mfor-elemzések
2006. május 6. 11:21:00Mesél a múlt | Vállalatok
Vasúti fizetések anno...
Vasúti fizetések anno...Az mfor.hu "Mesél a múlt" című sorozatának legutóbbi írásában a legnagyobb magyar vasúti panamákból szemezgettünk. Most áttekintjük, miből éltek a kötött pályás közlekedési eszközt kiszolgáló dolgozók. E mellett arra is kitérünk, mit hozott a MÁV konyhájára a zónás utazási rendszer bevezetése.
.
2006. május 4. 15:51:00Vállalatok
Árverezni készül a Kincstár
Úgy tűnik, nincs nagy keletje a hivatalos szervek által meghirdetett ingatlanoknak. A Vám- és Pénzügyőrség három felhívására sem érkezet ajánlat befektető részéről, mint ahogy a rendőrség kistarcsai objektumát is ismét meg kellett hirdetni. A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) árverések sorára készül.
.
2006. április 29. 10:31:00Mesél a múlt | Vállalatok
Füstös üzletek IV: egy angol úr panamái
Füstös üzletek IV: egy angol úr panamáiMint ígértük, e héten két ügyet elevenítünk föl a magyar államvasút megalapítása környékéről. Az egyik egy angol vállalkozó, Charles Waring nevéhez fűződik, aki panamáival kevés híján a csőd szélére sodorta a Magyar Királyságot...
.
2006. április 25. 07:31:00Vállalatok
Elbukta a főváros a fülke-vitát
A napokban hirdetett ítéletet a bíróság a Mediacontact és a Fővárosi Önkormányzat vitájában. A több mint félezer reklámhordozója kapcsán két éve nem tudott dűlőre jutni a társaság és az önkormányzat, utóbbi szerint ugyanis a cég csak közterületi engedély birtokában helyezhetne el hirdetéseket a telefonfülkéken.
.
2006. április 24. 13:01:00Makró
E-bevallás: a jogszabályi háttér még nem tökéletes
E-bevallás: a jogszabályi háttér még nem tökéletes E-bevallás csakis okmányirodai, illetve adóhatósági regisztráció következtében nyújtható be. A vonatkozó törvényi szabályozás azonban nem fedi le teljeskörűen a tényleges helyzetet, derül ki az mfor.hu kontrolling-számvitel sorozatából.
.
2006. április 11. 18:15:00Vállalatok
Választási hadjárat: melyik jött be?
Választási hadjárat: melyik jött be?Listaáron jóval a hatályos jogszabályban meghatározott összegen felül, milliárdokat költöttek a pártok kampányolásra. Kampányáttekintő, szigorúan reklámszempontból!
.
2006. április 10. 18:01:00Makró
Adókedvezménnyel járnak a csekély összegű támogatások
Adókedvezménnyel járnak a csekély összegű támogatásokA társasági adóban és a személyi jövedelemadóban 2004-ben kerültek bevezetésre a de minimis támogatások, az adórendszeren kívüli ilyen jellegű támogatások pedig már 2004. évet megelőzően is léteztek. A csekély összegű támogatások esetében lehetőség van adóalap-, illetve adókedvezmény igénybevételére.
.
2006. április 1. 09:11:00Mesél a múlt | Vállalatok
Panamákkal terhesen indult a magyar vasút
Panamákkal terhesen indult a magyar vasútMÁV mozdonyvásárlási mizéria, vagon- és felépítménytender régen is volt. A resti akkor is olcsó volt, s a pohár sör is ugyan olyan jól esett a Nyugati új csarnokában, mint manapság. Az mfor.hu "Mesél a múlt" sorozata a magyar vasút kezdeteit eleveníti fel.
.
2006. március 20. 15:01:00Vállalatok
Amerikai testvére nyomába ered a kínai Wal-Mart
A Wal-Mart Stores Inc. kiskereskedelmi mamutvállalat 150 ezerrel növeli kínai alkalmazottainak számát a következő öt évben annak érdekében, hogy tervezett nagyszabású hálózatbővítését végrehajthassa. A Wal-Mart Asia vezére szerint húsz éven belül a cég kínai jelenléte elérheti az amerikait.
.
2006. március 17. 17:16:00Vállalatok
50 Cent: fillérek helyett milliárdok
Művésznevével ellentétben Curtis Jackson messze nem "olcsójános", a szakértők szerint napjaink zeneiparának aranytojást tojó tyúkja. Mindezt a karrierjét drogdílerként kezdő zenész is felismerte, és ma már az üzleti siker hajtja.
.
2006. március 9. 15:41:00Vállalatok
Ezer új hipert nyit a Carrefour
A francia Carrefour szupermarketlánc csütörtökön bejelentette nagyszabású bővítési terveit. A társaság tavalyi bevételeit érzékenyen érintette az egyre ádázabb árverseny a hiperek között.
.
2006. március 6. 18:21:00Makró
Amit a könyvelőnek a pénzmosás ellen tenni kell
Amit a könyvelőnek a pénzmosás ellen tenni kellAz mfor.hu kontrolling-számvitel sorozatában ezúttal annak nézett utána, milyen feladatokat szükséges egy könyvelőnek törvény szerint elvégeznie a pénzmosás elleni küzdelem jegyében.
.
2006. március 3. 15:41:00Vállalatok
Megkapja a 3 milliárdos hitelt a Transelektro
A korábbi híreknek megfelelően a Transelektro március elsején - 75 százalékban állami készfizető kezességvállalás mellett - 3 milliárd összegű hitel nyújtására vonatkozó szerződést írt alá a csoport reorganizációjára szerveződött konzorciummal. Az összegre a Transelektro ingatlanjai révén nyújt fedezetet.
.
2006. február 28. 13:01:00Makró
Késedelmes adóbevallás: Milyen büntetésre számíthatunk?
Késedelmes adóbevallás: Milyen büntetésre számíthatunk?Míg néhány adóbevallásnak már lejárt a benyújtási határideje, addig más esetben még nem késtünk le semmiről, egyes bevallási fajták pedig havonta vagy negyedévente ismétlődnek. Az mfor.hu kontrolling-számvitel sorozatában ezúttal annak nézett utána, milyen bírsággal kell szembenéznünk késedelem vagy be nem nyújtás esetén.
.
2006. február 28. 10:31:00Vállalatok
Transelektro: A héten döntenek a 3 milliárdról
A Transelektrót hitelező bankkonzorcium még ezen a héten megállapodhat arról az államilag 75 százalékban garantált 3 milliárd forint összegű középlejáratú hitelről, amely stabilizálhatja a Transelektro-csoport likviditási helyzetét. Kóka János miniszter egyúttal vizsgálatot rendelt el a csoportnak juttatott állami pénzek sorsát illetően.
.
2006. február 24. 06:21:00Vállalatok
Nagy Elek cége a Transelektro új tulajdonosa
Nagy Elek cége a Transelektro új tulajdonosaA Nagy Elek érdekeltségébe tartozó Vegyépszer Rt. csütörtökön megvette a Transelektro Management Vagyonkezelő (TMV) Kft. 48 százalékos üzletrészét, s ezzel döntő befolyást szerzett a Transelektro ipari csoportban. Ennek nyomán Székely Péter elvesztette többségi részesedését.
.
2006. február 21. 15:21:00Vállalatok
Ázsiai légiparádé: nem csak békés célokra vásárolnak
A Boeingnek sikerült az első komoly megrendelést bezsebelnie a szingapúri légi ipari seregszemlén: az indiai Spicejet diszkont légitársaság 10 gépet rendelt az amerikai gyártótól, s elővásárlási jogot szerzett tíz másikra. A vásáron katonai gyártók is képviseltetik magukat, s a nagy hadászati költségvetéssel rendelkező ázsiai országok piacán zsíros üzletekre számítanak.
.
2006. február 17. 11:21:00Vállalatok
Sokkal frusztráltabbak lettek a világ üzletemberei
Megduplázódott a világ üzleti döntéshozóinak stressz-szintje az elmúlt évben - derül ki egy friss felmérésből. A legfrusztráltabb vezetőkkel Tajvan bír, a legkevésbé stresszes menedzserek pedig Európában és az Egyesült Államokban vannak, bár e helyeken is jelentősen nőtt a stressz-szint.
.
2006. február 17. 07:01:00Vállalatok
Kezelhetők az idegesítő főnöki szokások
Késve érkező emberek, hosszúra nyúlt ebédszünet, korábban távozó alkalmazottak - mind olyan tényező, amelyen méltán húzhatja fel magát egy vezető. Egyes szakemberek azonban arra intenek, hogy nem attól fog egy csapat jól teljesíteni, ha a bolhából is elefántot csinál a főnök, és a legapróbb hibákat is szőrszálhasogató módon kezeli.
.
2006. február 9. 14:01:00Makró
Céges késedelmi kamat: érdemes résen lenni
Céges késedelmi kamat: érdemes résen lenniAz uniós csatlakozást megelőzően a vállalkozások egymás között a jegybanki alapkamat kétszeresében kötötték ki a késedelmi kamat mértékét, azóta azonban a jogosult szempontjából kedvezőtlenebbre fordult a helyzet. Erre is van azonban megoldás, derül ki az mfor.hu kontrolling-számvitel sorozatának aktuális részéből.
.
2006. február 7. 12:51:00Vállalatok
Kilenc bank dob mentőövet a Transelektrónak
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és az MKB Bank közös szervezésében kilenc bankból álló banki konzorcium szerveződött annak érdekében, hogy áthidalják a Transelektro likviditási gondjait és a csoport teljesíthesse nagy értékű belföldi, illetve exportmegrendeléseit - közölte az MKB Bank kedden.
.
2006. február 3. 13:41:00Vállalatok
Mások által gyártott kiegészítőknek köszönheti sikerét az iPod
Teljes mikroklímát teremtett az iPod maga köré kiegészítőkből, mely egymilliárd dolláros üzletággá nőtte ki magát. A legnépszerűbb mp3 lejátszó részben a kiegészítőknek köszönheti sikerét, melyből a tavalyi év során több mint 32 millió darabot adtak el világszerte, vagyis minden másodpercben egyet.
.
2006. január 31. 13:31:00Makró | Vállalatok
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya: kinek, hol, mennyiért?
Tavaly november 1-jétől vezették be az Európai Egészségbiztosítási Kártyát, amely révén a magyarok is biztosítottként utazhatnak az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamaiba. Az mfor.hu kontrolling-számvitel sorozatában annak nézett utána, milyen feltételekkel használhatjuk ezt a dokumentumot, illetve miként alakulhat az igénylések száma.
.
2006. január 23. 13:56:00Makró
Változások az adóbevallásban: Mit, kinek, mikortól?
Változások az adóbevallásban: Mit, kinek, mikortól?A 2006-os adóévről szóló bevallások rendjének meghatározása mind a törvényi előírásokban, mind az adóhatósági tájékoztatókban többször módosult. Az adóév ettől függetlenül elkezdődött: a vállalkozásoknak gyűjtenie kell az adatokat a bevallásokhoz, de napjainkban is szűnnek meg munkaviszonyok, alakulnak át cégek, tehát a tisztánlátásra nagy szükség van, derül ki az mfor.hu számvitel-kontrolling sorozatának aktuális tanulmányából.
.
2006. január 21. 10:01:00Mesél a múlt | Vállalatok
Békeidők pénzügyei: a Párizsi Nagy Áruház
Békeidők pénzügyei: a Párizsi Nagy ÁruházA mai Divatcsarnok elődje, a címben is említett áruház 1911-ben nyitotta meg kapuit. A pazar luxussal berendezett épületbe betérő vendéget márványoszlopos hall, üveges-tükrös liftek és egy Lotz Károly freskóival díszített terem fogadta. Az alapító, Goldberger Sámuel a sok kicsi sokra megy ősigazsága mentén lett masszív milliomos.
.
2006. január 17. 13:41:00Makró
Hibás adóbevallások: mikor sáros az adótanácsadó?
Hibás adóbevallások: mikor sáros az adótanácsadó?Az adótanácsadó a hibás bevallásért felelősséget vállal azzal, hogy ellenjegyzi azt. Ez azonban korántsem jelenti, hogy mindent az ő nyakába lehet varrni, derül ki az mfor.hu számvitel-kontrolling sorozatának aktuális részéből.
.
2006. január 13. 15:01:00Mesél a múlt | Vállalatok
Gerbeaud: édes haszon
Gerbeaud: édes haszonA középkorosztály Vörösmartyként, a legidősebbek és a fiatalok Gerbeaud-ként ismerik. A cukrászdába régen a hazai közönségen kívül külföldi hercegek, grófok, egzotikus földekről érkezett uralkodók jártak vásárolni. Rákosi Mátyás a visszaemlékezők szerint tehetetlen dühében hangosan üvöltözött, amikor 1950-ben egy nemzetközi bíróság megtiltotta, hogy a patinás intézmény továbbra is a Gerbeaud nevet viselje...
.
2005. december 28. 15:31:00Vállalatok
2005: a napos oldalon
2005: a napos oldalonA mögöttünk hagyott évben egyesek jó üzleteket kötöttek, mások - az elmúlt időszak teljesítménye nyomán - magyarázkodásra kényszerültek. Az mfor.hu szarkasztikus listájára a nyertesek közé a leggazdagabbak mellett a t-csata győztese, a Máv-tenderén többször is legjobbnak választott gyártó és a hasonló nevű vállalkozó is felkerült. A lenti írást kérjük annyira komolyan venni, ahogy a Kárpátokon túlra tekintő Pannon Pumát szokás...
.
2005. december 27. 08:31:00Vállalatok
2005 a menedzservilágban: A Nagy Távozók
2005 a menedzservilágban: A Nagy TávozókA gazdasági élet számos színes egyéniségétől, nagyágyújától kellett örökre búcsút vennünk az idén. A vissza nem térők mellett népes lista kerekedett azokból is, akik önszántukból vagy némi rásegítéssel új környezetben néznek a jövő év kihívásai elé. Mfor.hu körkép.
.
2005. december 23. 10:51:00Vállalatok
Karácsonyi partik: mondjon Ön is egy sztorit!
Kedves Olvasó! Hol végezte Ön idén cége karácsonyi ünnepségét? Otthon? Az asztal alatt? A kolléga/főnök lakásán? Vagy el sem ment? Az mfor.hu-n most elmondhatja, Ön miért rajong az év végi vállalati összejövetelekért, vagy miért kívánja a pokolba azokat…

1192 cikk arra vár, hogy elolvassa őket

Előző oldal 1 9 17 25 33 34 35 36 37 38 39 40 Következõ oldal
Deviza keresztárfolyamok
-0.22308.67EUR HUF
+0.88262.36CHF HUF
-0.11251.73USD HUF
-0.00012.2788JPY HUF
-0.2347.17GBP HUF
-0.0573.99PLN HUF
BÉT
-0.2%-63002MOL
+0.96%+4472MTELEKOM
+1.1%+11910970OTP
+0.59%+396700RICHTER
Állampapírok másodpiaci hozama
+0%-0.03%3 hónapos DKJ
+0.01%0.47%3 éves államkötvény
+0%1%5 éves államkötvény
+0.01%1.98%10 éves államkötvény
A tőzsdei adatszolgáltatási szabályzat értelmében minden árfolyam késleltetett, a késleltetés mértéke általában 15 perc, vagy több.
hirdetés
hirdetés
.