2017. október 12. 16:38

Varga Mihály is úgy számol, mint az mfor, ha a nyugdíjakról van szó.

A gazdaság jó teljesítményének köszönhetően az idén először nyílik lehetőség az idősek számára nyugdíjprémium kifizetésére - közölte Varga Mihály a Senectus Idősek Otthona csütörtöki ünnepségén Budapesten.

Varga Mihály 

A nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek elmondta: idén nemcsak a nyugdíjak inflációs korrekciója történik meg, hanem először nyílik lehetőség nyugdíjprémium kifizetésére.

Ez egy 125 ezer forintos átlagnyugdíj esetében éves szinten mintegy 12 ezer forintnyi, az inflációs korrekció nyomán a nyugdíjba beépülő emelést és plusz mintegy 12 ezer forint egyszeri kifizetését jelenti - ismertette a miniszter.

Portálunk korábban többször is jelezte, hogy a makrogazdasági folyamatok miatt év végén extra kifizetéseket kapnak az idősek, s akkori számításaink helytállónak bizonyultak a várható összeget illetően. Azt írtuk, hogy 24-25 ezer forint érkezhet összességében, ami a jelenlegi átlagnyugdíj nagyjából 20 százalékának felel meg. Ha lesz év végén Erzsébet-utalvány osztás is, akkor további 10 ezer forint juthat minden jogosultnak.

Az emelt nyugdíjat, illetve a prémiumot novemberben kapják meg a nyugdíjasok - mondta Varga Mihály.

MTI alapján