2018. január 22. 13:49

Ezen kívül teniszcentrum is lesz a városban, ahol nem tudják üzemeltetni a focistadiont és az uszodát.

Lovassport- és hagyományőrző rendezvényközpont tervezésével, teniszcentrum létrehozásával és a Gothard-kastély felújításának, hasznosításának előkészítésével folytatódnak a Modern városok program fejlesztései Szombathelyen, jelenti az MTI. A három projekt elindítására több mint félmilliárd forint kormányzati támogatást kap az önkormányzat.

Szombathely madártávlatból (forrás: Wikipédia)

A beruházások kapcsán tartott sajtótájékoztatón Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere osztott meg pár részletet a tervezett építkezésekről. Eszerint

3,5 milliárd forint összköltséggel épül fel egy Szent Mártonról elnevezett lovassport- és hagyományőrző központ,

melyben lovaglópályák, lovarda, lelátók, öltözők lesznek, és a központ alkalmas lesz kiállítások, kézműves foglalkozások, vásárok, de akár történelmi játékok, szakmai konferenciák rendezésére is. A tervek a 195 millió forintos támogatásból 2018 végéig készülnek el. Az önkormányzat a teljes beruházásra újabb támogatási kérelmet nyújt be.

Lesz teniszcentrum is. Ez több fedett teniszpályát foglal majd magában, a tervezésének határideje 2018. június, a kivitelezésé pedig 2019. december.

Szombathelyen annak ellenére jönnek egymás után a milliárdos sportberuházások, hogy képtelenek elintézni a Haladás új stadionjának az üzemeltetését, és a város uszodájának a működtetésével is baj van. Viszont az új, 2,2 milliárdos jégcsarnokot már építik is.

Azért nem csak sportra megy a pénz Szombathelyen, a Modern városok program keretében felújítják a Gothard-kastélyt is, melynek terveit a városvezető elmondása szerint 94,5 millió forintból 2019 márciusáig készíthetik el, és ha a megvalósítást - amely 1,8-2 milliárd forintot igényel - szintén támogatja a kormányzat, a felújítás első üteme 2020-ig készülhet el. A turisztikai célú rekonstrukció során nemcsak a kastélyépületet, hanem a kastély parkját, az egykori angolkertet is felújítanák.

via MTI