2017. július 17. 14:36

A június havi értékesítési adatokat tekintve a Prémium Magyar Államkötvényeket vásárolta legszívesebben a lakosság. Összességében közel 1148 milliárd forinttal emelkedett az ún. lakossági állampapírok állománya ebben az évben és csaknem 90 milliárd forinttal júniusban.

Jó hónapot zárt az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK Zrt.) a lakossági állampapírok értékesítése terén. Igaz, lassul a teljes állomány emelkedésének üteme az év első hónapjaihoz viszonyítva, azonban továbbra is erősödik a hosszabb futamidejű állampapírok felé történő elmozdulás. Júniusban az inflációkövető, 3 és 5 éves futamidejű, 3,55 és 3,8 százalékos éves kamatozású Prémium Magyar Államkötvények (PMÁK) eladása emelkedett legjelentősebben. A 2,5 százalékos éves kamatot biztosító Kétéves Magyar Állampapírt (2MÁP) továbbra is szívesen vásárolták.
 
A banki kamatoknál nagyobb hozamot szeretne? Hajlandó kockázatot is vállalni? Próbálja ki az mfor trader rendszerét, és növelje nyereségét!   

A fél és egyéves futamidejű állampapírok értékesítésének üteme folyamatosan lassul, mely tendencia megfelel az ÁKK Zrt. várakozásainak. Az adósságkezelő továbbra is elkötelezett abban, hogy a hosszabb futamidejű állampapírok értékesítésének ösztönzésével javítsa az adósság szerkezetét annak érdekében, hogy a jelentős mennyiségi növekedés időszaka után minőségi javulás következzen be az állomány összetételében.
 
 
mfor.hu