2017. szeptember 20. 18:25

A 2019-es női Bajnokok Ligája finálénak ad otthont a Ferencváros stadionja.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Az UEFA döntésének értelmében a 2019-es női Bajnokok Ligája döntőjét Budapesten, a Groupama Arénában rendezik meg, jelentette be az MLSZ a honlapján. Magyarország történetében most ad majd először otthont UEFA-klubtornadöntőnek.

"Az év legnagyobb női összecsapását rendezzük meg 2019-ben a Groupama Arénában – leszámítva persze a magyar válogatott számomra oly fontos összecsapásait. A BL-döntő segítségével idehaza híveket szerzünk a női futballnak, külföldön pedig újabb rajongókat a magyar főváros számára"

– fogalmazott a döntés helyszínén, Genfben Csányi Sándor MLSZ-elnök, az UEFA végrehajtó bizottságának magyar tagja.

A női Bajnokok Ligáját először a 2001–2002-es szezonban rendezték meg, akkor még UEFA Women's Cup név alatt, majd a 2009–2010-es szezontól már Bajnokok Ligája néven fut a sorozat, melynek legsikeresebb együttesei az 1. FFC Frankfurt és az Olympique Lyonnais Féminin – mindkét klub négyszer harcolta ki a végső győzelmet. Összességében a német klubok a legsikeresebbek, 9 alkalommal emelhették magasba a trófeát.

Az első – és ez idáig egyetlen – BL-győztes magyar női játékos a 40-szeres válogatott Jakabfi Zsanett, a VfL Wolfsburg támadója, aki 2013-ban és 2014-ben is a magasba emelhette a trófeát, 2017-ben pedig Vivianne Miedemával (Bayern München) közösen a Bajnokok Ligája gólkirálya lett 8 találattal.

A 2017/2018-as női BL-küzdelem jelenleg a legjobb 32 csapatnál tart, a döntőt 2018. május 24-én rendezik a Valerij Lobanovszkij Stadionban, a Dinamo Kijev otthonában.

MLSZ