2011. július 25. 13:52

Mintegy 4,4 milliárd forinttal támogatja összesen 626 település lakossági ivóvíz- és csatornaszolgáltatását az idén a Vidékfejlesztési Minisztérium. Az érintett településeken jelentősen csökkennek a lakosság terhei - közölte a tárca a kormány.hu oldalon hétfőn.

Az egyes régiók ivóvíz- és csatornadíjai között jelentős eltérés  lehet. Az árakat ugyanis nagyban meghatározza az adott terület földrajzi helyzete és a népsűrűség. Fontos az is, hogy az érintett településen milyenek a víznyerési lehetőségek, mennyire egyszerűen lehet például karsztvízhez jutni, és szerepet játszik, hogy a szolgáltató milyen technológiával dolgozik - magyarázza a közlemény.

A költségvetési törvény értelmében a Belügyminisztérium utalványozása alapján a Magyar Államkincstár egy összegben folyósítja a megítélt támogatásokat a települési önkormányzatok számlájára.

MTI

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés