Vállalatok
2008. július 10. 14:39:30
EU: áremelkedést okozna az OMV-Mol fúzió
Ha az osztrák OMV olaj- és gáztársaság felvásárolná a Molt, az komolyan korlátozná a piaci versenyt, és magasabb árakhoz vezetne, állapítja meg az Európai Bizottság egyelőre bizalmas dokumentumában, amelyről a Reuters hírügynökség közölt részleteket.
.
2008. július 10. 14:04:17
250 cég jött hazánkba a francia gazdasági év keretében
A francia gazdasági év Magyarországon programsorozat keretében, 22 nagy rendezvényen 250 olyan francia cég mutatkozott be és tárgyalt Magyarországon, amelyek még nem próbálkoztak a magyar piacon - mondta a francia kereskedelmi kirendeltség vezetője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
.
2008. július 10. 13:34:21
Tilos a hazugságvizsgáló a munkahelyen
Semmilyen körülmények között nem használható hazugságvizsgáló a munkavállalókkal szemben - áll az ombudsman állásfoglalásában, amelyet az Országgyűlési Biztos Hivatala csütörtökön juttatott el az MTI-nek.
.
2008. július 10. 13:19:50
Sztrájkra készülnek a kelet-magyarországi kalauzok
Spontán munkabeszüntetésre készülnek a MÁV Start Zrt. kelet-magyarországi jegy- és kocsivizsgálói - mondta el az MTI-nek Barna István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) ügyvivője csütörtökön. Hozzátette: a térségben dolgozó jegy- és kocsivizsgálók tervezett munkabeszüntetésére "a szakszervezetnek nincs befolyása".
.
2008. július 10. 13:14:50
Közbeszerzések: a darabszám nőtt, az érték csökkent
Az ajánlatkérők 1 793 közbeszerzési eljárást folytattak le az idén az első félévben, tíz százalékkal többet mint egy évvel korábban, az 564 milliárd forintos összérték azonban kilenc százalékkal alacsonyabb a 2007 első félévinél - mondta Berényi Lajos, a Közbeszerzések Tanácsának elnöke sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
.
2008. július 10. 13:04:50
Harmincmillióra bírságolt telekomcégeket az NHH
A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) huszonegy hírközlési szolgáltatót összesen harmincmillió forintra bírságolt, mert az írásban megkötött egyedi előfizetői szerződéseik továbbra sem feleltek meg a jogszabályi előírásoknak - közölte az NHH csütörtökön az MTI-vel.
.
2008. július 10. 12:34:50
Újabb autóipari cég jön hazánkba
Aláírta a spanyol tulajdonú autóalkatrész-gyártó F Segura támogatási szerződését Garamhegyi Ábel NFGM-szakállamtitkár, külpiaci kormánybiztos és Francisco Segura, az F Segura tulajdonosa.
.
2008. július 10. 11:49:50
Hét évre ültetnék le a Samsung ex-vezérét
Hét év börtönt és 350 millió dollárnyi pénzbüntetést követeltek dél-koreai ügyészek a Samsung csoport volt elnök-vezérigazgatójának, Li Kun-hi-nek. A menedzser az ország egyik leghatalmasabb üzletembere, és most adócsalással vádolják.
.
2008. július 10. 11:19:03
Új partner az Ernst & Youngnál
Új partner az Ernst & YoungnálDezse Margaret partnerként csatlakozott az Ernst & Young Tranzakciós Tanácsadási részlegéhez. A 19 éves szakmai tapasztalattal rendelkező szakember elsősorban a Vállalati Pénzügy csoport vezetéséért lesz felelős.
.
2008. július 10. 10:49:13
Tovább folytatódik a MÁV-VDSZSZ-vita
Nem született megállapodás a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-társaságok között a sztrájkkövetelésekről, és a még elégséges szolgáltatásról a csütörtöki tárgyaláson. Az egyeztetést július 11-én, pénteken folytatják.
.
2008. július 10. 10:14:59
Egyre mélyül a pénzügyi válság Európában
Az osztrák Coface hitelbiztosító társaság csütörtökön kiadott értékelése szerint a pénzügyi válság elérte Európát, és most már a legsérülékenyebb feltörekvő országok felé tart. A társaság ezért leminősítette Spanyolországot, Észtországot, Litvániát és negatív megfigyelési listára helyezte Portugáliát, Dániát, a dél-afrikai országokat, valamint Vietnamot.
.
2008. július 10. 09:59:12
Győzhet a Boeing-lobbi az Airbus ellen
Az Egyesült Államok újra megnyitja a 179 légi utántöltő repülőgép beszerzésére kiírt pályázatot. A légierő ugyanis jelentős hibákat követett el az eredeti tender elbírálásakor februárban, amikor az amerikai Northrop Grummannal együttműködő EADS európai hadiipari vállalatot hirdették ki győztesnek a Boeing repülőgépgyárral szemben - jelentette be Robert Gates védelmi miniszter Washingtonban.
.
2008. július 10. 09:44:52
Richter: továbbra is növekedési kulcsterület Lengyelország
Lengyelország továbbra is növekedési kulcsterület marad a Richter számára a Polpharma megvásárlásának valószínűsíthető meghiúsulása ellenére is, és a cég új lehetőségek után nézhet - beleértve a felvásárlásokat is – az országban, jelentette ki Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója szerdán, a Reutersnek nyilatkozva.
.
2008. július 10. 09:34:24
Visszalép iráni beruházásától a Total
Az utolsó nagy nyugati energiaipari vállalatként a Total is visszalépett a hatalmas iráni földgázkincs feltárásában tervezett jelentős mértékű beruházástól - írta a Financial Times online kiadása.
.
2008. július 10. 09:04:29
Fejlesztőközpontot hozna létre hazánkban a Cisco
Fejlesztőközpontot, valamint üzleti befektetéshez kapcsolódó projekteket tervez a következő hónapokban Magyarországon a Cisco – tudta meg a Világgazdaság Rékasi Tibortól, az amerikai infokommunikációs cég itteni leányvállalatának a vezetőjétől.
.
2008. július 10. 08:49:11
Magyar céget vett a Sartorius
A folyamattechnológiai és laborfelszereléseket szállító Sartorius Group július 1-jével megvette kizárólagos magyarországi szerződött partnerét, az S-Membran Kft.-t, és két üzletágára egy-egy vállalatot alapított Sartorius Mechatronics Hungaria Kft. és Sartorius Stedim Hungaria Kft. néven – számol be a Világgazdaság.
.
2008. július 10. 08:44:58
Szaporodóban a magyar magánklinikák
A terület-előkészítéssel várhatóan már az idén elkezdődik annak a százágyas magánkórháznak a kivitelezése, amelyet Sopronban épít fel a magyar magánszemélyek tulajdonában lévő Egészségügyi Rehabilitációs Központ (ERK) Kft., számol be a Napi Gazdaság.
.
2008. július 10. 08:39:00
Nyári fesztiválok: kapcsolatok és lelkesedés nélkül nem megy
Nyári fesztiválok: kapcsolatok és lelkesedés nélkül nem megyKüzdenek a fesztiválok életben maradásukért, de szerencsére még így is óriási a választék, ha valaki nyáron, szabadtéren kíván szórakozni. A működő fesztiválok titka: nem szabad feladni az elején, amikor még minden lehetetlennek tűnik. A támogatások megszerzéséhez kellő lelkesedés és személyes kapcsolatok kellenek. Mfor.hu háttér.
.
2008. július 10. 08:19:46
Az OMV-Mol fúzió ellen lobbiztak a fuvarozók
A magyar közúti fuvarozók egyelőre békés eszközökkel, de a leghatározottabban tiltakoznak az OMV és a Mol fúziója ellen, s kérik az Európai Bizottság döntéshozóit: tiltsák meg ezt az összefonódást, írja a Világgazdaság.
.
2008. július 10. 07:29:54
Oroszország idén Európa legnagyobb autópiacává válhat
Oroszország Európa legnagyobb autópiacává léphet elő az idei eladások alapján - vélekedett a PricewaterhouseCoopers (PwC) tanácsadócég egyik moszkvai munkatársa.
.
2008. július 10. 07:04:59
A multik tervei mozgatják a régió gazdaságait
Az innováció volt a rendszerváltások utáni kelet-európai átalakulás vezérlőereje az elmúlt két évtizedben, ám az innovációs tevékenység legnagyobb részét nem a helyi tulajdonú cégek, hanem a multinacionális vállalatok végzik, és ez sebezhetővé teszi a térségi gazdaságokat, áll az Economist Intelligence Unit (EIU) szerdán Londonban kiadott elemzésében, amely szerint azonban Magyarország a térségi innováció élvonalában jár.
.
2008. július 10. 06:29:59
Indul a licit az Invitelért
Július 25-én lehet megtenni az első ajánlatot a dán TDC távközlési cégnek az amerikai, seattle-i székhelyű Hungarian Telephone and Cable Corp-ban (HTCC) lévő 68 százalékára - értesült bennfentesektől a Dow Jones hírügynökség szerdán.
.
2008. július 9. 21:29:54
A gázpiac megnyitása mellett szavazott az EP
A gáztermelési és -szállítási tevékenység teljes tulajdonosi szétválasztása mellett a független szállításirendszer-üzemeltető modellt is elfogadhatónak tartaná az Európai Parlament, amely szerdán Strasbourgban megszavazta a gázpiaci liberalizációról szóló jelentést.
.
2008. július 9. 20:44:57
Csökkent a magyarok vásárlási hajlandósága
A GfK Hungária Piackutató Intézet komplex Fogyasztói Bizalom Indexe a Fogyasztói Várakozások Indexével együtt emelkedett a második negyedévben, ugyanakkor a Vásárlási Hajlandóság Index csökkenő tendenciát mutat, és 2002 óta a második legalacsonyabb szinten áll.
.
2008. július 9. 17:59:13
A Renault-tól igazolt vezetőt a Sixt
A Renault-tól igazolt vezetőt a SixtAz értékesítési feladatok irányítására kereskedelmi igazgatói pozíciót hozott létre az autókölcsönzéssel és tartós bérlettel foglalkozó Sixt Magyarország. A munkakört Kováts András (31) tölti be, aki többek között a Renault Hungária Kft.-nél szerezte autóipari és értékesítési tapasztalatait.
.
2008. július 9. 17:04:01
K&H: egyre optimistábbak a kis- és középvállalatok
A második negyedévben mínusz 24 ponton zárt a K&H kis- és középvállalati (kkv) bizalmi indexe, az előző negyedévihez képest 11 ponttal javult és a legjobb érték 2006 első negyedéve óta.
.
2008. július 9. 16:49:46
Élesen bírálják a Siemenst a tervezett elbocsátások miatt
Élesen bírálta a Siemens konszern vezetőségét a tervezett elbocsátások miatt szerdán az IG Metall fémipari szakszervezeti szövetség.
.
2008. július 9. 16:34:00
Ismét nagyot csaphat az asztalra a VDSZSZ
Ismét nagyot csaphat az asztalra a VDSZSZTalán nem meglepő, hogy a szerdai, sorrendben 41. tárgyalási nap sem hozott megegyezést a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) közötti konfliktusban. A kialakult helyzetet mindennél jobban jellemzi, hogy a felek mindössze abban értenek egyet, hogy a fél éve húzódó tárgyalásokon eddig a legkisebb mértékben sem közeledtek az álláspontok. A VDSZSZ július 15-ig újabb országos sztrájkot hirdet – egyelőre csak az biztos, hogy nem a szombati vasutasnapra. Mfor.hu háttér.
.
2008. július 9. 16:14:32
A jogi környezet akadályozza a közpénzek takarékos elköltését
A mai magyar szabályozási, jogi környezet akadályozza a közpénzek optimális elköltését, hangsúlyozta Reményik Kálmán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. elnök-vezérigazgatója és Kemény Emil, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) főigazgató-helyettese egybehangzóan az autópályák építéséről készített számvevőszéki jelentésről tartott sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.
.
2008. július 9. 15:59:45
Elmarasztalták belgiumi reklámjai miatt az OMV-t
A magyarországi reklámetikai és tőkepiaci elmarasztalás után újabb EU-tagállamban találták félrevezetőnek az OMV reklámját.

74161 Vállalatok cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Bill Gates felfoghatatlan összeggel támogatja az alapítványátBill Gates felfoghatatlan összeggel támogatja az alapítványát

Közel 5 milliárd dollár értékű ajándékot adott részvények formájában a Bill & Melinda Gates Alapítványnak a Microsoft alapítója.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-08-16 ] Felkopik az álla Mészáros Lőrinc alkalmazottjainak - Tóth Jani
" Örüljenek neki hogy nem közmunkásként kell dolgozniu..."
[ 2017-08-15 ] Nem elég már a szlovéneknek a csóró magyar turista, rámennek a pénzes nyugatiakra - gubaba
" Hülyeség! Szlovénia még elérhető a magyarok számára ..."
[ 2017-08-11 ] Nem vicc: Mészáros Lőrinc bebukott egy közbeszerzést - symple
" "Ne mindig mi nyerjünk!" Nem is tudom, hogy k..."
[ 2017-08-11 ] 10,7 millió mérgező tojás került Németországba - Tóth Jani
" Követeljük hogy nekünk is szállítsanak, ne legyen kü..."
[ 2017-08-10 ] Mindössze tízen jelentkeztek gender szakra - obsitos
" Én sem jelentkeztem volna, mert nem tudom, mi az ?! ..."
További témák >>
hirdetés
.