2017. november 13. 11:51

A világon először egy bankfiók területén.

Forint és euro bankjegyek befogadására és kiadására is alkalmas Bitcoin ATM-et avattak fel Mosonmagyaróvár belvárosában, áll a készüléket üzemeltető Shinrai Kft. hétfői közleményében. A szöveg szerint ez az első olyan Bitcoin ATM a világon, melyet egy szolgáltatói fiókban szereltek be, az automata ugyanis a bankfüggetlen számlavezetési és egyéb virtuális pénzügyi szolgáltatásokat kínáló VirPay pénteken felavatott kirendeltségébe került.

A Shinrai Kft. által indított MrCoin.eu-n már évekkel ezelőtt megnyílt a lehetőség Bitcoin adásvételére. Bitcoin ATM-et beszereltek már korábban is, de 2014-ben nem szolgáltatói fiókban, hanem a budapesti Anker kocsmában helyezték üzembe az automatát. Ezen azóta már tízezernél is több tranzakciót bonyolítottak.

A mosonmagyaróvári készülék viszont többet tud budapesti társánál, ez a modell forint mellett euró bankjegyet is képes befogadni, illetve kiadni, és Bitcoin vétele és eladása mellett a későbbiekben Ethereum, Bitcoin Cash és Litecoin váltására is alkalmas lesz. Tört egységekben is, a jelenlegi egy egységre jutó árfolyamnál kisebb összeggel is lebonyolítható adásvétel az automatánál. Minimum vásárlási limit viszont van, ez 5000 forint.

mfor.hu