotránya után
Megosztottak a szponzorok Woods szexbotránya utánMíg egyes támogatók a néhány hete kirobbant botrányt követően nyíltan elfordult a világ legértékesebb reklámarcától, Tiger Woodstól, addig mások kitartanak, és bíznak a negative médiavisszahnag gyors lecsengésében.

1182 cikk arra vár, hogy elolvassa őket

Előző oldal 1 5 9 13 17 18 19 20 21 22 23 27 31 35 39 40 Következõ oldal
Deviza keresztárfolyamok
+0.2309.59EUR HUF
+0.42285.33CHF HUF
-0.74276.49USD HUF
-0.012.4854JPY HUF
+0.92351.77GBP HUF
+0.3473.33PLN HUF
BÉT
Állampapírok másodpiaci hozama
+0%0.05%3 hónapos DKJ
+0.01%0.1%12 hónapos DKJ
-0.01%0.7%3 éves államkötvény
-0.01%1.68%5 éves államkötvény
-0.01%2.92%10 éves államkötvény

További árfolyamok

A tőzsdei adatszolgáltatási szabályzat értelmében minden árfolyam késleltetett, a késleltetés mértéke általában 15 perc, vagy több.
hirdetés
Sokkal jobb orvosi ellátást kaphatnának a magyar munkavállalók
Mitől emelkedhetnek a KGFB-díjak

A kgfb esetén az autósok többségében elégedettek a biztosítók szolgáltatásaival. Most azonban felmerült a módosítási igénye, ami gondot okozhat.

.
hirdetés
.