2017. december 18. 10:25

"Tévesnek" bizonyult a korábban közzétett összeg, 2,3 milliárd forint helyett 5,4 milliárdnyi TAO-támogatás áramolhat idén a felcsúti fociba.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az MLSZ első körben 2,3 milliárd forintos TAO-támogatást hagyott jóvá A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány számára. Hétfőn azonban a Magyar Labdarúgó Szövetség módosította a sort az utófinanszírozott jogcímen jóváhagyott támogatási értékekkel, így már 5,4 milliárdra változott az idei összeg.

Ezzel együtt a támogatási rendszer indulása óta a Felcsúthoz 19,3 milliárd forint vándorolt a TAO-révén, amihez ha hozzáadjuk a cégek önszántukból, a TAO-n kívül adott adományokat, akkor 32,3 milliárd forint a teljes összeg.

Mivel a Felcsút még nem hozta nyilvánosságra a sportfejlesztési programját, pontosan nem lehet tudni, hogy mire is költenék el ezt az önmagukhoz képest is rekordösszeget. Egy valamit azonban szinte biztosra vehetünk. Az MLSZ az utófinanszírozott program támogatásával növelhette meg a korábbi összeget, ilyen jogcímen pedig rendre valamilyen infrastrukturális beruházást szoktak betervezni a sportegyesületek és klubok. Mivel azonban a Felcsútnak már van stadionja, sportcsarnoka, konferenciaközpontja is, kíváncsian várjuk a sportfejlesztési program közzétételét.

Hasonló történt egyébként a Mezőkövesd esetében is, a Zsóry FC esetében először 382 millió forintos támogatást okézott le az MLSZ, a jóváhagyott sportfejlesztési programban viszont 807 millió forint szerepel. A kettő közötti differencia kiadja az utófinanszírozású ingatlanberuházásra szánt összeget. 

mfor.hu