Vállalatok
2008. augusztus 7. 13:04:48
Ötezerrel nőtt az álláskeresők száma egyetlen hónap alatt
Magyarországon 421 ezer álláskeresőt tartottak nyilván júliusban, az előző hónaphoz képest ötezerrel, az egy évvel korábbihoz viszonyítva 8800-zal többet - mondta Pirisi Károly, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főigazgatója csütörtökön, sajtótájékoztatón, Budapesten.
.
2008. augusztus 7. 12:49:57
MÁV ÁBE-botrány: veszélyforrást jelentenek a gazdátlan ügyfelek
MÁV ÁBE-botrány: veszélyforrást jelentenek a gazdátlan ügyfelekAugusztus 15-ig biztosítót kell váltaniuk a MÁV Általános Biztosító Egyesület ügyfeleinek, miután a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) visszavonta a társaság tevékenységi engedélyét. A pénzmosással is gyanúsított biztosító körül kialakult botrányt tovább tetézi, hogy a károsultak pert is indíthatnak a PSZÁF ellen. Mfor.hu háttér.
.
2008. augusztus 7. 12:44:17
Az olasz tengerpart a legnépszerűbb
A legtöbb honfitársunk vízparton kívánja eltölteni éves szabadságát - mondta el Nagy Gábor, a NagyUtazás.hu független utazási portál vezetője. A szervezett városlátogatások mellett a szakember kiemelte: adataik szerint a külföldön nyaralni vágyó magyaroknak a tavalyi évben - a június 1. és augusztus 31. közötti időszakban - 21,5 százaléka választott olyan úticélt, ahol élvezhette a tengerpart adta lehetőségeket.
.
2008. augusztus 7. 12:34:59
1,7 milliárdos megállapodást kötött az IBM és a Mavir
A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. több mint 1,7 milliárd forint értékű szerződést írt alá az IBM-mel a rendszerirányító eszközmenedzsment- és munkairányítási rendszerének fejlesztésére - közölte az IBM Magyarország csütörtökön az MTI-vel.
.
2008. augusztus 7. 12:09:12
Vámúttá nyilvánították a sármelléki repülőteret
Az áruforgalom növekedésére lehet számítani a Zala megyei Sármellék repülőterén, miután a kormány vámúttá nyilvánította a légikikötőt. Erről Daróczi Dávid kormányszóvivő beszélt csütörtökön, online sajtótájékoztatóján.
.
2008. augusztus 7. 11:59:58
Ismét egyre több a drogéria
Idén is folytatódik a drogériák fejlődése: a Nielsen által mért 60 háztartási vegyiáru kategória kiskereskedelmi eladását 14 százalékkal növelték 2008 első felében, a tavalyi hasonló időszakhoz képest. Így a 60 kategória együttes forgalma a drogériákban fél év alatt meghaladta a 36 milliárd forintot.
.
2008. augusztus 7. 11:34:50
Drágább lesz a McDonald's
További áremeléseket tervez a világ legnagyobb étteremlánca, a McDonald's, de semmi olyat nem tesz, amitől csökkenne a forgalma.
.
2008. augusztus 7. 11:29:10
Német lapok: kudarc az OMV visszalépése
Az osztrákok kudarca Magyarországon, Az OMV feladja a Molért való harcot címekkel számoltak be a csütörtöki német üzleti és egyben politikai napilapok arról, hogy az osztrák olaj- és gázipari konszern visszalépett a Mol felvásárlásától.
.
2008. augusztus 7. 10:19:44
Ferihegyi járatokat is érint a Lufthansa-sztrájk
A Lufthansa CityLine üzletágában csütörtök nulla órától péntek délig tartó sztrájk érinti Ferihegyet is, csütörtökön emiatt hét induló és hét érkező járatot kell törölni, pénteken pedig várhatóan egyet-egyet - mondta Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője csütörtökön az MTI-nek.
.
2008. augusztus 7. 09:59:11
Sok a szabálytalanság a szabolcsi cégeknél
Elgondolkodtató eredményeket hoztak a munkavédelmi ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, hiszen a vizsgált 25 munkáltató között egyetlen egy sem akadt, ahol ne találtak volna szabálytalanságot - írja a Kelet-Magyarország.
.
2008. augusztus 7. 09:44:23
A kelet-európai légitársaságok is érzik a válságot
Eredményének jelentős romlásáról számolt be szerdán két kelet-európai légitársaság: a horvát Croatia Airlines és a lengyel LOT.
.
2008. augusztus 7. 09:19:36
Hernádi: Csatát nyertünk az OMV-vel szemben
Olyan csatát nyert a Mol az OMV-vel szemben, ami valójában nem is volt csata - nyilatkozta Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója szerdán az MTV Este című műsorában azután, hogy az OMV visszalépett a Mol felvásárlási szándékától.
.
2008. augusztus 7. 09:04:55
Támogatják az egészségügyi tárca terveit a gyógyszergyártók
Végre olyan programtervezetet készített az egészségügyi tárca, amely nem a leépítésekről és a megszorításokról szól, hanem azzal foglalkozik, hogyan lehetne javítani az emberek egészségi állapotán – mondta a Világgazdaságnak Bidló Judit, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatója annak kapcsán, hogy megkapták véleményezésre az ágazat kétéves feladattervét.
.
2008. augusztus 7. 08:54:00
Újabb milliárdokat tolnak a Malévba az oroszok
Újabb milliárdokat tolnak a Malévba az oroszokMég az idén több mint 12 millió eurót juttat a Malévnak a Borisz Abramovics érdekeltségébe tartozó AirBridge Zrt., tudta meg az mfor.hu. A légitársaság a közelmúltban bejelentett leépítésektől, járatmegszüntetésektől és flottaátalakítástól összességében mintegy 5,7 milliárd forint megtakarítást remél, s ezek eredményeként jövőre már üzemi szinten is nyereséggel számol. Az idei évben azonban valószínűleg még sokmilliárdos veszteséget kell lenyelnie a cégnek, miközben nem képes növelni utasszámát és egyes elemzők szerint a csőd szélén áll.
.
2008. augusztus 7. 08:44:33
Nagyberuházásokba kezd a Szemerey Transport
Másfél milliárdos hűtőház-beruházásokba kezd a közeljövőben a miskolci székhelyű Szemerey Transport Zrt. A hűtőkocsikkal hússzállításra specializálódott cég arra törekszik, hogy saját létesítményekkel váltsa ki bérelt hűtőházait Miskolcon, Győrben és Debrecenben, valamint bővíteni kívánja budapesti telephelyét is, írja a Világgazdaság.
.
2008. augusztus 7. 08:19:51
Urán után kutat a Wildhorse és a Mecsekérc hazánkban
Az ausztrál Wildhorse Energy Ltd. együttműködési megállapodást kötött az állami tulajdonú Mecsekérc Zrt.-vel a mecseki uránbánya megnyitásával kapcsolatban – számol be a Napi Gazdaság.
.
2008. augusztus 7. 07:29:54
Eladósorban a prágai értéktőzsde
A Prágai Értéktőzsde Kamara (BCPP) engedélyezte azon tagjainak, akik együttesen az értéktőzsde többségi részvénycsomagját tartják kezükben, hogy részvényeiket eladják - jelentette be szerdán délután Prágában Pert Koblic, az értéktőzsde vezérigazgatója.
.
2008. augusztus 7. 06:44:59
431 milliós üzletet kötött Kínában a Motorola
Az év első felében 431 millió dolláros megrendeléseket kapott a Motorola a China Mobile mobilszolgáltatótól, jelentette be az amerikai vállalat.
.
2008. augusztus 7. 05:59:16
Wi-Fi-vel csalogatnak az amerikai légitársaságok
A Delta Air Lines bejelentette, hogy jövő nyárig vezeték nélküli internet-hozzáférést épít ki amerikai járatain. A Continental Airlines korábban hasonló tervet jelentett be.
.
2008. augusztus 6. 18:14:14
Hamarosan a lízing is bekerül az EU-s pályázatokba
Rövidesen a magyar támogatási rendszerben is lehetőség lesz a kis- és középvállalkozások (kkv) számára legalkalmasabb finanszírozási eszköz, a zártvégű pénzügyi lízing alkalmazására az Európai Unió által támogatott pályázatokon.
.
2008. augusztus 6. 17:29:40
Eladta bolgár érdekeltségeit az OTP Garancia
Az OTP Garancia Biztosító és az OTP bolgár leánybankja a Garancia-tranzakció zárási folyamatának egyik elemeként értékesítette bolgár biztosítókban birtokolt részesedéseit - közölte az OTP Bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán.
.
2008. augusztus 6. 16:44:21
A BKV-hoz igazolna az MVM ex-vezére
Pályázott a BKV vezérigazgatói posztjára Kocsis István, az Magyar Villamos Művek (MVM) volt vezérigazgatója - tudta meg az MTI a volt vezetőt képviselő kommunikációs irodától szerdán.
.
2008. augusztus 6. 16:09:50
Állják a sarat az európai bankok
Miközben az amerikai jelzáloghitel-válság világszerte változatlanul szedi az áldozatait a pénzügyi ágazatban, néhány európai banknak - főleg azoknak, amelyek működésének súlyponti területe Közép-Kelet-Európa - sikerült egész jól szerepelniük, és a vártnál nagyobb nyereségre szert tenniük. Ezek közé tartozik a szerdán beszámoló német Commerzbank, a francia BNP Paribas és a cseh Komercní Banka (a francia Societé Générale leányvállalata) vagy a néhány nappal ezelőtt jelentett olasz Unicredit, és az Erste Bank.
.
2008. augusztus 6. 15:59:13
Nevet vált a Metro napilap
Augusztus 7-től Metropol néven jelenik meg a Magyarországon tíz éve jelen levő Metro napilap.
.
2008. augusztus 6. 14:49:19
OMV-Mol csata után: a Lukoil lehet az új szereplő?
OMV-Mol csata után: a Lukoil lehet az új szereplő?Az elemzők véleménye is eltér arról, mihez kezd majd az osztrák OMV a Molban meglévő 20 százalékos tulajdonrészével miután ma reggel bejelentette, hogy visszavonja tavaly szeptemberben tett felvásárlási ajánlatát. Az OMV egyelőre úgy nyilatkozik, hogy nem kívánja eladni részvénycsomagját, de a szakemberek nem zárják ki egy új szereplő megjelenését. Mfor.hu háttér.
.
2008. augusztus 6. 14:14:54
A Balaton környékén razziázott az OMMF
Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) július 29-31. között 161 munkáltatót ellenőrzött a Balatonon és vonzáskörzetében; a vizsgálatok során a szabálytalanságot elkövetett munkáltatók száma 131 volt.
.
2008. augusztus 6. 13:14:46
A Siemens kiszállna a Fujitsu-Siemensből
A Siemens AG azt tervezi, hogy kiszáll a Fujitsu Ltd.-vel közös számítógépgyártó vállalatból, mely a Fujitsu Siemens Computers Holding értékesítésével vagy felbomlásával járhat, számol be a The Wall Street Journal.
.
2008. augusztus 6. 12:44:58
Rendőrökkel fenyegeti az olajcégeket az orosz versenyhivatal
A nagy orosz olajcégek elutasítják, hogy adatokat szolgáltassanak az üzemanyagárakról az orosz versenyfelügyeletnek, közölte szerdán a hivatal, jogi lépésekkel és rendőri segédlet igénybevételével fenyegetve az együttműködést megtagadó cégvezetőket.
.
2008. augusztus 6. 12:24:05
Még mindig 99 forintos árakkal vezetik meg a vásárlókat
Még mindig 99 forintos árakkal vezetik meg a vásárlókatNagyon kis dolgokon múlhat egy vásárlás, a kereskedők pedig minden lehetőséget kiaknáznak, hogy megfogják a vevőt. A bűvös kilences és a nulla közötti különbség pedig több, mint gondolnák. A kilencesre végződő árak most már deklaráltan reklámfogásként szerepelnek a polcokon és a reklámokban, miután a kerekítés következtében nagyon sok esetben valójában egy forinttal többe kerülnek. Törvény nincs erre, etikai szabályokba sem ütközik, az emberekre pedig pszichológiailag hat az az egy forint különbség, így miért is ne. Mfor.hu háttér.
.
2008. augusztus 6. 11:49:50
Augusztus végén jön a 3G-s iPhone
A T-Mobile augusztus 22-én kezdi forgalmazni a magyar piacon az iPhone 3G-s, szélessávú változatát - közölte a Magyar Telekom mobil üzletága szerdán az MTI-vel.

75285 Vállalatok cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Elzálogosítja szponzori pénzeit a VideotonElzálogosítja szponzori pénzeit a Videoton

Garancsi bankja Garancsi focicsapatát hitelezi, a biztosíték pedig olykor a saját cége által adott szponzori pénz.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-12-08 ] Az állam szerint nem jár vissza a 2826 milliárd forintunk - egyember
" Azt nem tette hozzá, hogy a jogosultak nyugdíjba von..."
[ 2017-12-07 ] Gigantikus a hiány: szórja a milliárdokat a kormány - gubaba
" Kenyér helyett cirkuszt! ..."
[ 2017-12-05 ] A Bord Építész Stúdió tervezheti meg Kósa 10 ezres korcsolyaarénáját - gubaba
" 10000 mindössze? Hatvanezer, mélygarázs, eskető temp..."
[ 2017-12-05 ] 0 forintot ér a gyakorlatban az egészségügyi dolgozók javának a 12 százalékos béremelés - Kázmér
" Aki a kicsit nem becsüli... :-( ..."
[ 2017-12-04 ] Az atompárti Lázár János városában a napenergiában hisznek - kakambuki
" Tehetik. Hódmezővásárhelyen nincs nagy volumenű és f..."
További témák >>
hirdetés
.