2017. október 6. 13:34

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által létrehozott Pallas Athéné Alapítványok 3,156 milliárd forinttal gyarapították vagyonukat az alapításuk óta - közölte a jegybank alapítványainak vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. az MTI-vel pénteken.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

A  szeptember 30-i állapot szerint a Pallas Athéné Alapítványoknak juttatott összesen 266,4 milliárd forint alapításkori vagyon értéke 269,5 milliárd forintra nőtt. A hat alapítvány és az általuk alapított gazdasági társaságok 39,59 milliárd forintot magyar állampapírokban, 106,07 milliárd forintot bankbetétben, 83,97 milliárd forintot ingatlanban tartanak, 39,91 milliárd forintot pedig vállalati kötvényekbe fektettek be - közölte az Optima Befektetési Zrt.

Kiemelték: az Európai Központi Bank elveivel összhangban a Pallas Athéné Alapítványok tovább csökkentették állampapír portfoliójukat, 82,9 milliárd forintnyi állampapírt értékesítettek a harmadik negyedévben.

A közlemény szerint az alapítványok úgy tudták elérni a vagyonnövekedést, hogy 5,6 milliárd forint értékben közel 1200 oktatási, tudományos pályázatot támogattak.  A Magyar Nemzeti Bank a 2014. május 15-én közzétett alapokmányában hirdette meg a Pallas Athéné közgondolkodási programot.

MTI