2017. október 10. 14:43

Újabb alapítványt hozott létre Mészáros Lőrinc és családja a Vál völgyében élő gyermekek és fiatal párok támogatására. A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány vissza nem térítendő otthonteremtési támogatást nyújt a 35 évesnél fiatalabb felcsúti vagy alcsútdobozi pároknak, illetve ösztöndíjat ad a térség hat településén élő, jól tanuló felső tagozatos általános iskolásoknak - hangzott el kedden a szervezet bemutatkozó rendezvényén, Bicskén.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Mészáros Lőrinc alapítványai több mint 200 millió forint értékben, három különböző pályázati lehetőséggel segítik a Vál-völgyben élő fiatal párokat és diákokat. A felsőoktatási hallgatókat segítő Mészáros Alapítvány mellett mától a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány támogatásai is elérhetőek a térségben élők számára - jelentette be Mészáros Lőrinc üzletember a szervezet bicskei rendezvényén.

A 35 évesnél fiatalabb felcsúti és alcsútdobozi házaspárok, illetve élettársak akár 5 millió forintos vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak otthonteremtésre, amennyiben vállalják, hogy 10 évig otthonuk marad a választott település - fejtette ki alapító. Az 5 millió forintos támogatás új lakás vagy ház vásárlása, illetve építése esetén igényelhető, míg használt ingatlan vételéhez 4 millió forint, felújításhoz, bővítéshez pedig 1,5 millió forintos támogatás kérhető.

A pályázatok elbírálásánál előnyt élveznek a gyermekes családok, továbbá, akik már több mint három éve Felcsúton vagy Alcsútdobozon élnek, a 100 millió forintos pályázati keret pedig az érdeklődők számától függően bővülhet. Mészáros Lőrinc úgy fogalmazott, lokálpatriótaként úgy érzi, kötelessége támogatni az itt élőket, hogy a fiatalok itt tervezzék a jövőjüket, itt alapítsanak családot és itt neveljék fel gyermekeiket.

Mészáros Lőrinc

Emellett ösztöndíjprogramot is indít az alapítvány: a felcsúti, alcsútdobozi, váli, vértesacsai, tabajdi és kajászói, 4,5-nél magasabb tanulmányi átlagot elérő felső tagozatos gyerekek félévente 100 ezer forintos támogatást kaphatnak, amelyet a sikeres félévek után a tanulók nevére szóló bankszámlára utalnak, a diákok pedig ezután szabadon dönthetnek annak felhasználásáról. A most bejelentett és a korábbi tanulmányi ösztöndíjból az idei tanévben már legalább 200 diákot kívánnak segíteni, mintegy 100 millió forint értékben.

Mészáros Lőrinc arra ösztönözte a térség valamennyi diákját, hogy próbálják minél nagyobb számban javítani tanulmányi átlagukat, az ösztöndíjak keretének ugyanis nincs felső határa, a későbbiekben pedig tervezik a középiskolákra történő kibővítését is.

Szólt arról is, hogy az ösztöndíj a tanulásra történő motiváció mellett arra is lehetőséget teremt, hogy a diákok megvásárolják azokat az eszközöket, illetve részt vehessenek azokon a különórákon, amelyek tovább segíthetik tanulmányaikat.

Mészáros Lőrinc megjegyezte azt is, hogy a Vál-völgyre eddig sem volt jellemző az elvándorlás, mivel a térségnek van jövőképe, sok a munkalehetőség. Példaként említette, hogy cégcsoportjaik mintegy kétezer munkahelyet teremtettek a térségben.

Mészárosné Kelemen Beatrix, a kuratórium elnöke elmondta, férjével együtt biztosak abban, hogy a családok a gyermekük számára legjobb célra használják majd fel a támogatást. Bármire is költik ezt a pénzt, a gyerekek azt látják belőle, hogy igenis érdemes igyekezni, jól tanulni. Kiemelte, jó szívvel adnak, és abban reménykednek, hogy a jó tanulók példamutatását sokan követik.

MTI