2017. augusztus 22. 12:44

Hallgatjuk, és nem hisszük el.

Megvan, milyen szöveggel támad a Fidesz a "tájékoztató kampányában", melyet valójában azért indítottak hétfőn, hogy lejárassák Vona Gábor Jobbik-elnököt a nyugdíjasok előtt. A felvételt a Webmarketingmesek Tumblr vette észre egy fórumon, az ő posztjukat pedig a 444 emelte át.

A hangfelvétel ide kattintva hallgatható meg (nagyon érdemes!), a szöveg pedig:


„Jó napot kívánok, a Fidesz nevében keresem. Azért hívom, mert önnek is tudnia kell, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke megsértette a nyugdíjasokat. Azt mondta róluk, hogy szennyvíz folyik a szájukból, magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, és trágárul ordibálnak. Ez felháborító! A Jobbik szégyellheti magát! Nem először fordítanak hátat az időseknek, nem először sértegetik őket. Vona Gábor kijelentése csak a legutóbbi példa. Ne felejtsük el, emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk! Köszönöm, hogy meghallgatott.”

- szól az üzenet, melyet kiváló érzékkel egy idősnek hangzó férfi szájába adtak. A benne elhangzó Vona-idézeteket pedig, ahogy azt már előre biztosra lehetett venni, úgy legózták össze, hogy azokból kimaradt az eredeti megnyilvánulás lényege, vagyis az, hogy az idősek indulatait a Fidesz korbácsolta fel azzal, hogy nem feloldotta, hanem felszította a traumáikat, és ezzel manipulálta őket.

Az egészben mégiscsak a szájbarágás kimaxolása a leggyönyörűbb, vagyis az, amikor a szöveg végén, a jó hosszas Vona elleni hergelés után még külön el is mesélik, miért is indították el ezt a robothívást. Ismételjük át:

"Ne felejtsük el, emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk!"

Manipulációból ez már tényleg csillagos ötös.

mfor.hu