Vállalatok
2008. június 5. 10:39:41
Ecostat: Stagnálnak a kis cégek várakozásai
Az Ecostat kis- és középvállalati konjunktúra-indexe májusban megegyezett a nagyvállalatokéval, éréke 86,6 százalék. Az index valamivel magasabb az előző havinál és a január-áprilisi átlagmutatónál. A kis- és középvállalatok üzleti várakozásainak tendenciája egy éve alig változik. A döntően hazai tulajdonú vállalkozások 2008 első öt hónapjában mérsékelt bizalommal tekintenek gazdasági lehetőségeikre.
.
2008. június 5. 10:19:29
Tovább nőtt a szálláshelyek bevétele
A kereskedelmi szálláshelyek 2008. január-áprilisban összesen 64 milliárd forint bruttó árbevételt értek el, ez folyó áron 1,8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.
.
2008. június 5. 09:49:42
Svéd-finn céget venne a France Telecom
A France Telecom francia távközlési konszern a svéd-finn TeliaSonera felvásárlása iránt érdeklődik, és erről kezdett tárgyalásokat a társasággal - jelentette be a francia konszern csütörtökön. A francia cég formális vételi ajánlatot még nem fogalmazott meg, de javaslatával a TeliaSonera igazgatótanácsához, illetve a cég két nagy részvényeséhez fordult.
.
2008. június 5. 09:19:50
A közszolgálatiságról konzultál a közmédiumokkal az ORTT
Valamennyi közmédiumot bevonná a közszolgálatiságról szóló vitába az ORTT és a Magyar Rádió - áll a médiahatóság közleményében.
.
2008. június 5. 09:04:20
A kisebb kedvezményt biztosító Start kártya a népszerűbb
A Start Plusz kártyákból több mint kétszer annyit váltottak ki az érdekeltek eddig, mint a nagyobb kedvezményt biztosító Start Extra kártyákból - derül ki a Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól kapott tájékoztatóból.
.
2008. június 5. 08:39:32
Dolgoztatnák a segélyből élőket
Negyedévenként 120 órás munkavégzéshez kötné a kormány a szociális segélyt a munkavégzésre alkalmas munkaképes korúaknál - írja a Világgazdaság. A szocialisták várhatóan a június 24-i ülésen döntenek a koncepcióról.
.
2008. június 5. 08:19:02
Változik a reklámszabályozás ősztől
Fenntartja az általános dohányreklám-tilalmat a gazdasági reklámtevékenységet szabályozó törvényjavaslat, enyhíti viszont a direkt marketing rendkívül szigorú szabályzását - írta a csütörtöki Napi Gazdaság.
.
2008. június 5. 08:14:00
Forradalom vagy sem, ideje másképp hirdetni
Forradalom vagy sem, ideje másképp hirdetniAkár kommunikációs forradalomnak hívjuk, akár nem, a médiafogyasztás és ezáltal a marketing területén bekövetkezett - és folyamatban lévő - változásokat a marketingeseknek tudomásul kell venniük, és be kell látniuk, hogy a hagyományos marketing kora lejárt. Az előadók az elméleten túllépve igyekeztek az mfor.hu által szervezett szerdai Fókuszban a fogyasztó című konferencián gyakorlati tanácsokat adni. Mfor.hu beszámoló.
.
2008. június 5. 08:04:50
Tizenötezer pluszt kapnak a közszolgák júniusban
Véglegesen megállapodott a kormány a szociális partnerekkel, hogy egyösszegű bérkiegészítést kapnak a köztisztviselők és a közalkalmazottak - írta a csütörtöki Világgazdaság.
.
2008. június 5. 06:34:00
Árutovábbításra is engedélyt kapott a MÁV-Trakció
A MÁV-Trakció Vasúti Vontatási Zrt. megkapta az országos árutovábbítási tevékenység végzésére vonatkozó működési engedélyét a Magyar Vasúti Hivataltól.
.
2008. június 5. 05:59:00
Bepöccentek az oroszok a BAT cigireklámja miatt
Az orosz versenyhivatal eljárást indít a British American Tobacco Russia ellen az orosz állampolgárok hazafias érzelmeinek megsértése miatt.
.
2008. június 4. 15:39:40
Új csődtörvényt szorgalmaznak a felszámolók
Új csődtörvény megalkotását sürgette Molnár György, a Felszámolók és Vagyonfelügyelők Országos Egyesületének (FOE) elnöke szerdán, a szervezet közgyűlésén Budapesten.
.
2008. június 4. 15:24:48
INA: a Mol vagy az OMV lesz a befutó?
Úgy tűnik, továbbra is a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.-nek van nagyobb esélye arra, hogy újabb INA részvényeket szerezzen, mivel a két társaság közötti szinergiák jobban érvényesülnek, ám ez nem jelenti azt, hogy az OMV ne juthatna szóhoz a tervezett privatizációban - jelezte az ügylet bizonytalanságait Tordai Péter, a KBC Securities Hungary vezető elemzője az MTI-nek.
.
2008. június 4. 15:04:04
Nem a legkommunikatívabbak a legjobb értékesítők
Nem a legkommunikatívabbak a legjobb értékesítőkAz értékesítők kiválasztásakor érdemes minél több információt gyűjteni a jelölt rátermettségéről. Ne higgyük, hogy a legjobb képességekkel rendelkezők fognak leginkább beválni, hiszen például egy kiváló kommunikációjú munkatárs nem feltétlenül ért szót az ügyféllel, s a magasabb energiaszintű jelentkezők sem biztos, hogy erre a posztra valók.
.
2008. június 4. 14:49:44
Nyáron indul a szerb JAT légitársaság privatizációja
Hamarosan sor kerül a szerb JAT Airways évek óta tervezett privatizációjára. A tenderkiírást még a nyár elején közzéteszik - közölte a JAT igazgatója Sasa Vlaisavljevic, a szerb Beta hírügynökség értesülése szerint.
.
2008. június 4. 14:14:41
Gyakran élnek vissza az alkalmi munkavállalói könyvvel
Továbbra is gyakoriak a visszaélések az alkalmi munkavállalói könyvvel. Az elmúlt napok munkaügyi ellenőrzései során Balmazújváros térségében uborkapalántázásnál kérték a foglalkoztatást igazoló szerződést, vagy alkalmi munkavállalói könyvet, de a 42 munkavállaló ez utóbbival se rendelkezett - közölte az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség.
.
2008. június 4. 13:54:31
Egyre több turista jön hazánkba Romániából
Kelet-Magyarország egyre népszerűbb a romániai turisták körében, így új marketing-akciókkal tovább növelhető az oda látogatók száma - nyilatkozta Biró Gáspár, a Magyar Turizmus Zrt. romániai képviseletének igazgatója.
.
2008. június 4. 13:29:40
Új munkatárssal erősít a Schönherr
Új munkatárssal erősít a SchönherrA hazai ingatlan- és vállalati jogi piac egyik vezető szereplője, a Schönherr Szécsényi Ügyvédi Iroda munkatársaként folytatja pályafutását a jövőben Dr. Spitz Gábor, aki az iroda M&A tranzakciókra (vállalati fúziókra és felvásárlásokra) szakosodott csapatát erősíti majd.
.
2008. június 4. 12:29:00
Nem mond ellent az Alkotmánynak a különadó
Nem mond ellent az Alkotmánynak a különadóAz Alkotmánybíróság május 26-án egyhangúlag hozott határozatában elutasította a társasági különadó megsemmisítésére irányuló indítványt. A kérelmezők azért fordultak a taláros testülethez, mert szerintük a vonatkozó jogszabály nem teszi lehetővé a már megszerzett, határozott idejű adókedvezmények érvényesítését, ezáltal a kifogásolt adónem sérti a jogegyenlőséget. Mfor.hu háttér.
.
2008. június 4. 12:24:07
Továbbra is szupermarketben szeretünk vásárolni
A szupermarket bolttípus az átlagot jóval meghaladó mértékben növelte eladásait 2007-ben, a Nielsen által mért 90 élelmiszer kategóriából. A szupermarketek vásárlói különösen sok húskészítményt, sajtot és gyümölcslevet tesznek a kosarukba.
.
2008. június 4. 11:29:44
Tovább húzódik a MÁV-VDSZSZ-vita
Nem született megállapodás a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-társaságok között a szakszervezet sztrájkköveteléséről a szerdán Herczog László közvetítő bevonásával megtartott egyeztetésen. Az egyeztetést június 20-án folytatják.
.
2008. június 4. 11:09:55
Amerikai biotechnológiai céget vett a Novartis
A svájci Novartis, hazájában a legnagyobb, a világon a hatodik gyógyszergyár 400 millió dollárért megvette az amerikai Protez Pharmaceuticals biotechnológiai fejlesztő céget.
.
2008. június 4. 10:44:30
Bizakodóbbak lettek a hazai nagyvállalatok
Javultak a Top-100 nagyvállalatok üzleti várakozásai, a májusi konjunktúra index 86,8 százalék lett, ami meghaladja az előző havi, 79,1 százalékos értéket, de elmarad a tavaly májusi 100 százalékos mutatótól.
.
2008. június 4. 10:29:39
Végéhez közeledik a lex Mol brüsszeli vizsgálata
Közeledik a sajtóban lex Mol néven emlegetett magyar szabályozás európai bizottsági vizsgálatának vége, derült ki Veres János pénzügyminiszter és Charlie McCreevy uniós biztos keddi nyilatkozataiból.
.
2008. június 4. 10:19:51
Bulvárosodik a politikai kommunikáció Magyarországon
Bulvárosodik a politikai kommunikáció Magyarországon, zenés-táncos kampányokra számíthatnak a választók a következő években - mondták az MTI-nek nyilatkozó szakértők kedden.
.
2008. június 4. 09:39:29
Jean-Paul Clozel lett "Az év üzletembere"
Jean-Paul Clozel, a svájci Actelion Pharmaceuticals elnöke és alapítója vehette át az idén nyolcadik alkalommal megrendezett "World Entrepreneur of the Year" (Az Év Üzletembere) díjat Monte Carlóban - közölte kedden az Ernst & Young (E&Y).
.
2008. június 4. 09:09:47
Közép-európai húsipari óriáscég alakul
A Debreceni Hús (DH)-csoport három hazai magánszemély tulajdonában lévő többségi részvénycsomagját is megvásárolja a szlovák Penta kockázati tőketársaság - erősítette meg a Napi Gazdaság információit Román Gyula, a Debreceni Hús Zrt. elnök-tulajdonosa.
.
2008. június 4. 08:54:38
A Balkánra tartanak a hazai cégek
Nem múlik el úgy hónap, hogy ne rendeznének különféle magyarországi intézetek, szervezetek, ügynökségek olyan eseményeket, amelyek célja felhívni a hazai gazdaság, befektetők figyelmét a délkelet-európai lehetőségekre, számol be a Világgazdaság.
.
2008. június 4. 08:34:13
Indul az Organica beruházása Kínában
Megkezdte az első speciális, élőgépes technológiával működő szennyvíztisztítója építését Kínában az Organica Zrt. helyi leányvállalata, mondta el a Világgazdaságnak Kenyeres István, a vállalat vezérigazgatója.
.
2008. június 4. 08:19:39
Hatalmasat kaszált az állam az árverésen
A környezethez illő nagy csatákat hozott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) által tegnap megrendezett árverés, melyen főleg kisebbségi tulajdonrészeket értékesített az állami szervezet. A meghirdetett 33 közül végül összesen 28 cég különböző nagyságú tulajdonrészei kerültek kalapács alá, az összesített kikiáltási ár megközelítette a 200 millió forintot, számol be a Napi Gazdaság.

72682 Vállalatok cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-03-25 ] Tállai Mezőkövesdje különb város a különbnél is - Pök Hendi
" A liberálbuzernyákoknak csípi a szemét, ha a kormány..."
[ 2017-03-23 ] Nincs itt semmi látnivaló, 3 milliárdból lesz ugrótorony 17 napra - Pök Hendi
" A budapesti Zsidó Olimpia (Maccabi) költségeiről fec..."
[ 2017-03-19 ] Megint ropognak a fegyverek Franciaországban - kakambuki
" Ááá dehogy! Csak díszlövésekkel ünneplik a demokráci..."
[ 2017-03-16 ] Semjén tűrhetetlennek tartja a vörös csillagokat a sörös üvegeken - Vak Béla
" Én meg türhetetlennek tartom Semjént miniszterelnökh..."
[ 2017-03-15 ] Adócsaló cégek: sokan emelték a tétet - wizesg
" A másik, az hogy hatalmas az adót nem befizetők, ill..."
További témák >>
hirdetés
.