Vállalatok
2008. augusztus 8. 07:29:55
MÁV ÁBE: közel húszezer ügyfelet már befogadtak a biztosítók
A MÁV Általános Biztosító Egyesületnél (MÁV ÁBE) kötelező gépjármű felelősségbiztosítással (kgfb) rendelkezők közül már közel húszezer biztosított átszerződési kérelmét befogadták a biztosítók - mondta Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szóvivője csütörtökön.
.
2008. augusztus 8. 06:49:00
Szén-dioxid-kibocsátás: nullszaldós lett a Dell
Szén-dioxid-semlegessé vált a világ egyik vezető számítógépgyártója, a Dell. A vállalat a lehető legalacsonyabbra csökkentette üvegházgáz-kibocsátását, és zöld környezetvédelmi projekteket is támogat.
.
2008. augusztus 8. 05:59:57
Késhet a világ első fapados autója
Az indiai Tata Motors autógyártó földkisajátításai miatt kirobbant erőszakos tiltakozások miatt csúszhat a cég Nano elnevezésű modelljének piacra dobása. A típust a világ legolcsóbb autójaként emlegetik.
.
2008. augusztus 7. 16:04:59
Ingyen juthatunk lapostévéhez az olimpia alatt
Ingyen juthatunk lapostévéhez az olimpia alattA két nagy elektronikai áruházlánc akciókkal készül az olimpiára, tudta meg az mfor.hu. Az egyik közülük ingyentévét és DVD-felvevőt is kínál abban az esetben, ha a magyarok kilencnél több aranyérmet szereznek Pekingben. A sláger a DVD-felvevő lehet, tévét már elég sokan vettek az EB-re. HD-boom-ra még nem számítanak.
.
2008. augusztus 7. 15:44:36
Leépít a Procter and Gamble
Öt éven belül 215 embert rúg ki a Procter and Gamble (P&G) borotvagyártó és szépségápolási egysége, miután a vállalat többek közt Lengyelországba és Mexikóba helyezi át a régebbi modellek gyártását.
.
2008. augusztus 7. 15:04:02
Kartellezéssel vádolják a British Airways főnökeit
Kartellezéssel vádolják a British Airways (BA) brit légitársaság volt és jelenlegi vezetőit. Feltételezések szerint az üzemanyag-pótdíjak mértékében állapodtak meg vetélytársaikkal.
.
2008. augusztus 7. 14:34:25
A Toyotának is betett az amerikai piac pangása
A túl erős jen, a növekvő nyersanyagárak és a gyenge amerikai autópiac miatt a világ legnagyobb autógyártójának számító japán Toyota 28,1 százalékos romlásról számolhatott be adózott eredményében folyó üzleti éve első, júniussal zárult negyedében. Eladásainak értéke világméretekben 4,9 százalékkal esett vissza, üzemi eredménye viszont csaknem 39 százalékkal.
.
2008. augusztus 7. 14:19:11
Közösen gyártana autókat a Nissan és a Chrysler
A Chrysler LLC tárgyalásokat folytat a Nissan Motor Co.-val közepes méretű autók közös gyártásáról. Amennyiben sikerül megállapodniuk, úgy az amerikai autógyártó számára a partnerség révén egy radikálisan új üzleti modell nyílna meg, írja a The Wall Street Journal.
.
2008. augusztus 7. 13:34:33
Olcsóbb lesz a Ryanair ősztől
Öt százalékkal csökkenti a jegyek árát ősztől az ír Ryanair diszkont légitársaság, és változatlanul garantálja, hogy soha nem fog bevezetni üzemanyagfelárat.
.
2008. augusztus 7. 13:04:48
Ötezerrel nőtt az álláskeresők száma egyetlen hónap alatt
Magyarországon 421 ezer álláskeresőt tartottak nyilván júliusban, az előző hónaphoz képest ötezerrel, az egy évvel korábbihoz viszonyítva 8800-zal többet - mondta Pirisi Károly, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főigazgatója csütörtökön, sajtótájékoztatón, Budapesten.
.
2008. augusztus 7. 12:49:57
MÁV ÁBE-botrány: veszélyforrást jelentenek a gazdátlan ügyfelek
MÁV ÁBE-botrány: veszélyforrást jelentenek a gazdátlan ügyfelekAugusztus 15-ig biztosítót kell váltaniuk a MÁV Általános Biztosító Egyesület ügyfeleinek, miután a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) visszavonta a társaság tevékenységi engedélyét. A pénzmosással is gyanúsított biztosító körül kialakult botrányt tovább tetézi, hogy a károsultak pert is indíthatnak a PSZÁF ellen. Mfor.hu háttér.
.
2008. augusztus 7. 12:44:17
Az olasz tengerpart a legnépszerűbb
A legtöbb honfitársunk vízparton kívánja eltölteni éves szabadságát - mondta el Nagy Gábor, a NagyUtazás.hu független utazási portál vezetője. A szervezett városlátogatások mellett a szakember kiemelte: adataik szerint a külföldön nyaralni vágyó magyaroknak a tavalyi évben - a június 1. és augusztus 31. közötti időszakban - 21,5 százaléka választott olyan úticélt, ahol élvezhette a tengerpart adta lehetőségeket.
.
2008. augusztus 7. 12:34:59
1,7 milliárdos megállapodást kötött az IBM és a Mavir
A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. több mint 1,7 milliárd forint értékű szerződést írt alá az IBM-mel a rendszerirányító eszközmenedzsment- és munkairányítási rendszerének fejlesztésére - közölte az IBM Magyarország csütörtökön az MTI-vel.
.
2008. augusztus 7. 12:09:12
Vámúttá nyilvánították a sármelléki repülőteret
Az áruforgalom növekedésére lehet számítani a Zala megyei Sármellék repülőterén, miután a kormány vámúttá nyilvánította a légikikötőt. Erről Daróczi Dávid kormányszóvivő beszélt csütörtökön, online sajtótájékoztatóján.
.
2008. augusztus 7. 11:59:58
Ismét egyre több a drogéria
Idén is folytatódik a drogériák fejlődése: a Nielsen által mért 60 háztartási vegyiáru kategória kiskereskedelmi eladását 14 százalékkal növelték 2008 első felében, a tavalyi hasonló időszakhoz képest. Így a 60 kategória együttes forgalma a drogériákban fél év alatt meghaladta a 36 milliárd forintot.
.
2008. augusztus 7. 11:34:50
Drágább lesz a McDonald's
További áremeléseket tervez a világ legnagyobb étteremlánca, a McDonald's, de semmi olyat nem tesz, amitől csökkenne a forgalma.
.
2008. augusztus 7. 11:29:10
Német lapok: kudarc az OMV visszalépése
Az osztrákok kudarca Magyarországon, Az OMV feladja a Molért való harcot címekkel számoltak be a csütörtöki német üzleti és egyben politikai napilapok arról, hogy az osztrák olaj- és gázipari konszern visszalépett a Mol felvásárlásától.
.
2008. augusztus 7. 10:19:44
Ferihegyi járatokat is érint a Lufthansa-sztrájk
A Lufthansa CityLine üzletágában csütörtök nulla órától péntek délig tartó sztrájk érinti Ferihegyet is, csütörtökön emiatt hét induló és hét érkező járatot kell törölni, pénteken pedig várhatóan egyet-egyet - mondta Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője csütörtökön az MTI-nek.
.
2008. augusztus 7. 09:59:11
Sok a szabálytalanság a szabolcsi cégeknél
Elgondolkodtató eredményeket hoztak a munkavédelmi ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, hiszen a vizsgált 25 munkáltató között egyetlen egy sem akadt, ahol ne találtak volna szabálytalanságot - írja a Kelet-Magyarország.
.
2008. augusztus 7. 09:44:23
A kelet-európai légitársaságok is érzik a válságot
Eredményének jelentős romlásáról számolt be szerdán két kelet-európai légitársaság: a horvát Croatia Airlines és a lengyel LOT.
.
2008. augusztus 7. 09:19:36
Hernádi: Csatát nyertünk az OMV-vel szemben
Olyan csatát nyert a Mol az OMV-vel szemben, ami valójában nem is volt csata - nyilatkozta Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója szerdán az MTV Este című műsorában azután, hogy az OMV visszalépett a Mol felvásárlási szándékától.
.
2008. augusztus 7. 09:04:55
Támogatják az egészségügyi tárca terveit a gyógyszergyártók
Végre olyan programtervezetet készített az egészségügyi tárca, amely nem a leépítésekről és a megszorításokról szól, hanem azzal foglalkozik, hogyan lehetne javítani az emberek egészségi állapotán – mondta a Világgazdaságnak Bidló Judit, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatója annak kapcsán, hogy megkapták véleményezésre az ágazat kétéves feladattervét.
.
2008. augusztus 7. 08:54:00
Újabb milliárdokat tolnak a Malévba az oroszok
Újabb milliárdokat tolnak a Malévba az oroszokMég az idén több mint 12 millió eurót juttat a Malévnak a Borisz Abramovics érdekeltségébe tartozó AirBridge Zrt., tudta meg az mfor.hu. A légitársaság a közelmúltban bejelentett leépítésektől, járatmegszüntetésektől és flottaátalakítástól összességében mintegy 5,7 milliárd forint megtakarítást remél, s ezek eredményeként jövőre már üzemi szinten is nyereséggel számol. Az idei évben azonban valószínűleg még sokmilliárdos veszteséget kell lenyelnie a cégnek, miközben nem képes növelni utasszámát és egyes elemzők szerint a csőd szélén áll.
.
2008. augusztus 7. 08:44:33
Nagyberuházásokba kezd a Szemerey Transport
Másfél milliárdos hűtőház-beruházásokba kezd a közeljövőben a miskolci székhelyű Szemerey Transport Zrt. A hűtőkocsikkal hússzállításra specializálódott cég arra törekszik, hogy saját létesítményekkel váltsa ki bérelt hűtőházait Miskolcon, Győrben és Debrecenben, valamint bővíteni kívánja budapesti telephelyét is, írja a Világgazdaság.
.
2008. augusztus 7. 08:19:51
Urán után kutat a Wildhorse és a Mecsekérc hazánkban
Az ausztrál Wildhorse Energy Ltd. együttműködési megállapodást kötött az állami tulajdonú Mecsekérc Zrt.-vel a mecseki uránbánya megnyitásával kapcsolatban – számol be a Napi Gazdaság.
.
2008. augusztus 7. 07:29:54
Eladósorban a prágai értéktőzsde
A Prágai Értéktőzsde Kamara (BCPP) engedélyezte azon tagjainak, akik együttesen az értéktőzsde többségi részvénycsomagját tartják kezükben, hogy részvényeiket eladják - jelentette be szerdán délután Prágában Pert Koblic, az értéktőzsde vezérigazgatója.
.
2008. augusztus 7. 06:44:59
431 milliós üzletet kötött Kínában a Motorola
Az év első felében 431 millió dolláros megrendeléseket kapott a Motorola a China Mobile mobilszolgáltatótól, jelentette be az amerikai vállalat.
.
2008. augusztus 7. 05:59:16
Wi-Fi-vel csalogatnak az amerikai légitársaságok
A Delta Air Lines bejelentette, hogy jövő nyárig vezeték nélküli internet-hozzáférést épít ki amerikai járatain. A Continental Airlines korábban hasonló tervet jelentett be.
.
2008. augusztus 6. 18:14:14
Hamarosan a lízing is bekerül az EU-s pályázatokba
Rövidesen a magyar támogatási rendszerben is lehetőség lesz a kis- és középvállalkozások (kkv) számára legalkalmasabb finanszírozási eszköz, a zártvégű pénzügyi lízing alkalmazására az Európai Unió által támogatott pályázatokon.
.
2008. augusztus 6. 17:29:40
Eladta bolgár érdekeltségeit az OTP Garancia
Az OTP Garancia Biztosító és az OTP bolgár leánybankja a Garancia-tranzakció zárási folyamatának egyik elemeként értékesítette bolgár biztosítókban birtokolt részesedéseit - közölte az OTP Bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán.

74214 Vállalatok cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
1,1 milliárdért épülnek focipályák Budapesten1,1 milliárdért épülnek focipályák Budapesten

Összesen 8 pálya épülhet 1,1 milliárd forintból.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-08-19 ] Hatalmas betonszörnyeteget épít Mészáros Lőrinc az egyik legszebb magyar kirándulóhelyhez - Becsapott
" Reméljük egyszer le is bontja a szörnyet, rekultivál..."
[ 2017-08-18 ] Iszonyúan sok taxis verte át az utasait nyáron - Tóth Jani
" Be kellene náluk is vezetni egy UBER jellegű rendsze..."
[ 2017-08-16 ] Felkopik az álla Mészáros Lőrinc alkalmazottjainak - Tóth Jani
" Örüljenek neki hogy nem közmunkásként kell dolgozniu..."
[ 2017-08-15 ] Nem elég már a szlovéneknek a csóró magyar turista, rámennek a pénzes nyugatiakra - gubaba
" Hülyeség! Szlovénia még elérhető a magyarok számára ..."
[ 2017-08-11 ] Nem vicc: Mészáros Lőrinc bebukott egy közbeszerzést - symple
" "Ne mindig mi nyerjünk!" Nem is tudom, hogy k..."
További témák >>
hirdetés
.