Vállalatok
2006. március 10. 09:01:00
Menedzsersorsok: mi lesz az öregdiákkal?
Menedzsersorsok: mi lesz az öregdiákkal?Ugyan a 90-es évek óta számos hazai egyetemen is folyik már MBA-képzés, a végzettek későbbi útjának nyomon követése még nem bevett gyakorlat a hazai oktatási rendszerben. Pedig az üzleti kapcsolatok megalapozásán túl az iskola hírnevét is öregbíthetnék az egykori diákok, derül ki az mfor.hu körképéből.
.
2006. március 10. 08:31:00
Áll a Transelektro zöldenergia-projektje
Nem teszi lehetővé a hévizek kísérőgázainak hasznosításáról szóló fejlesztési elképzelés eredeti ütemterv szerinti végrehajtását a Transelektro-csoport jelenlegi helyzete. Pedig a több mint húsz helyszínből tíznél már megvan a részletes megvalósíthatósági tanulmány, illetve elkészültek a metánkibocsátást pontosító mérések is - írja a Napi Gazdaság.
.
2006. március 10. 08:11:00
Sokmilliárdos fejlesztések a BKV-nál
A kelet-nyugati metróvonal felújítására összesen mintegy 10,2 milliárd forintot fordít a BKV Zrt. Még idén sor kerül a Déli pályaudvari, a Moszkva téri és a Deák téri állomás felújítására. Alagút- és vágányfelújítási munkákat is végeznek, valamint kicserélik a szigeteléseket és a biztosítóberendezéseket - írja a Világgazdaság.
.
2006. március 10. 07:31:00
Decemberre készül el a Szegedi Ipari Logisztikai Központ
A Szegedi Ipari Logisztikai Központ 450 millió forintból megvalósuló első üteme az év végére elkészül - közölte Botka László polgármester a létesítmény alapkövének letételekor csütörtökön, a csongrádi megyeszékhelyen.
.
2006. március 10. 07:01:00
Amir Khan lesz a Reebok új arca
Amir Khan, a brit boxoló lett a legújabb híresség, aki Reebok szerelést húzott és beállt a sportszergyártó I Am What I Am (Vagyok, aki vagyok) reklámkampányába.
.
2006. március 10. 06:01:00
Negyedmillió dolláros sztriptíz-számla a menedzsernek
Megállapodás született a nagy port kavart, 241 ezer dolláros sztriptíz ügyben. A cégek egyre szigorúbban büntetik rakoncátlankodó menedzsereiket.
.
2006. március 9. 18:41:00
Nem létező gyógyhatás miatt büntetett a GVH
A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa 10 millió forintos versenyfelügyeleti bírságot szabott ki a TIENS Hungary Kft.-re, mivel az megvezette vásárlóit. A tanács eltiltotta a további jogsértéstől a forgalmazót, illetve arra kötelezte, hogy termékforgalmazói és fogyasztói körében tegye közzé a határozat jogsértést megállapító részét.
.
2006. március 9. 18:01:00
Beépített Google lesz a BenQ mobilokban
A BenQ Mobile ellensúlyozandó a Siemens mobilrészlegétől örökölt problémákat, az új készülékeket gyárilag ellátja Google keresőprogrammal. Mint ismert, a tajvani BenQ a közelmúltban vásárolta meg a Siemens veszteséges mobilrészlegét.
.
2006. március 9. 17:11:00
SoKo-razziák: látszik a fény az alagút végén
SoKo-razziák: látszik a fény az alagút végénA német munkaügyi razziák által érintett magyar cégek közül sok helyzete még mindig nem rendeződött. Az új német kormány azonban sokkal "barátságosabb" elődjénél, bár tartományi szinten óriási különbségek vannak a bánásmódban. Mfor.hu körkép.
.
2006. március 9. 16:01:00
A CeBiten debütál a vállalati elektronikus páncélszekrény
A KÜRT Zrt. és nemzetközi vállalatcsoportja, a KUERT Information Security Group bemutatja adatmentési és információbiztonsági szolgáltatásait a világ legjelentősebb informatikai és telekommunikációs seregszemléjén, a CeBiten.
.
2006. március 9. 15:41:00
Ezer új hipert nyit a Carrefour
A francia Carrefour szupermarketlánc csütörtökön bejelentette nagyszabású bővítési terveit. A társaság tavalyi bevételeit érzékenyen érintette az egyre ádázabb árverseny a hiperek között.
.
2006. március 9. 15:11:00
A Vodafone megvált marketing főnökétől
A mai napon jelentette be a telekommunikációs óriás, hogy megválik marketing főnökétől, Peter Bamford-tól. A cég a szakemberrel való szakítást a lassuló növekedéssel magyarázza, mely a japán részleg eladásához is vezetett.
.
2006. március 9. 14:41:00
Starbucks: 1300 új amerikai kávézó idén
A Starbucks amerikai üzletágának vezetője kedden bejelentette, hogy a társaság tovább terjeszkedik a nagy autópályák melletti kisebb városokban.
.
2006. március 9. 14:01:00
Az E.ON kitart a spanyol Endesa megvásárlása mellett
Az E.ON bízik abban, hogy meg tudja szerezni a spanyol Endesa áramszolgáltatót - közölték a cégnél csütörtökön a tavalyi év végleges eredményeinek ismertetésekor. A felvásárlásra a vállalatnak jó esélye van mivel vetélytársait túllicitálta, ám a spanyolok még ezt az összeget is keveslik.
.
2006. március 9. 14:01:00
Költségcsökkentésbe kezdenek az európai légicégek
Újabb költségcsökkentési programot jelentett be a British Airways, nem utolsó sorban az olcsó légitársaságok támasztotta verseny erősödésére hivatkozva. Közben az Easyjet is azt közölte, hogy csökkenti a költségeket, és a jövőben nagyobb hangsúlyt helyez az üzleti utasokra.
.
2006. március 9. 13:31:00
Üdülőfalvakat vásárolt a Blackstone-csoport
A Blackstone magánbefektetői csoport felvásárolja a Center Parcs utazási társaságot 360 millió dollárért.
.
2006. március 9. 13:11:00
Csányi mentőövére várnak az egykori MSZMP-villák
Csányi mentőövére várnak az egykori MSZMP-villákNegyedszer is megkísérli a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) a Club Aliga értékesítését. Ezúttal meghívásos pályázatot írnának ki, ám a Pénzügyminisztérium engedélye egyelőre hiányzik, tudta meg az mfor.hu. Közben Balatonaligán és Balatonvilágoson már azt is tudni vélik, hogy a tender egyik résztvevője egy Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó konzorcium lesz.
.
2006. március 9. 12:41:00
Belga vétó a Gaz de France és a Suez fúzió ellen
A belga kormány vétót emelhet a Gaz de France és a Suez gázipari konszernek tervezett fúziója ellen. A Wall Street Journal csütörtöki számában idézi Guy Verhofstadt miniszterelnököt, aki szerint a fúzió révén a két vállalat a belga gázpiac 90 százalékát tartaná ellenőrzése alatt.
.
2006. március 9. 12:21:00
Nyugdíjba küldik az Airbus első modelljét
A világ jelenleg legnagyobb repülőgép-gyártójának számító Airbus szerdai bejelentése szerint megszűnik a cég első modellje, az A300-as gépek készítése. Az utolsó ilyen gép jövő nyáron gördül le a szerelőszalagokról.
.
2006. március 9. 11:51:00
Szofisztikált piac lett a hamisítványoké Kínában
A kínai kormány gyakorlatilag semmilyen eredményt nem ért el a hamisítványok visszaszorításában. A termékek egy részét igyekeznek úgy megalkotni, hogy már-már megkülönböztethetetlen az eredetitől. A feltörekvő kínai társadalmi csoportok ezekért még egy viszonylag magas árat is képesek adni.
.
2006. március 9. 11:21:00
Növelte repterei utasforgalmát a BAA
A BAA Plc., a világ legnagyobb repülőtereteket üzemeltető társasága múlt hónapban 2,5 százalékkal növelte 2005 februárjához képest repülőterein a személyforgalmat. A cégre nemrégiben vételi ajánlat megfogalmazását helyezte kilátásba a spanyol Ferrovial.
.
2006. március 9. 10:51:00
A Google bíróságon kívül rendezi perét
A Google 90 millió dollár kifizetésében egyezett meg az őt perlő reklámozókkal. A vád úgynevezett kattintási csalás.
.
2006. március 9. 10:21:00
Dél-koreai a világ legjobb repülőtere
A világ legjobb légikikötőjének a dél-koreai Incheon bizonyult, Európa legjobbja pedig - a koppenhágaival holtversenyben - a brüsszeli repülőtér volt tavaly - tette közzé a repülőterek nemzetközi szövetsége, az Airport Council International (ACI).
.
2006. március 9. 09:51:00
45 millió euróért ad el metrókat Sao Paolo-nak az ALSTOM
A brazíliai Sao Paulo tömegközlekedési vállalata összesen 48 METROPOLIS típusú metrókocsi gyártásával és szállításával bízott meg egy ALSTOM által vezetett konzorciumot. A megrendelés teljes értéke 63 millió euró, amelyből az ALSTOM részesedése 45 millió euró.
.
2006. március 9. 09:21:00
Kvótahiányra számít a Mol
Csak költséges fejlesztésekkel és vásárlásokkal pótolható kvótahiányra készül a Mol Rt., amely attól tart, hogy a szükségesnél több százezerrel kevesebb szén-dioxid-kibocsátási egységet kap a 2005–2007-es időszakra. A nemzetközi piacokon tavaly közel 25-szörösére nőtt a kvótakereskedelmi ügyletek értéke – írta a Világgazdaság.
.
2006. március 9. 09:01:00
A motivált dolgozó a céges siker kulcsa
A motivált dolgozó a céges siker kulcsaNapjainkban a cégek egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak dolgozóik értékelésének, ösztönzésének és az ezzel szoros összefüggésben lévő motivációs rendszer kiépítésének. Az mfor.hu annak járt utána, milyen módszereket alkalmaznak az értékelés során a hazai munkáltatók.
.
2006. március 9. 08:41:00
Spanyolok vették meg a magyar hulladék-gazdálkodó anyacégét
Mintegy 220 millió euróért megvásárolta a spanyol FCC az ASA csoportot, amelynek a magyarországi hulladékgazdálkodási piacon is komoly érdekeltségei vannak. A hazai leánynál arra számítanak, hogy a tulajdonosváltás új területek felé is lehetővé teszi a nyitást - írja a Világgazdaság.
.
2006. március 9. 08:21:00
Egyre több helyen fizethetünk bankkártyával
Egyre több kereskedő gondolja úgy, hogy érdemes ügyfeleinek a bankkártyás fizetést lehetővé tennie. Erre utal legalábbis, hogy a bankkártya-elfogadói hálózat kiépítésébe nemrég bekapcsolódott két pénzintézet várakozáson felüli érdeklődésről számolt be - írja a Napi Gazdaság.
.
2006. március 9. 08:01:00
Washington is korlátozná a külföldiek tulajdonszerzését
A belbiztonsági minisztérium kezébe adná az USA szenátusa szakbizottságának elnöke a végső döntést arra vonatkozóan, engedélyezik-e egy külföldi beruházó számára valamely amerikai cég megvásárlását - írja a Világgazdaság. A kérdés több fontos kikötő küszöbönálló eladása miatt merült fel.
.
2006. március 9. 07:31:00
9 millió dollárt kap memoárjáért Greenspan
Alan Greenspan, az amerikai Federal Reserve nemrégiben visszavonult elnöke 8,5-9 millió dollárért adta el a Penguin kiadónak memoárja megjelentetésének jogát.

75540 Vállalatok cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Jól muzsikált a kormány prociklikus gazdaságpolitikájaJól muzsikált a kormány prociklikus gazdaságpolitikája

4 százalékkal növekedhetett a magyar gazdaság a 2017-es évben a Raiffeisen elemzői szerint, amelyben a kedvező külső környezet mellett a hazai gazdaságpolitika is közrejátszott.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2018-01-16 ] Freedom House: Magyarország a legkevésbé demokratikus állam az EU-ban - Julius
" kakambuki: Engem nem is érdekelne hogy ki vagy mi a ..."
[ 2018-01-16 ] Megtették: kibabrálnak Orbánék a közmunkásokkal - Julius
" Remélem a közmunkások is tudják hogy április 8.-án ..."
[ 2018-01-15 ] Összeomlás és 320 forintos euró is jöhet Zsiday szerint - Tóth Jani
" Természetesen nem jöhet hiszen a Kormány lépni fog!!..."
[ 2018-01-14 ] Meglepő lenne, ha ezt be mernék vállalni Orbánék választás előtt - Tóth Jani
" Miért ne mernék hiszen a 200 ezer közmunkás amúgy se..."
[ 2018-01-14 ] Orbán az EU-ról és Berlinről: nem fizetnek, de szidnak minket - Tóth Jani
" A mocskos szemétládák csak szidnak minket, de a lóvé..."
További témák >>
hirdetés
.