1p

Ez az éves terv 51,2 százalékát jelenti.

Az államháztartás központi alrendszerének hiánya augusztusban 158,0 milliárd forint volt, így a deficit az első nyolc hónapban 510,8 milliárd forintot tett ki; ez az éves terv 51,2 százalékát jelenti, ami időarányosan összhangban van a következő hónapokra várható bevételek és kiadások teljesülésével - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) hétfőn.

Az év egészére kitűzött, a GDP-arányában meghatározott 1,8 százalékos hiánycél továbbra is tartható, elérhető - jelezte a tárca.

A központi alrendszer augusztus végi, 13 457,5 milliárd forint bevétele az előző év azonos időszakához képest 1316,6 milliárd forinttal, 10,8 százalékkal volt több. Az augusztus végi, 13 968,3 milliárd forint összegű kiadása 181,2 milliárd forinttal, 1,3 százalékkal haladta meg az elmúlt év azonos időszakának teljesítését.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!