Vállalatok
2008. július 16. 13:29:28
Cseheké lesz a román repülőgépgyártó
A katonai oktató-kiképző gépek gyártásában a világ vezető cégei között szereplő cseh Aero Vodochody ajánlatát fogadta el a román Avioane Craiova repülőgépgyártó megvásárlására a román AVAS privatizációs ügynökség.
.
2008. július 16. 13:09:59
Hosszú az út az sms roaming-díjcsökkentésig
Hosszú az út az sms roaming-díjcsökkentésigJövőre csökkenhet a mobiltelefonról külföldre küldött rövid szöveges üzenetek, sms-ek, azaz az sms-roaming díjazása a mobilszolgáltatóknál, jelentette be tegnap Viviane Reding az Európai Unió hírközlési ügyekért felelős biztosa. A tavalyi évben a politikus kitartó munkájának köszönhetően már csökkentek a tagállamok közötti mobilhívások tarifái, de verseny még nem alakult ki ezen a piacon. A bürokrácia útvesztőiben még változhatnak az sms-díjcsökkentési tervek is. Mfor.hu háttér.
.
2008. július 16. 12:59:43
A pénzügyi válság megbénította a cégfúziókat
A pénzpiaci válság hatására a vállalati fúziók világszerte lefékeződtek - derül ki a német KPMG vállalati tanácsadó cég elemzéséből.
.
2008. július 16. 12:44:38
Az Il Ferro nyomdokaiba lép a Toyota
Körülbelül 350 eurónak megfelelő árkedvezményt ad a japán Toyota autógyár egyes új modelljeire, ha reklámokat helyezhetnek el rajta.
.
2008. július 16. 12:29:19
OECD: nem hatékony a bioüzemanyag támogatása
Drága és nem hatékony a bioüzemanyag-termelés állami támogatása a fejlett országokban, csak korlátozott eredménye van az üvegházhatást okozó gázok csökkentésében és az energiabiztonság növelésében, viszont jelentős a hatása a nemzetközi terményárakra, írták a nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési szervezet (OECD) elemzői egy szerdán megjelent tanulmányukban.
.
2008. július 16. 11:59:24
Felvásárlás elé nézhet a Sprint Nextel
Dél-Korea legnagyobb mobilszolgáltatója, az SK Telecom Co. tárgyalásokat folytat a küszködő Sprint Nextel felvásárlásáról, tudta meg a CNBC.
.
2008. július 16. 11:14:31
Tennessee-ben építi fel amerikai gyárát a VW
A Volkswagen (VW) német autógyártó vállalat Tennessee-t választotta egyesült államokbeli gyárának helyszínéül, mellyel közel egymilliárd dollárt pumpálhat a helyi gazdaságba.
.
2008. július 16. 10:39:28
Zuhan az új autók iránti kereslet
Az áprilisig tartó felfutás után májusban lassult, júniusban pedig már meredeken csökkent az új autók eladása Európában.
.
2008. július 16. 10:09:02
"Csak" felfüggesztettet kapott a Samsung ex-vezére
Három év öt évre felfüggesztett börtönbüntetést és 109 millió dolláros büntetést kapott a Samsung csoport ex-vezérigazgatója, Li Kun-hi, Dél-Korea egyik legbefolyásosabb üzletembere adócsalás miatt.
.
2008. július 16. 09:39:16
Félgőzzel működnek a hazai szállodák
Az év első hat hónapjában a három-, a négy- és az ötcsillagos szállodák 54,3 százalékos szobakihasználtsággal működtek, a folyó áron számított bruttó szobaárbevétel 2,2 százalékkal nőtt, miközben a vendégéjszakák száma összességében az egy évvel korábbi szinten maradt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
.
2008. július 16. 09:09:50
Nem vonzó a magyaroknak a francia munkavállalás
Nem vonzza a külföldön munkát kereső magyarok többségét Franciaország, így várhatóan a munkavállalási tilalom feloldása után sem lesz több magyar álláskereső a franciáknál - mondta Kovács Géza, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főosztályvezetője az MTI-nek. A szakember arról is beszélt, hogy jelenleg nagyjából ugyanannyi francia dolgozik Magyarországon, mint magyar Franciaországban.
.
2008. július 16. 08:39:59
Mol: nagyon sokba kerülhet az INA
Mol: nagyon sokba kerülhet az INAA Mol hétfőn jelentette be, hogy nyilvános ajánlatot tesz a horvát INA közkézhányadon lévő részvényeire, amely megszerzése után többségi tulajdonos lesz. A szakértők szerint azonban az osztrák OMV is nyilvános ajánlattal fog élni, amely felhajtja az árakat. Háda Bálint, a Quaestor elemzője szerint ezzel csak a horvát részvénytulajdonosok járhatnak jól. Egy biztos a Mol és az OMV közt tovább folyik a harc a régiós vezető szerep megszerzésének érdekében. Mfor.hu háttér.
.
2008. július 16. 08:29:33
Háromszázmillióból kampányolna a Miniszterelnöki Hivatal
Háromszáz millió forint értékben tárgyalásos közbeszerzési pályázatot írt ki a Miniszterelnöki Hivatal reklámügynökségi szolgáltatásokra - értesült a szerdai Világgazdaság.
.
2008. július 16. 08:14:50
Az államot perlik a SoKo-cégek
2,3 milliárd forint kártérítést követel a magyar államtól az úgynevezett SoKo Pannonia- és SoKo Bunda-akcióban érintett vállalkozások egy csoportja - tudta meg szerdai Népszabadság.
.
2008. július 16. 08:04:40
Senkinek nem kell a MÁV Biztosító
Szerdai lapinformációk szerint a hat korábban érdeklődő cég közül egyik sem tesz majd ajánlatot a MÁV Általános Biztosítási Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának állományára.
.
2008. július 16. 07:29:00
Százmilliárdokat hozhatna az országnak a kvótakereskedelem
Magyarország 2013-tól 2020-ig akár évi 182 milliárd forint plusz bevételre tehetne szert a szén-dioxid-kvóták eladásából, amennyiben az Európai Bizottság 1990-hez, mint bázisévhez viszonyítva határozná meg azok szétosztását a felmerült 2005 helyett - mondta Olajos Péter (MDF) néppárti európai parlamenti képviselő kedden Brüsszelben, magyar újságíróknak tartott tájékoztatóján.
.
2008. július 16. 06:49:46
Fordítva gondolkodnak az idősebb online vásárlók
Több tanulmány kimutatta már, hogy rengeteg vásárló keres információkat egy adott termékről az interneten, hogy azt aztán egy hagyományos boltban vásárolják meg. Az idősebb, ötven év feletti netezőknél általában fordítva működik ugyanez, ők az üzletekben járnak utána a terméknek, és inkább online veszik meg.
.
2008. július 15. 18:04:01
Energianövény-termesztésre ösztönöz az uniós irányelv
Ösztönzőleg hat az energianövények termesztésére, hogy az Európai Unió irányelvei szerint a jövőben növelni kell a megújuló energia használatát - jelentette ki Szabó Pál kedden Visontán sajtótájékoztatón, a Mátrai Erőműben tett látogatása alkalmával.
.
2008. július 15. 17:44:06
Olajkartellt sejtenek az orosz hatóságok
Az orosz Szövetségi Monopóliumellenes Szolgálat (versenyfelügyelet) kedden eljárást indított az ország öt legnagyobb olajcége ellen azzal a gyanúval, hogy mesterségesen feltornászták a repülőgépek által használt kerozin és a dízelolaj árát.
.
2008. július 15. 17:14:43
Hadat üzen az engedély nélküli reklámhálóknak a főváros
Felhatalmazta a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága keddi rendkívüli ülésén a testület elnökét arra: közvetlenül a hirdetőkhöz fordulva levélben jelezze számukra azt, ha nincs önkormányzati engedély arra az építési hálóra, amelyen hirdetésük szerepel.
.
2008. július 15. 16:54:21
Felelőtlenség a vasutassztrájk a közlekedési miniszter szerint
Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter szerint felelőtlen magatartást tanúsít a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) a meghirdetett gördülősztrájkkal.
.
2008. július 15. 16:24:38
Cseh kézbe került az Ultra tulajdonosa
Felvásárolta a magyar EVM tisztítószergyártót a tisztító-, fertőtlenítő- és gombaölő szerek piacán Csehországban és Szlovákiában vezető szerepet játszó Bochemie a.s. A magyar cégé a Bip, az Ultra és a WU2 márka is.
.
2008. július 15. 15:34:51
Összefogás a Volán társaságok tervezett privatizációja ellen
Nyolc megye Volán társaságainak 22 szakszervezeti képviselője egy Kaposváron megtartott egyeztető fórumon határozatban utasította el a Volán társaságok esetleges privatizációját - tájékoztatta Dobi István, a Közúti Közlekedési Szakszervezet kaposvári szervezetének elnöke kedden az MTI-t.
.
2008. július 15. 15:09:19
Egyre több az energiaipari beruházás Romániában
Egyre több befektető érdeklődik a román energiaipar iránt, kezdve a szélturbina fejlesztőktől egészen a hosszú távú projektekben érdekelt nagy nemzetközi energiaipari konszernekig. Az elmúlt évben megvalósult beruházások összértéke meghaladja a tízmilliárd eurót, és termelési kapacitásban több ezer megawattot tesz ki.
.
2008. július 15. 14:59:45
Csődeljárást kezdeményezett a Martinsa-Fadesa
Küszöbön áll Spanyolország történetének eddigi legnagyobb csődje: a Martinsa-Fadesa ingatlanfejlesztő csoport - amelyhez a Magyarországon erőteljesen terjeszkedő Fadesa tartozik - kedden csődeljárást kezdeményezett maga ellen.
.
2008. július 15. 14:49:54
Marketing: lufi vagy megoldás mindenre?
Marketing: lufi vagy megoldás mindenre?Nem vagyunk az átlag alatt a marketingre fordított büdzsé arányaiban, szemléletmódban azonban lenne még hova fejlődnünk. A legtöbb ember nem igazán tudja, mit jelent a marketing, néhányan pedig csak azt hiszik, hogy tudják. Hol felülpozícionáljuk ezt a szakmát, hol alul. A Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) tervei szerint idővel ez a szakma is a "helyére kerül." Mfor.hu tudósítás.
.
2008. július 15. 14:24:17
Több ezer embert tehet lapátra a General Motors
Várhatóan több ezres leépítést jelent be a General Motors, hogy a költségek csökkentésével próbálja felvenni a küzdelmet a visszaeső kereslettel.
.
2008. július 15. 13:59:06
Olcsó üzemanyagot kínál a román fuvarozóknak a Mol
Együttműködési megállapodást kötött a Mol Románia és a romániai fuvarozók szövetsége, amelynek tagjai számára az olajtársaság kedvezményes feltételeket biztosít - olvasható a Mol Románia közleményében.
.
2008. július 15. 13:29:41
Megfékezné az elszabadult sms-roaming-díjakat az EU
Az Európai Bizottság javaslatot tesz arra, hogy ne terheljék többletdíjakkal azt, aki külföldi útján sms-üzeneteket küld. A bizottság szerint jelenleg a szövegek és adatok továbbításának díja, ha az sms küldője külföldön tartózkodik, tízszer akkora lehet, mint az otthoni üzenetküldés.
.
2008. július 15. 12:59:50
Nem tartják fontosnak a marketinget a hazai cégek
Éves árbevételük három százalékát fordítják marketingre a magyarországi cégek a Magyar Marketing Szövetség kutatása szerint, ami megfelel a nemzetközi átlagnak, de Magyarországon a nagy társaságok többet, míg a kisebbek jóval kevesebbet költenek az átlagnál.

74874 Vállalatok cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Lázár csúnyán nekiment Garancsi cégénekLázár csúnyán nekiment Garancsi cégének

A Market Zrt. főnöke, Scheer Sándor alaposan felbosszantotta a minisztert.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-10-20 ] 881 millió forintot dobott ki a kormány az ablakon? - gubaba
" 881 millió? Az agy húszoldalas tanulmány ára! ..."
[ 2017-10-19 ] 78 km vonattal: 20 éve 75 perc volt az út, ma már 95 - egyember
" Minek az a nagy rohanás ... ..."
[ 2017-10-18 ] Orbán idén is küld a nyugdíjasoknak karácsonyi Erzsébet-utalványt - L. Hedvig
" Ha a cikk címe szerint Orbán küld a nyugdíjasoknak....."
[ 2017-10-13 ] Az átlagnyugdíj ötödét kaphatják meg év végén az idősek - Becsapott
" A 13. 14. havi nyugdíj helyett? Ideje lenne visszaho..."
[ 2017-10-12 ] A nem létező tömeges bevándorlásra hivatkozva kerülték meg a közbeszerzést az új rendőrkocsik vételekor - Proxymus
" Mentségükre legyen mondva, hogy Susukit is vettek. :..."
További témák >>
hirdetés
.