2017. október 19. 13:05

A postások viszik ki a nyugdíjasok karácsonyi ajándékát év végén.

Hajrá Posta! - mondta Lázár János annak kapcsán, hogy idén ki viszi ki az Erzsébet-utalványokat a nyugdíjasoknak karácsony előtt. Portálunk azért kérdezett rá erre, mert tavaly politikai cirkusz lett abból, hogy a Miniszterelnökség a kormányhivatali dolgozókkal vitette volna ki az utalványokat, nem a postával.

Az ötlet hamar elbukott, mert a kormányhivataloknak sem kapacitásuk, sem idejük nem lett volna erre a munkára. Az is kétségessé vált, hogy valóban megtakarítást jelentene-e, ha nem a postát vonják be. Ráadásul biztonsági kérdések is felvetődtek: az idősek ismerik a postást, aki rendszeresen járja a környéket, de a kormányhivatali dolgozókat nem. Így visszaélésekre, bűncselekmények elkövetésére is alkalmat adott volna ez a helyzet.

Idén újra kapnak Erzsébet-utalványokat az idősek, ezért arról érdeklődtünk a miniszternél a mai Kormányinfón, hogy a posta vagy a hivatalnokok kapnak megbízást az ajándék kézbesítésére.

Lázár reakciója az volt, hogy a posta tavaly is rendben elvégezte ezt a munkát (arról viszont nem tett említést, hogy nem ez volt az első számú megoldás). Azzal zárta mondandóját: Hajrá Posta!

mfor.hu