Vállalatok
2000. szeptember 19. 13:00:00
Az információtechnológia stratégiai szerepe a vállalatoknál
A jelen, de főleg a jövő a korszerű csapatmunkát megvalósító vállalatoké. A soha nem látott versenyben egyre nagyobb szerep jut az információtechnológiának.
.
2000. szeptember 15. 13:00:00
Az új gazdaság társadalmi hatásai
Vannak eszmék, ideológiák, amelyek felett eljár az idő. Eszmék, ideológiák, amelyek gátolják az embert, a társadalmakat, hogy megfelelő választ adjanak a kor kihívásaira. Vajon az információs technológiai forradalom adta eszközök és az ezek kínálta szinte felmérhetetlen lehetőségek juttatták el a világot ahhoz, hogy ne csak a gazdaság érdemelje ki az “új” jelzőt, hanem a társadalom és az egyes emberek gondolkodásmódja is? Ez a kérdés mindnyájunkat érint, s nem mindegy, milyen válaszok születnek, s ezeket milyen tettek követik. Ezért szeretnénk az elkövetkező hónapokban e hasábokon fórumot adni a társadalmi átalakulást érintő kérdéseknek, dilemmáknak, véleményeknek.
.
2000. szeptember 15. 13:00:00
Változásmenedzsment
A változásmenedzsment fogalmának tisztázásához előbb a változás két alapvető fajtáját kell megkülönböztetnünk. Az elsőfokú vagy morfostatikus változás egy adott rendszeren belül zajlik, amely maga változatlan marad. A másodfokú vagy morfogenetikus változás magának a rendszernek a megváltozása.
.
2000. szeptember 2. 13:00:00
Technomenedzsment
Mi a technomenedzsment? Egy kb. két évtizedes múltú, dinamikusan fejlődő, világszerte igen népszerű menedzsment szakterület, amit Magyarországon sajnos még mindig alig ismernek. Bemutatásához mindenekelőtt tisztáznunk kell néhány alapfogalmat.
.
2000. augusztus 31. 13:00:00
Cafeteria és részvényopció
Sokan még mindig attól tartanak, ha kiadják titkaikat, a konkurencia lemásolja frappáns ötleteiket, egy kicsit ráígér, és máris sorban állnak náluk mondjuk a legkeresettebb informatikusok.
.
2000. augusztus 28. 13:00:00
Hajógyári capriccio
.
2000. augusztus 21. 13:00:00
Trénerválasztás
Olyan ebédet főzni, ami a tipegő, a kamasz, a szülők és nagyszülők számára egyszerre tápláló, egészséges és ízletes: nem kis feladat. Szeretni kell hozzá a család minden tagját, ismerni és elfogadni mindegyikük jogos igényeit. Egy szervezet tagjainak képzési szükségletei igen változatosak, hiszen előképzettségük, tevékenységük, meglévő készségeik, képességeik, tapasztalataik és motivációjuk is más. Ahhoz, hogy eredményes tréningeket tarthassunk, ismernünk kell a szervezetet és a résztvevőket egyaránt. Nekik szóló tréningprogramot csak velük együttműködve tudunk kialakítani.
.
2000. augusztus 16. 13:00:00
Még futjuk az e-köröket
Az e-business ugyan - elsősorban a tőzsdei események hatására - kicsit veszített korábbi varázsából, de a érdeklődés még mindig nem lankad iránta. Azonban most már a PR jellegű információdömpingbe kissé beleunva, inkább a gyakorlati oldalra kíváncsi a fenti témában tartott előadások, konferenciák közönsége. Az említett területtel foglakozó közelmúltbeli események - egy, a BKÁE Vezetőképző Intézete és a Central Europe Business Centre (CEBC) közös rendezésében tartott konferencia, majd azt követő panelbeszélgetés és az E&Y biztonságot és jogot érintő tájékoztatója - kapcsán készült összeállításban a gyakorlati, illetve a hazai fejlődést fékező kérdésekre igyekeztünk koncentrálni.
.
2000. augusztus 14. 13:00:00
Gazdálkodj okosan... a szoftverekkel!
A szoftver-jogtisztaság kérdése mindig vegyes reakciókat vált ki a felhasználókból, ami érthető. Egyrészt, mert a szoftverárak hazánkban még a fizetésekhez képest mindig aránytalanul magasak (ez a magánszféra "ingyen tulajdonlási készségére" lehet magyarázat), a gyártó és/vagy forgalmazó cégek licencpolitikája pedig jelentősen eltérhet egymástól, s legkevésbé a felhasználók számára kedvező. Másrészt (s lenne még tovább is, de egyelőre itt megállunk), mert az "ahány ház, annyi szokás" ezen a területen is igaz. A szerzői jogi törvény szabályozta szoftver-jogvédelemre kontinensenként s azon belül is országonként más-más szankciók, szabályozások érvényesek, és a felgöngyölített esetekre az "áment" mindig az adott országban uralkodó törvények alapján mondják ki.
.
2000. augusztus 7. 13:00:00
Trendek - magyar módra (Integrált vállalatirányítasi rendszerek)
A hazai helyzetet öt tanácsadó, két rendszerintegrátor, valamint tizenöt multinacionális vállalat termékét forgalmazó, illetve öt hazai fejlesztő és bevezető céggel készült interjúk alapján kíséreljük meg áttekinteni. Látszólag fordítva ülünk a lóra, mivel először a beszélgetések alapján kirajzolódott hazai trendeket igyekszünk összefoglalni, és csak ezt követően térünk rá a jelenlegi helyzet összegzésére, a helyi problémák megvitatására. Azonban úgy gondoljuk, jobban érthetővé válnak az utóbbi kapcsán előjött gondok, miértek és piaci vélemények a későbbi irányok és elvárások ismeretében.
.
2000. augusztus 7. 00:00:00
Hopp és kopp
A kelet-európai piacokat nem, de nyugatiakat és az amerikaiakat annál intenzívebben figyelő Gartner Group kutatási eredményei alapján az alábbiakban áttekintjük az Y2K megoldása utáni ERP-piaci helyzetet. Ez követően kitérünk a változásokra utaló előrejelzésekre is.
.
2000. augusztus 5. 13:00:00
Információéhség - felsőfokon
Ma már elavult gondolkodásmódra vall csak tranzakciós rendszerekről beszélni - hallottuk több piaci szereplőtől is a vállalatirányítási rendszerekkel kapcsolatos trendekről és hazai tapasztalatokról szóló összeállításunk készítése során. A trendek - s ezzel együtt a forgalmazók orientációja (az átlagos felhasználók valós igényei egyelőre még nem) - az ERP-k background rendszerekkel (CRM, SCM, KM, e-business) való szimbiózisát helyezik előtérbe. Ezért, mint mondják, ma már nem a lassan infrastruktúrának számító ERP-re, hanem az említett megoldásokra kellene a hangsúlyt helyezni. Bár igazságtartalma vitathatatlan, ma még inkább marketingszempontok munkálnak a felvetés mögött. Engedve azonban a felvázolt trendnek, az utóbbi hetek, hónapok rendezvényein elhangzottakból kiemeltünk néhány, remélhetőleg a jövőbeni üzletpolitika és üzletifolyamat-fejlesztések szempontjából használható gondolatot.
.
2000. március 31. 13:00:00
Emberi tőke és Informatika
.
2000. február 2. 12:00:00
The Connected Corporation
The following is a brief excerpt from, "The Connected Corporation," being distributed at the World Economic Forum Annual Meeting 2001 by Accenture.
.
2000. január 30. 12:00:00
Szavakból szőtt szisztéma: a coaching
"A megoldásnak mindegy, hogy honnan jön a probléma" - világít rá az ismert aforizma a coaching egyik fõ filozófiai alapjára. Az alábbiakban azt próbáljuk kideríteni, valójában mitõl is eredményes ez a módszer.
.
2000. január 25. 12:00:00
A fáziskésés előnyei - Internetboom Magyarországon
A Piaci és Profit cikke a hazai internetes piacot veszi górcső alá a tavalyi évet bezárólag.
.
2000. január 18. 12:00:00
Tudásmenedzsment a hazai vállalatoknál
A KPMG tanácsadó cég felmérése szerint a TM-projektek kifejlesztésében és alkalmazásában a hazai cégek hátránya nem jelentős a nemzetközi vállalatokhoz képest.
.
2000. január 10. 12:00:00
Fogyatékos munkavállalók
A Humán Fókusz cikke a fogyatékosok és a rokkantak alkalmazásának mai magyarországi lehetőségeit vizsgálja.
.
1999. február 23. 14:31:00
Ki dönti el, hogy mennyit keres a vezér?
A vezérigazgatók és a vezetésben dolgozók hatalmas összegeket vágnak zsebre, nem mindig megérdemelten. Felmerül tehát a kérdés, hogy ki is az, aki ezeket a hatalmas összegeket megítéli.
.
1980. április 30. 14:53:10
Central Cellar Étterem és Borpince - Egy hely Ínyenceknek és válogatós Borbarátoknak
A Central Cellar Étterem és Borpince évszakonként megújuló ételsora teret enged a modern, könnyed és kifinomult ízvilág harmóniájának és nem feledkezik meg hazánk különlegességeirôl sem. Ételeink mindig a legfrissebb alapanyagokból, természetes összetevôkbôl készülnek.
.
1900. november 19. 09:01:41
Eladni jönnek a régió nagy cégei hazánkba
A régió cégeinek többsége a nagyobb értékesítés reményében terjeszkedne Magyarországon, a termelés áthelyezéséről csak ritkán esik szó. Sok cég fontolgatja a vevőszolgálatok keletebbre telepítését is, derül ki a Világgazdaság cikkéből.
.
1900. október 21. 09:31:08
Németországban is szükség lesz a bevándorlókra
A német szövetségi kormány bevándorlási tanácsa szerint jövőre 25 ezer szakképzett bevándorlóra lesz szükség az országban, elsősorban az egészségügyben, a gépiparban és a pénzintézeteknél, írja a Világgazdaság.
.
1900. május 18. 09:01:00
Feketemunkával vádolják a Németországban dolgozó magyarokat
Németországban vizsgálat folyik a kétoldalú munkavállalási keretegyezménnyel kint dolgozó magyarok bérezésével kapcsolatban, mivel a gyanú szerint illegálisan foglalkoztatják őket, olvasható a Népszabadságban.
.
1900. április 15. 15:01:00
Tovább terjeszkedik Lengyelországban a ProLogis
A ProLogis még jobban kiterjeszti területeit Lengyelországban, ahol most egy majdnem tízezer négyzetméteres disztribúciós területről írtak alá megállapodást az egyik legnagyobb lengyel logisztikai operátorral.
.
1900. március 30. 14:21:00
Tovább terjeszkedik Kelet-Európában a bauMax
Az osztrák bauMax barkácsáruház lánc 2006-tól kiterjeszti működési hatókörét Romániára és Bulgáriára is. Forgalmát a következő öt évben több mint ötven százalékkal 1,5-1,6 milliárd euróra tervezi növelni. A cég 2004-ben lépte át a milliárdos forgalmi küszöböt kilenc százalékos növekedési ütemmel.
.
1900. március 22. 09:01:00
Új kocsimosókat szerződtetne a MÁV
A MÁV személyszállító kocsijainak rossz tisztasági állapota miatt a vasúttársaság a nyár elején közbeszerzési eljárással keres új kocsimosókat. A járművek tisztán tartására évente hozzávetőleg kétmilliárd forintba kerül, írja a Népszabadság.

75534 Vállalatok cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Brutális adócsökkentésre készül a kormányBrutális adócsökkentésre készül a kormány

De csak a következő évtized elején lesz rá pénz.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 2018-01-16 ] Freedom House: Magyarország a legkevésbé demokratikus állam az EU-ban - Julius
" kakambuki: Engem nem is érdekelne hogy ki vagy mi a ..."
[ 2018-01-16 ] Megtették: kibabrálnak Orbánék a közmunkásokkal - Julius
" Remélem a közmunkások is tudják hogy április 8.-án ..."
[ 2018-01-15 ] Összeomlás és 320 forintos euró is jöhet Zsiday szerint - Tóth Jani
" Természetesen nem jöhet hiszen a Kormány lépni fog!!..."
[ 2018-01-14 ] Meglepő lenne, ha ezt be mernék vállalni Orbánék választás előtt - Tóth Jani
" Miért ne mernék hiszen a 200 ezer közmunkás amúgy se..."
[ 2018-01-14 ] Orbán az EU-ról és Berlinről: nem fizetnek, de szidnak minket - Tóth Jani
" A mocskos szemétládák csak szidnak minket, de a lóvé..."
További témák >>
hirdetés
.