6p

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

A volt jegybankelnök még pénzügyminiszterként 1999-ben arra hivatkozva mondott le egy előadást, hogy menedzserbetegsége van. Bár a Szent Ferenc Kórház elsősorban kardiológiai betegek rehabilitációjára szakosodott, menedzserszűrést is végeznek. Jelenleg két cég dolgozóinak állapotfelmérése zajlik. Mit is takar ez a sokoldalú vizsgálat, és mit profitálnak belőle a munkáltatók és dolgozóik? Erről beszélgettünk Szvirida Alexszel, a Budapesti Szent Ferenc Kórház egyik pszichológusával.

A Szent Ferenc kórház II. emeletén lévő szoba ajtaján kis tábla figyelmeztet rá, hogy a helyiségben pszichológiai beszélgetés zajlik, nehogy valaki kopogással vagy hangos beszéddel megzavarja azt. Ez persze a programnak csak az egyik eleme: az állapotfelmérés része egyebek között egy kardiológiai szűrés, EKG és laborvizsgálat, de dietetikussal is találkoznak a résztvevők.

Nem kell persze szó szerint, és kizárólag menedzserekre gondolni a szó klasszikus értelmében: valójában az adott cég minden dolgozójának munkaegészségügyi felméréséről van szó. Ennek része a pszichológussal folytatott beszélgetés is. A szűrés költségeit a munkaadó állja.

Az állapotfelmérés része egyebek között egy kardiológiai szűrés
Az állapotfelmérés része egyebek között egy kardiológiai szűrés
Fotó: Depositphotos

Szvirida Alex fiatal, kárpátaljai származású szakember, pályája kezdetén áll, a kórházon belül alapvetően a bent fekvő betegek lelki vagy akár palliatív kezelésével foglalkozik (a palliatív kezelés azon betegek ellátási módját jelenti, akiknél gyógyulás nem lehetséges és a betegség progresszív – a szerk.). A menedzserszűrés keretében egy héten minden három délelőtt maximum négy ember fordul meg Alex szobájában, miután átestek az egészségügyi vizsgálatokon.

Mennyire nyílnak meg a kliensek? Milyen munkahelyi konfliktusokról számolnak be? Hiszen léteznek olyan munkahelyek, amelyekből egy van Magyarországon. Bizonyos médiaközpontok, de akár a parlament, vagy valamelyik egyedi, tudományos kutatóintézet. Mit lehet tenni, ha például a munkavállaló hosszú ideje szenved az elviselhetetlen főnök rigolyái miatt, de nem szeretné elveszíteni az állását? Ilyenkor ugyanis a főnököt kellene kezelni, nem a beosztottat…

Ebben a kétszemélyes beszélgetésben nem tudunk és nem is lehetünk befolyással egy külső, harmadik személy, mint például felettes, viselkedésére. Itt az a feladat, hogy akivel foglalkozunk, hogyan reagál a konfliktushelyzetre, miképpen éli meg azt. Viszont ez már túlmutat egy szűrővizsgálat keretein, az ezzel való foglalkozás a pszichológiai tanácsadás vagy a pszichoterápia hatáskörébe tartozna. Eddigi tapasztalatom alapján a hozzánk érkezők nemigen számolnak be munkahelyi konfliktusokról, vagy említik panaszként, a szűrővizsgálaton sem erre fókuszálunk. A beszélgetés előterében olyan népegészségügyi problémák állnak – dohányzás, depresszió és a szorongás –, melyek hatással lehetnek a dolgozók munkavégzésre. Az a maximum fél óra, amit egy-egy klienssel töltünk, viszonylag kevés idő, mélyebben gyökerező problémák feldolgozására több alkalmas pszichoterápiát javaslunk.

A munkahelyi egészségügyi szűrés Nyugatról importált, multi találmány. Mennyire lehet ezt alkalmazni a jelenlegi magyar körülmények között? 

Kiválóan, hiszen a munkahelyi ártalmak, az azzal összefüggő fizikai és pszichés káros hatások Nyugaton és Magyarországon is jelen vannak.  

Mennyire tekintik hasznosnak a beszélgetést, adott esetben a tanácsadást, a kliensek?

Az eddigi visszajelzések pozitívak voltak. A hozzám érkezők örömmel fogadják a lehetőséget, és kellemes meglepetés számukra, hogy ebben a komplex szűrővizsgálatban a lelki egészségre is kitérünk. Volt, akit megnyugvással töltött el az, ami a beszélgetésen elhangzott, például, hogy a veszteségfeldolgozással vagy az egészségvesztéssel együtt járó negatív érzelmek, az alacsony hangulati szint normálisnak tekinthető.

Szvirida Alex szerint az eddigi visszajelzések pozitívak voltak
Szvirida Alex szerint az eddigi visszajelzések pozitívak voltak
Fotó: LinkedIn

Minden esetben, ha a beszélgetés során, vagy a teszteredmények alapján hangulati vagy szorongásos tünetek, illetve egészségtelen életmóddal, rossz életvezetéssel kapcsolatos információk tárulnak fel, jelezzük, hogy szakember felkeresése ajánlott. Pszichológiai tanácsadásra vagy pszichoterápiára lehet jelentkezni a Budapesti Szent Ferenc Kórház pszichológiai ambulanciáján, tb-ellátás keretében, illetve az illetékes pszichiátriai gondozóban, vagy akár magánellátásban is. Mi minden esetben szólunk, hogy bizonyos tünetek megjelenése, esetleges súlyosbodása esetén az illetékes pszichiátriai gondozó felkeresése javasolt. 

Mennyire elégedettek a cégek e szolgáltatással?

Sok esetben a megbízást már egy együttműködés, partnerkapcsolat előzi meg köztünk és a cég között, így a bizalom adott. Egyébként pedig mindig igyekszünk a megrendelő cég profilját, a megjelenő dolgozók munkakörét figyelembe venni, és ahhoz is igazítjuk a vizsgálatok körét.

Milyen e tekintetben a hazai kínálat, versenyhelyzet? Van-e külföldi példa, másolandó gyakorlat?

Jelenleg számos – elsősorban magán – egészségügyi intézmény kínál menedzserszűrést, így nyilván léteznek hasonló munkamódszerek. Kórházunk egyházi szemlélete, betegközpontú hozzáállása reményeink szerint ugyanakkor hozzáadott értéket is közvetít.

Milyen mértékben tartják maguk az alkalmazottak fontosnak a szűrést?

Fontosnak tartják, nyitottak, örömmel fogadják, mivel ez egy remek lehetőség arra, hogy több egészségügyi vizsgálaton részt vehessenek, elkerülve a hosszú várólistákat. Emellett lehetőségük nyílik arra, hogy a munkahelyi és a magánéleti "rohanásban" kicsit saját magukra és az egészségükre összpontosítsanak.

Volt, aki magánterápiás kezelésre jelentkezett a kórházbeli beszélgetés után?
Mindenkinek, aki megfordul a szűrővizsgálaton, felajánljuk a lehetőségét annak, hogy jelentkezzen a saját pszichológiai ambulanciánkon. Ugyanakkor a téma érzékenysége miatt az a jellemző az, hogy bizonyos idő elteltével keresnek meg ismét bennünket a dolgozók, például, hogy ne találkozzanak közvetlen kollégával. 

Kiderültek-e már súlyosabb családi és magánéleti gondok? Hiszen ezek is befolyásolják a munkahelyi közérzetet. Ilyenkor hogyan segíthet?

Olyan előfordult már, hogy szorongásos tünetek vagy alvási nehézségek kezelésére végeztük el a beavatkozást, javasoltunk technikákat, ilyen például a légzésrelaxáció, az úgynevezett földeléses technika, a dereflexió, a naplózás.

Ezek mit takarnak?

A naplózás a kognitív pszichológiának az a módszere, amikor arra kérjük a klienst, hogy egy adott helyzettel kapcsolatban rendszeresen rögzítse megjelenő gondolatait, érzéseit és azt a viselkedési módot, amivel reagált az adott szituációra. A dereflexió pedig olyan logoterápiás módszer, mely a problémákhoz való helyes hozzáállást segíti elő, egy vagy több fontos, pozitív érték megtalálása révén. Abban az esetben, ha ez sikerül, kevésbé lehet elmélyülni a nehézségekben.

Súlyosabb familiáris és magánéleti problémák kezelésével az ilyen szűrővizsgálat keretén belül nincs lehetőségünk mélyebben foglalkozni, ezért kínáljuk fel a pszichológiai tanácsadás vagy a pszichoterápia lehetőségét. Utóbbiak kezelése hosszabb távú, a dolgozói szűréstől függetlenül létrejövő együttműködést igényel, melynek szükségessége akár e rövid időtartamú beszélgetés során is felszínre kerülhet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!