2017. november 24. 12:13

Ha véletlenül kevés lenne a sokmilliárdos sportcsarnok.

Kisebb hazai versenyek és edzőtáborok rendezésére alkalmas cselgáncscsarnok épül Tatabányán a Nemzeti Sportközpontok 400 millió forintos beruházásában - erről fogadott el megállapodást a város közgyűlése csütörtökön.

Schmidt Csaba polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta, a létesítmény a város egyik fő útvonala mentén, a Földi Imre Sportcsarnok közelében áll majd. A beépített alapterület 1400 négyzetméteres, a küzdőtér pedig 635 négyzetméteres lesz. A kivitelezés tervezett kezdete 2018 tavasza, a várható befejezés időpontja 2019 első féléve. A projekt beruházási és koordinációs feladatait a Nemzeti Sportközpontok látja el.

Kapcsolódó:
15 milliárdból épül sportcsarnok
A 15 milliárdos sportcsarnok látványterve (Fotó: kemsport.hu)

A központi forrásból megépülő csarnok állami tulajdonú építmény lesz, a telekre az önkormányzat földhasználati jogot biztosít, valamint gondoskodik a közművekről, parkolókat épít és elvégzi a beruházást követő kertészeti munkákat.

A tatabányai dzsúdócsarnok a sportág észak-dunántúli regionális központjaként működik majd, közös edzésekkel és tehetséggondozással. A létesítmény hazai és nemzetközi táborok megtartásával tehermentesíti a tatai edzőtábort. A csarnok a versenyek mellett lehetőséget biztosít a környező iskolák testnevelési óráinak megtartásához. A távlati célok között szerepel Tatabányán egy cselgáncsakadémia létrehozása, tehetséggondozás és életpályamodell kialakítása - ismertette a polgármester.

MTI