2018. január 12. 11:34

Az elmúlt napok híre, hogy Garancsi István fociklubja, a Videoton leigazolta az 51-szeres válogatott focistát, Huszti Szabolcsot.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

A fehérvári klub csütörtökön jelentette be hivatalosan, hogy sikerült megegyeznie Huszti Szabolccsal, az 51-szeres magyar válogatottal és a szezon második felét már az NB I-ben tölti a kék-piros csapatnál. A kérdés azonban, hogy a fizetésekkel amúgy sem szűkmarkúan bánó Videoton milyen feltételekkel tudta megszerezni magának a játékost.

A rangado.hu cikke felidézi: tavaly februárban a Blikk arról számolt be, hogy Huszti évi 3,3 millió euróért, vagyis több mint egymilliárd forintért hagyta ott a Frankfurtot és igazolt a kínai Csangcsun Jatajhoz. Ez a nagyságrend még a Videotonnak is sok lenne, sőt maga Huszti is azt mondta: nem gondolta volna, hogy visszatér a magyar bajnokságba.

Árulkodó viszont, hogy Kovács Zoltán sportigazgató nem győzött hálálkodni a tulajdonosnak, Garancsi Istvánnak, mint fogalmazott:

"köszönjük a tulajdonosnak, hogy lehetőségünk volt egy ilyen kaliberű játékost szerződtetni".

A lap forrásai szerint

elképzelhetetlen, hogy havi 5000 eurónál, vagyis 15 millió forintnál kevesebbért hazajöjjön Huszti.

Ez az összeg két-háromszorosa lehet a legjobban kereső fehérvári focista bérének, amihez még hozzájon az aláíráspénz is, 30-60 millió forint.

A rangado.hu informátora szerint Huszti Kínában havi 300 ezer eurót keresett, ha a Videoton ennek csak a harmadát adta volna neki, az is "felrobbantotta" volna az öltözőt.

Mindenesetre ha csúcsgázsiról van szó, a Videoton az egyik olyan csapat, amely megengedheti magának. Egyrészt az egyik legnagyobb költségvetésből gazdálkodik, 2016-ban több mint 3,7 milliárd forintnyi bevétel folyt be a kasszába. Másrészt a klub mögött az egyik leggazdagabb magyar vállalkozó, Garancsi István áll, akiről mint kiderült meglehetősen furmányosan saját érdekeltségében álló bankján keresztül a saját cége által adott szponzori pénzt is elzálogosítja, ha pénzre van szüksége a focicsapatnak.

Kapcsolódó:
Elzálogosítja szponzori pénzeit a Videoton

Kimagasló fizetés lehet ez a hazai élvonalban

A havi 15 millió forintos fizetés nemcsak a fehérvári csapatnál, de a teljes NB I-et nézve is kimagasló bérezést. Korábbi hírek szerint a toplistát a szintén fehérvári Juhász Roland vezette havi 8 milliós gázsival, mögötte a Fradiban játszó Gera Zoltán áll havi 7,5 millióval.

(Forrás: RTL Klub)

mfor.hu