Vállalatok
2011. július 6. 08:04:57
Három értékesítési rekordot döntött meg a Mercedes
Egyszerre három értékesítési rekordot is megdöntött a német Daimler a Mercedes Benz márkával, a luxusautókból még soha nem adtak el olyan sokat első félévben, második negyedévben és júniusban, mint az idén.
.
2011. július 6. 06:04:59
Végre megmondják, mi a magyar
Végre megmondják, mi a magyarEddig a magyar termék jelölés használata nem volt rendeletben szabályozva, egy új tervezet szerint azonban a kormány rögzítené azokat a feltételeket, melyeknek meg kell felelni annak érdekében, hogy az áru megkaphassa a hazai termék címkét. Mfor.hu-háttér.
.
2011. július 5. 18:31:56
550 embert küldenek el a közmédiumokból
Összesen 550 fő munkaviszonyának megszüntetését jelentette be kedden a munkaügyi központoknak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója, Böröcz István - közölte az MTVA Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel.
.
2011. július 5. 16:46:57
A kínai keresőóriással közösködik a Microsoft
Úgy tűnik, a Microsoft számára a cél szentesíti az eszközt, amennyiben a legveszélyesebbnek tartott konkurensek elleni küzdelemről van szó. Az operációs rendszerek óriása ugyanis együttműködési megállapodást kötött a kínai Baidu internetes keresőt működtető céggel annak érdekében, hogy annak angol nyelvű keresése és találatai minél jobbak legyenek.
.
2011. július 5. 16:19:59
468 ezer dollár lesz az IMF-vezér fizetése
A múlt hónapban első női vezetőként IMF-vezérnek megválasztott és ma munkába álló francia Christine Lagarde fizetése évi 468 ezer dollár (86,5 millió forint) lesz, közölte Lagarde irodája.
.
2011. július 5. 16:01:59
Mosonyi: a nemzetközi terjeszkedésben rejlik a Mol sikere
A Mol sikere azon a folyamaton alapszik, amellyel a vállalatot regionális vezetőből nemzetközi szereplővé emelik - mondta Mosonyi György, a Mol felügyelőbizottságának elnöke a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) budapesti rendezvényén, kedden.
.
2011. július 5. 15:37:59
Számos pert indít az MFB a korábbi vagyonkezelés miatt
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. a bank, illetve a vagyonkezelt intézmények átvilágítása után számos esetben polgári jogi, illetve büntetőjogi eljárást kezdeményezett, mert különféle bűncselekmények gyanúja merült fel, amelyeknek skálája a csalástól és a sikkasztástól a hűtlen kezelésig terjed - jelentette be a bank elnök-vezérigazgatója kedden.
.
2011. július 5. 15:22:57
A hátrányos helyzetű térségekben is a termelő szférára koncentrál a kormány
A kormányzat a hátrányos helyzetű térségek fejlesztése területén elsősorban a termelő szféra erősítésére koncentrál - jelentette ki Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára abból az alkalomból, hogy aláírták az SBS fémipari társaság 40 munkahely létrehozását segítő, 64 millió forint értékű támogatási szerződését kedden, a Heves megyei Erdőtelken.
.
2011. július 5. 14:49:59
Az OEP szerint fenntarthatatlan volt a gyógyszer-támogatási rendszer
Sélleiné Márki Mária kedden, egy budapesti háttérbeszélgetésen elmondta, hogy jelenleg 3 millió 844 ezren fizetnek a gyógyszerkasszába, viszont 9 millió 682 ezer ember veszi igénybe a támogatást. Egy ezt igénybe vevő ember az OEP-től egy évben mintegy 60 ezer 800 forint támogatást kap, ami éves gyógyszerköltése kétharmadát jelenti.
.
2011. július 5. 13:37:50
A horvát főügyészség nem kérte a Mol-vezér kiadatását
A horvát főügyészség nem kérte Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. (Mol) elnök-vezérigazgatója kiadatását - közölte a horvát főügyészség szóvivője kedden a Bloomberg hírügynökséggel, cáfolva a Népszabadság értesülését.
.
2011. július 5. 13:04:59
Fellegi: a kormány hamarosan dönt a ppp-szerződések kiváltásáról
A kormány a múlt héten tárgyalta és a következő hetek egyeztetései után döntést hoz arról, hogy milyen ütemezéssel, milyen megállapodásokkal váltsák ki a jelenlegi ppp-szerződéseket - közölte Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter kedden az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságában.
.
2011. július 5. 12:52:47
Rekordot döntött a cégfelszámolások száma
Júniusban és az első félévben egyaránt időszaki csúcsot döntött a felszámolások száma Magyarországon - közölte az Opten céginformációs szolgáltató keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.
.
2011. július 5. 12:25:52
A KIM sem tud kiadatási kérelem előterjesztéséről
A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint Horvátország nem terjesztett elő kiadatási kérelmet, amit az Európai Kiadatási Egyezmény alapján tehetne meg - közölte a Mol elnök-vezérigazgatójának ügyével kapcsolatban az MTI érdeklődésére a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kommunikációért felelős államtitkársága kedden.
.
2011. július 5. 11:55:59
Orbán: nem járulunk hozzá a Mol-INA-szerződés módosításához
A magyar állam határozott tulajdonosi álláspontja az, hogy a Mol és az INA közötti szerződés semmilyen módosításához nem járul hozzá - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Strasbourgban, sajtótájékoztatón. Korábban egy horvát lap arról írt, hogy a horvát kormány akár fel is mondhatja a Mol-INA-szerződést.
.
2011. július 5. 11:46:59
Így változik a Munka törvénykönyve
Így változik a Munka törvénykönyveElfogadta hétfőn az Országgyűlés azt a munkaügyi törvénycsomagot, amely több ponton megváltoztatja a Munka törvénykönyvét, így a heti munkaidőt, a próbaidőt, valamint a szabadság kiadását.
.
2011. július 5. 11:28:49
Szakad a Mol
Szakad a Mol11.10-kor a Mol árfolyama 4 százalékos esést követően 20060 forinton állt.
.
2011. július 5. 10:49:57
Nem nő a dohánytermékek jövedéki adója
Nem nő a dohánytermékek jövedéki adójaBár a Nemzetgazdasági Minisztérium javasolta, mégsem emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója, miután az Országgyűlés hétfőn az alkotmányügyi bizottság zárószavazás előtti indítványának elfogadásával törölte az erre vonatkozó passzusokat a gazdasági tárgyú törvények módosítását célzó kormányzati előterjesztésből. Nő ugyanakkor a bioetanolt tartalmazó E85-ös üzemanyag jövedéki adója.
.
2011. július 5. 09:52:40
Nem kapott hivatalos értesítést a Mol a horvátországi kiadatásról
Sem a Mol, sem Hernádi Zsolt, az olajipari társaság elnök-vezérigazgatója nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy Horvátország jogsegély keretében hivatalosan is kérte Hernádi Zsolt előzetes kiadatását - mondta Páncél Andrea, a Mol kommunikációs vezetője az MTI-nek kedden.
.
2011. július 5. 08:10:59
Vezért vált a Magyar Posta
A Magyar Posta új üzletstratégiájának elfogadásával lejárt a társaság vezérigazgatójának megbízatása is, Schmidt Pál utódját július közepén nevezik meg - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. hétfőn.
.
2011. július 5. 07:31:16
Dinnyerazziát rendelt el a miniszter
Az induló dinnyeszezonra tekintettel kiemelt ellenőrzést rendelt el Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter - közölte a tárca hétfőn.
.
2011. július 5. 06:49:59
A Mol-vezér kiadatását kérheti Horvátország
Horvátország jogsegély keretében hivatalosan is kérte Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója előzetes kiadatását, írja a Nol.
.
2011. július 5. 06:04:59
Még a Barátok közt is elbukott - megint az RTL sarkára lépett a TV2
Még a Barátok közt is elbukott - megint az RTL sarkára lépett a TV2Az egy héttel korábbi növekvő RTL Klubos előny a 26. héten gyakorlatilag elolvadt. Csupán egy nap sikerült elhúzni vetélytársától a piacvezető csatornának, egyébként minden este késhegyre menő csatát vívott a két nagy kereskedelmi tévé a nézőkért, és minimális különbség alakult ki közöttük a nézettségi versenyben. Pénteken nagy meglepetésre a Barátok közt is legyőzőre talált.
.
2011. július 4. 19:40:41
Folyamatmenedzsment: a hatékony működés alapja
Folyamatmenedzsment: a hatékony működés alapjaA folyamatmenedzsment volt a témája az mfor.hu és az Irat és Dokumentumkezelők Szakmai Szövetségének (IDSZSZ) közelmúltban rendezett konferenciájának. Az előadások rávilágítottak arra, hogy nagyobb szervezetek esetén a hatékony működés alapja kell, hogy legyen a folyamatmenedzsment. Ezek nélkül tisztázatlanok lehetnek a működési keretek és a felelősségi körök.
.
2011. július 4. 18:31:59
Szabadságunk harmadát vesszük ki a nyári hónapokban
A nyári szabadságolások és az év végi ünnepek eljövetelével jelentősen megnövekszenek a HR-es és bérszámfejtői feladatok. Ilyenkor a szabadságok tervezése és nyilvántartása az átlagosnál nagyobb terhet jelent a kollégáknak. A VT-SOFT statisztikái szerint az egész éves szabadság körülbelül egyharmadát (28-35 százalékát) vesszük ki a nyári hónapokban.
.
2011. július 4. 18:04:57
Termékelhelyezés: új csodaszer a reklámok helyett?
Miközben tízből hét tévénéző vélte úgy, hogy találkozott termékelhelyezéssel az általa nézet műsorokban, az ilyen típusú hirdetés kevésbé zavarta őket, mint a hagyományos szpotok. Az immár itthon is engedélyezett módszer kapcsán emberek ráadásul viszonylag jól fel tudták idézni a műsorokat, és az azokban szerepelt márkákat, derül ki az Ipsos most közzétett kutatásából.
.
2011. július 4. 15:22:59
Kína a Facebookra is rátenné a kezét?
Kína a Facebookra is rátenné a kezét?Számottevő részesedést vásárolna a Facebookban Kína, elsősorban a korábbi alkalmazottak részvénycsomagjait vásárolnák fel befektetési alapokon keresztül - írja a Business Insider meg nem nevezett forrásra hivatkozva. A lap informátora szerint egyelőre nincs szó a legnagyobb közösségi oldal teljes felvásárlásáról, de a kínaiak mindenképpen akkora tulajdonrészt vennének, ami "már számít". Mfor.hu-háttér.
.
2011. július 4. 14:46:04
Alakulóban a Volkswagen teherautó birodalma
Európa teherautógyártó nagyhatalma lehet a Volkswagen azzal, hogy hétfőn jóváhagyást kapott a MAN teherautógyár többségi tulajdonrészt biztosító részvénypakettjének megvásárlására. Az ügyletbe később integrálják a svéd Scaniát is.
.
2011. július 4. 13:34:57
15 milliárd forint értékben vásárol magyar árukat a McDonald's európai hálózata
Az idén mintegy 15 milliárd forintért vásárol magyar alapanyagokat a McDonald's európai hálózata - közölte a cég magyar leányvállalata.
.
2011. július 4. 12:49:59
Most csak a gázolaj ára csökken
Szerdától 2 forinttal csökkent a gázolaj ára, a benziné ugyanakkor nem változik.
.
2011. július 4. 12:31:00
Itthon többet dolgozunk a táppénzért, mint Európában
Itthon többet dolgozunk a táppénzért, mint EurópábanMíg az uniós országokban 120 nap a jogosultság eléréséhez szükséges időtáv, addig hazánkban az átlagjövedelem 60 százaléka csak két év után elérhető a munkavállalónak.

73310 Vállalatok cikk arra vár, hogy elolvassa őket

hirdetés
Bukást hozott a győri kaszinó első pár hónapjaBukást hozott a győri kaszinó első pár hónapja

A nyitás évét komoly mínusszal voltak kénytelenek elkönyvelni a tulajdonosok.

.
Olvasói sarok - fórum
[ 17:06 ] Brüsszel nem áll meg: 118 milliárd forint uniós pénz nyomul be Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe - Tóth Jani
" Tipp(mix)eljünk mennyit fognak belőle ellopni? Kev..."
[ 2017-05-20 ] A brit lecke mindenkinek szól: köss biztosítást, ha külföldre utazol! - obsitos
" Akkor mégsem mi vagyunk a hülyék, mert nem értjük a..."
[ 2017-05-19 ] A Momentum tényleg bezárná a közmédiát - Putyu István
" A közmédiát nézők/olvasók meg a Momentumot zárnák be..."
[ 2017-05-19 ] Szárnyalnak a hazai fizetések - Kázmér
" Annyira szárnyalnak, hogy az emberek többsége képtel..."
[ 2017-05-17 ] CEU: itt az idő, hogy a kormány hallgasson az Európai Parlament teljesen világos üzenetére - Pök Hendi
" A Szovjetunió Kommunista Pártja Politikai Bizottságá..."
További témák >>
hirdetés
.