Vállalatok
2000. augusztus 21. 13:00:00
Trénerválasztás
Olyan ebédet főzni, ami a tipegő, a kamasz, a szülők és nagyszülők számára egyszerre tápláló, egészséges és ízletes: nem kis feladat. Szeretni kell hozzá a család minden tagját, ismerni és elfogadni mindegyikük jogos igényeit. Egy szervezet tagjainak képzési szükségletei igen változatosak, hiszen előképzettségük, tevékenységük, meglévő készségeik, képességeik, tapasztalataik és motivációjuk is más. Ahhoz, hogy eredményes tréningeket tarthassunk, ismernünk kell a szervezetet és a résztvevőket egyaránt. Nekik szóló tréningprogramot csak velük együttműködve tudunk kialakítani.
.
2000. augusztus 16. 13:00:00
Még futjuk az e-köröket
Az e-business ugyan - elsősorban a tőzsdei események hatására - kicsit veszített korábbi varázsából, de a érdeklődés még mindig nem lankad iránta. Azonban most már a PR jellegű információdömpingbe kissé beleunva, inkább a gyakorlati oldalra kíváncsi a fenti témában tartott előadások, konferenciák közönsége. Az említett területtel foglakozó közelmúltbeli események - egy, a BKÁE Vezetőképző Intézete és a Central Europe Business Centre (CEBC) közös rendezésében tartott konferencia, majd azt követő panelbeszélgetés és az E&Y biztonságot és jogot érintő tájékoztatója - kapcsán készült összeállításban a gyakorlati, illetve a hazai fejlődést fékező kérdésekre igyekeztünk koncentrálni.
.
2000. augusztus 14. 13:00:00
Gazdálkodj okosan... a szoftverekkel!
A szoftver-jogtisztaság kérdése mindig vegyes reakciókat vált ki a felhasználókból, ami érthető. Egyrészt, mert a szoftverárak hazánkban még a fizetésekhez képest mindig aránytalanul magasak (ez a magánszféra "ingyen tulajdonlási készségére" lehet magyarázat), a gyártó és/vagy forgalmazó cégek licencpolitikája pedig jelentősen eltérhet egymástól, s legkevésbé a felhasználók számára kedvező. Másrészt (s lenne még tovább is, de egyelőre itt megállunk), mert az "ahány ház, annyi szokás" ezen a területen is igaz. A szerzői jogi törvény szabályozta szoftver-jogvédelemre kontinensenként s azon belül is országonként más-más szankciók, szabályozások érvényesek, és a felgöngyölített esetekre az "áment" mindig az adott országban uralkodó törvények alapján mondják ki.
.
2000. augusztus 7. 13:00:00
Trendek - magyar módra (Integrált vállalatirányítasi rendszerek)
A hazai helyzetet öt tanácsadó, két rendszerintegrátor, valamint tizenöt multinacionális vállalat termékét forgalmazó, illetve öt hazai fejlesztő és bevezető céggel készült interjúk alapján kíséreljük meg áttekinteni. Látszólag fordítva ülünk a lóra, mivel először a beszélgetések alapján kirajzolódott hazai trendeket igyekszünk összefoglalni, és csak ezt követően térünk rá a jelenlegi helyzet összegzésére, a helyi problémák megvitatására. Azonban úgy gondoljuk, jobban érthetővé válnak az utóbbi kapcsán előjött gondok, miértek és piaci vélemények a későbbi irányok és elvárások ismeretében.
.
2000. augusztus 7. 00:00:00
Hopp és kopp
A kelet-európai piacokat nem, de nyugatiakat és az amerikaiakat annál intenzívebben figyelő Gartner Group kutatási eredményei alapján az alábbiakban áttekintjük az Y2K megoldása utáni ERP-piaci helyzetet. Ez követően kitérünk a változásokra utaló előrejelzésekre is.
.
2000. augusztus 5. 13:00:00
Információéhség - felsőfokon
Ma már elavult gondolkodásmódra vall csak tranzakciós rendszerekről beszélni - hallottuk több piaci szereplőtől is a vállalatirányítási rendszerekkel kapcsolatos trendekről és hazai tapasztalatokról szóló összeállításunk készítése során. A trendek - s ezzel együtt a forgalmazók orientációja (az átlagos felhasználók valós igényei egyelőre még nem) - az ERP-k background rendszerekkel (CRM, SCM, KM, e-business) való szimbiózisát helyezik előtérbe. Ezért, mint mondják, ma már nem a lassan infrastruktúrának számító ERP-re, hanem az említett megoldásokra kellene a hangsúlyt helyezni. Bár igazságtartalma vitathatatlan, ma még inkább marketingszempontok munkálnak a felvetés mögött. Engedve azonban a felvázolt trendnek, az utóbbi hetek, hónapok rendezvényein elhangzottakból kiemeltünk néhány, remélhetőleg a jövőbeni üzletpolitika és üzletifolyamat-fejlesztések szempontjából használható gondolatot.
.
2000. március 31. 13:00:00
Emberi tőke és Informatika
.
2000. február 2. 12:00:00
The Connected Corporation
The following is a brief excerpt from, "The Connected Corporation," being distributed at the World Economic Forum Annual Meeting 2001 by Accenture.
.
2000. január 30. 12:00:00
Szavakból szőtt szisztéma: a coaching
"A megoldásnak mindegy, hogy honnan jön a probléma" - világít rá az ismert aforizma a coaching egyik fõ filozófiai alapjára. Az alábbiakban azt próbáljuk kideríteni, valójában mitõl is eredményes ez a módszer.
.
2000. január 25. 12:00:00
A fáziskésés előnyei - Internetboom Magyarországon
A Piaci és Profit cikke a hazai internetes piacot veszi górcső alá a tavalyi évet bezárólag.
.
2000. január 18. 12:00:00
Tudásmenedzsment a hazai vállalatoknál
A KPMG tanácsadó cég felmérése szerint a TM-projektek kifejlesztésében és alkalmazásában a hazai cégek hátránya nem jelentős a nemzetközi vállalatokhoz képest.
.
2000. január 10. 12:00:00
Fogyatékos munkavállalók
A Humán Fókusz cikke a fogyatékosok és a rokkantak alkalmazásának mai magyarországi lehetőségeit vizsgálja.
.
1999. február 23. 14:31:00
Ki dönti el, hogy mennyit keres a vezér?
A vezérigazgatók és a vezetésben dolgozók hatalmas összegeket vágnak zsebre, nem mindig megérdemelten. Felmerül tehát a kérdés, hogy ki is az, aki ezeket a hatalmas összegeket megítéli.
.
1980. április 30. 14:53:10
Central Cellar Étterem és Borpince - Egy hely Ínyenceknek és válogatós Borbarátoknak
A Central Cellar Étterem és Borpince évszakonként megújuló ételsora teret enged a modern, könnyed és kifinomult ízvilág harmóniájának és nem feledkezik meg hazánk különlegességeirôl sem. Ételeink mindig a legfrissebb alapanyagokból, természetes összetevôkbôl készülnek.
.
1900. november 19. 09:01:41
Eladni jönnek a régió nagy cégei hazánkba
A régió cégeinek többsége a nagyobb értékesítés reményében terjeszkedne Magyarországon, a termelés áthelyezéséről csak ritkán esik szó. Sok cég fontolgatja a vevőszolgálatok keletebbre telepítését is, derül ki a Világgazdaság cikkéből.
.
1900. október 21. 09:31:08
Németországban is szükség lesz a bevándorlókra
A német szövetségi kormány bevándorlási tanácsa szerint jövőre 25 ezer szakképzett bevándorlóra lesz szükség az országban, elsősorban az egészségügyben, a gépiparban és a pénzintézeteknél, írja a Világgazdaság.
.
1900. május 18. 09:01:00
Feketemunkával vádolják a Németországban dolgozó magyarokat
Németországban vizsgálat folyik a kétoldalú munkavállalási keretegyezménnyel kint dolgozó magyarok bérezésével kapcsolatban, mivel a gyanú szerint illegálisan foglalkoztatják őket, olvasható a Népszabadságban.
.
1900. április 15. 15:01:00
Tovább terjeszkedik Lengyelországban a ProLogis
A ProLogis még jobban kiterjeszti területeit Lengyelországban, ahol most egy majdnem tízezer négyzetméteres disztribúciós területről írtak alá megállapodást az egyik legnagyobb lengyel logisztikai operátorral.
.
1900. március 30. 14:21:00
Tovább terjeszkedik Kelet-Európában a bauMax
Az osztrák bauMax barkácsáruház lánc 2006-tól kiterjeszti működési hatókörét Romániára és Bulgáriára is. Forgalmát a következő öt évben több mint ötven százalékkal 1,5-1,6 milliárd euróra tervezi növelni. A cég 2004-ben lépte át a milliárdos forgalmi küszöböt kilenc százalékos növekedési ütemmel.
.
1900. március 22. 09:01:00
Új kocsimosókat szerződtetne a MÁV
A MÁV személyszállító kocsijainak rossz tisztasági állapota miatt a vasúttársaság a nyár elején közbeszerzési eljárással keres új kocsimosókat. A járművek tisztán tartására évente hozzávetőleg kétmilliárd forintba kerül, írja a Népszabadság.
.
1900. február 23. 06:52:00
Budapesten lesz a Wizz Air bázisa
A Wizz Air légitársaság bázis repülőtér szerződést írt alá a Budapest Airport Rt.-vel. A lengyelországi Katowice után Ferihegy a második repülőtér, ahol a Wizz Air üzemeltetési központot alakít ki.
.
1900. január 10. 11:01:04
Éves értékelés földbedöngölés nélkül
Minden munkahelyen megtörténik, hogy a vezető időnként leül négyszemközt a beosztottal és áttekintik az utóbbi hónapok vagy az elmúlt év eredményeit. A beszélgetés az alkalmazottnak esély arra, hogy új erővel folytassa a munkát, javítson az elkövetett hibákon. Ha azonban rosszul állnak hozzá a felek, akár szakítás is lehet a párbeszéd vége.
.
1900. január 7. 09:15:05
A magángazdaságban is megjelenhetnek az egyeurós állások
Az eddig csak a nonprofit munkáltatóknál létező, egyeurós órabért fizető állások gyakorlatát most a magángazdaságban is be akarja vezetni az egyik német tartomány, egyelőre kísérletképpen, írja a Világgazdaság.
.
1900. január 1. 16:42:12
A világ legnagyobb aranytermelő cége jöhet
Küszöbön áll a világ legnagyobb aranytermelő vállalatának létrejötte, miután a dél-afrikai Harmony felvásárlási ajánlatot tett legnagyobb hazai riválisára, a Gold Fields nevű társaságra.
.
1900. január 1. 11:41:00
Gyerekvállalás kontra munkahely
A kismamák munkába való visszailleszkedését megkönnyíthetné a más országokban már bevált ikerfoglalkoztatás. Ilyenkor egy munkakört két kismama lát el négy-négy órás váltásban.
.
1900. január 1. 09:31:00
Erősödött itthon a magyar forint népszerűsége
Számos jónevű magyar márka esett ki a húsz legerősebb brandből. Olyan hungaricumok tűntek el, mint a herendi a Zsolnay, a tokaji, a hollóházi vagy a Piros Mogyorós, erősödött ugyanakkor az ország és a forint pozitív megítélése - derült ki a Young & Rubicam Magyarország felméréséből, olvasható a Világgazdaságban.
.
1900. január 1. 09:01:00
15 milliárd forintból megnyílt a Savoya Park Dél-Budán
A napokban egy bevásárlóközponttal hivatalosan is megnyitotta a Savoya Parkot a GRC Hungária Kft. A teljes beruházással nem csupán egy kereskedelmi központ, hanem egy új városnegyed is létrejön majd, számol be a Napi Gazdaság.
.
1900. január 1. 01:01:00
A létszámleépítésről tárgyal a MÁV
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) május 25-én tekinti át a vasúti létszámleépítéssel kapcsolatos tárgyalásokat és értékeli a kialakult helyzetet.
.
1900. január 1. 00:01:01
Uniós pályázatok: sikeres start
Az uniós programok sikeresen indultak, mondta el Dobrev Klára, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal (NFH) elnökhelyettese a hétfői sajtótájékoztatón.
.
1900. január 1. 00:00:00
Kína 70, az Emirates Airlines 40 Boeing gépet vásárol
Kína bevásárol a Boeingnél. George W.Bush pekingi látogatása alatt írta alá a világcég a szerződést a kínai állami vállalattal 70 gépről. Emellett az Emirates Airlines is 40 darab 777 megvételét tervezi.

73634 Vállalatok cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Sokkal jobb orvosi ellátást kaphatnának a magyar munkavállalók
Mitől emelkedhetnek a KGFB-díjak

A kgfb esetén az autósok többségében elégedettek a biztosítók szolgáltatásaival. Most azonban felmerült a módosítási igénye, ami gondot okozhat.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2017-06-19 ] Nagyon megváltozik a kenyér csütörtökön - gubaba
" Szabályozva nagyon lesz! Lehet, hogy nem lehet megen..."
[ 2017-06-18 ] Kivándorlás: Több mint egymillióan hagynák el Magyarországot - alex53
" MAGYARORSZÁG ERŐS ÉS BÜSZKE EURÓPAI ORSZÁG! És még ..."
[ 2017-06-14 ] Panelek visszabontása: 402 milliós költséggel indul a buli Hódmezővásárhelyen - gubaba
" Makovecz-stílben építik át/bontják vissza a paneloka..."
[ 2017-06-12 ] Brutális fizetéseket kapnak a magyar focisták - itt a toplista - Mihály Géza
" Ezek a fiúk bebizonyították, hogy Puskás nem értett ..."
[ 2017-06-10 ] A hosszútávú kilátások elég rosszak a tőkepiacokon - Attila9
" Talán még az ingatlan bérbeadás hozhat infláció fele..."
További témák >>
hirdetés
.