2017. október 12. 13:22

A teljes költség kb. 45 százalékát fedezi majd brüsszeli pénz.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Húsüzemet épít Alcsútdobozon Mészáros Lőrinc agráripari cége, a Búzakalász 66 Kft., feltehetőleg Mészáros sertéstelepe mellé, írja a Zoom.hu.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A lap úgy tudja, a beruházás EU-s támogatással valósul meg, melynek összege 331,5 millió forint. Ezzel Mészáros a lehetséges folyósítás csaknem maximális összegét nyerte el. A „mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban” című pályázat szerint egy beruházás esetében a támogatás mértéke ugyanis maximum 50 százalék lehet, a Zoom pedig úgy rakta össze a fellelhető adatokat, hogy a fejlesztés teljes összege körülbelül 750 millió forint,

a cég tehát a költségek mintegy 45 százalékát fedezné uniós forrásból.

A Búzakalász lassan teljesen leuralja a környéket, hiszen ezen, valamint rokonságán keresztül Mészáros Lőrinc több száz hektárnyi terület felett rendelkezik Alcsútdoboz, Óbarok, Vál és Kajászó térségében, emellett ott van még a sertéstelepe és a kisebb boltjai a településeken.

Mészárosnak egyébként tavalyig már volt húsüzeme  Veszprémben - a Bakony Hús (BH) Kft. képében, de ezen végül túladott a felcsúti polgármester.

mfor.hu