2017. szeptember 14. 11:34

Az Európai Unió gazdasága több mint 100, Oroszországé pedig mintegy 55 milliárd eurót veszített a Moszkva elleni, az ukrajnai beavatkozás miatti szankciók bevezetés óta - idézte csütörtökön a Nyezaviszimaja Gazeta Idrisz Dzsazairinak, az ENSZ különmegbízottjának jelentését.

Az algériai Dzsazairi a világszervezet megbízásából az egyoldalú kényszerítő intézkedéseknek az emberi jogokra gyakorolt negatív hatásait vizsgálja. A különmegízott ezúttal augusztusi oroszországi látogatásának eredményeit összegezte.

Ezek a világ legdrágább felhőkarcolói

Az orosz újság szerint Dzsazairi arra a fő következtésre jutott, hogy az Oroszország elleni gazdasági büntetőintézkedések kontraproduktívnak bizonyultak, mert a globalizáció következtében visszaütöttek azokra, akik bevezették őket. Az ENSZ tisztségviselőt Moszkvában a kormányzat, az üzleti élet és a diplomácia képviselői fogadták, de a büntetőintézkedéseket alkalmazó országok - az EU és az Egyesült Államok - külképviseleteinek munkatársai nem kívántak vele találkozni - írta a Nyezaviszimaja Gazeta.

MTI