1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem kell két hónapon belül bejelenteni a vízkinyerő létesítményeket.

Megoldódni látszik az engedély nélkül létesített kerti kutak bejelentési kötelezettsége miatt kialakult, időszűke miatt káoszt ígérő helyzet. A hatályos szabályok szerint 2018 december 31-ig kellene eleget tenni a törvényi kötelezettségnek, de egy a parlamenthez most benyújtott törvénymódosító javaslat ezt a határidőt kitolná 2020 december 31-ig. Vagyis az érintettek két évet nyerhetnek. Mivel a kormánypárti többség jó eséllyel megszavazza majd ezt a módosítót, írhatjuk kijelentő módban is: két évet nyernek.

Haladékot kapnak a kúttulajdonosok
Haladékot kapnak a kúttulajdonosok

A jogalkotási munkára azért van szükség, mert a határidőt még hosszabb időre - tíz évre - kitoló rendelkezést is tartalmazó törvényt a köztársasági elnök visszadobta, így új törvény hiányában a régi, idén év végéig szóló moratóriumot engedő törvény maradt hatályban. Ez az adminisztrációs kötelezettségen túl anyagi következményekkel is jár, a jóváhagyáshoz ugyanis műszaki dokumentációra is szükség van. Ezt a költséget, valamint az adminisztrációt egy időre megússzák a kúttulajdonosok.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!