2017. december 7. 14:58

Úgy tűnik a Bitcoin szárnyalása megállíthatatlan, ám a rendkívüli erősödés kapcsán úgy tűnik, hogy elment a befektetők józan esze. Ám van olyan kriptovaluta amelynek szárnyalása messze lekörözi.

A Bitcoin 24 óra alatt 20 százalékot ugrott, és előbb 14 ezer, majd 15 ezer dollárt lépett át az árfolyam. Az elemzők egy része szerint olyan buborék alakul ki, amely előbb utóbb ki fog durranni. Az árfolyamok mostani vágtázása szerintük megalapozatlan, és csak a spekuláció hajtja fel a Bitcoint.


A látszólag követhetetlen emelkedés azonban nem is annyira durva, hiszen van olyan kriptovaluta, amely sokszorosan lekörözi a Bitcoint. Az IOTA nevet viselő eszköz, amely önmagát úgy definiálja, mint az internet-of-things (IOT, dolgok internete) gerince egyetlen hónap alatt közel 800 százalékkal erősödött. Ráadásul a hihetetlen szárnyalás java része december 1. óta történt, vagyis egy hét alatt.

Az őrült emelkedésnek köszönhetően az IOTA kapitalizációja 12 milliárd dollárra ugrott, aminek köszönhetően az öt legértékesebb kriptoeszköz közé került. Csupán a Bitcoin, az Ethereum és a Bitcoin Cash előzi meg az összértéket tekintve.

A követhetetlen emelkedésnek az ágyazott meg az utóbbi napokban, hogy a sokak szerint rendkívül perspektivikus IOT körül egyébként is óriási hype van, ezen túl azonban az IOTA számos nagy technológiai vállalattal, így például a Microsofttal lépett együttműködésre.

mfor.hu