2017. október 12. 16:38

Varga Mihály is úgy számol, mint az mfor, ha a nyugdíjakról van szó.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

A gazdaság jó teljesítményének köszönhetően az idén először nyílik lehetőség az idősek számára nyugdíjprémium kifizetésére - közölte Varga Mihály a Senectus Idősek Otthona csütörtöki ünnepségén Budapesten.

Varga Mihály 

A nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek elmondta: idén nemcsak a nyugdíjak inflációs korrekciója történik meg, hanem először nyílik lehetőség nyugdíjprémium kifizetésére.

Ez egy 125 ezer forintos átlagnyugdíj esetében éves szinten mintegy 12 ezer forintnyi, az inflációs korrekció nyomán a nyugdíjba beépülő emelést és plusz mintegy 12 ezer forint egyszeri kifizetését jelenti - ismertette a miniszter.

Portálunk korábban többször is jelezte, hogy a makrogazdasági folyamatok miatt év végén extra kifizetéseket kapnak az idősek, s akkori számításaink helytállónak bizonyultak a várható összeget illetően. Azt írtuk, hogy 24-25 ezer forint érkezhet összességében, ami a jelenlegi átlagnyugdíj nagyjából 20 százalékának felel meg. Ha lesz év végén Erzsébet-utalvány osztás is, akkor további 10 ezer forint juthat minden jogosultnak.

Az emelt nyugdíjat, illetve a prémiumot novemberben kapják meg a nyugdíjasok - mondta Varga Mihály.

MTI alapján