2017. október 17. 12:36

Kósa Lajos leporolta a vagyonnyilatkozatát.

Az Orbán-kormányban csak az kaphat tárca nélküli miniszteri posztot, akinek van motorcsónakja – akár ezt a következtetést is levonhatnánk a hivatalos kormányzati oldalon elérhető vagyonnyilatkozatokból. Süli János, a paksi projektért felelős tárca nélküli miniszter, illetve Kósa Lajos, a Modern Városok Programért felelős tárca nélküli miniszter is szerepeltet ilyen vízi járművet a vagyonnyilatkozatában.

Kósának most azért kellett közzétennie a beszámolóját, mert október 2-ától a kormány tagja lett, az előbb említett feladatkörrel. A dokumentumban nincs újdonság ahhoz képest, amit még januárban közölt, a parlamenti képviselőkre vonatkozó előírásoknak megfelelően.

Kósa Lajos egy motorkerékpárral 

A Fidesz volt frakcióvezetője felesben tulajdonol egy 300 négyzetméteres debreceni családi házat, valamint Budakeszin van egy üdülője. Szamosszegen pedig 2,5 hektárnyi szántót birtokol.

Kalandos természetének megfelelően hol egy Mercedes mikrobusszal, hol egy BMW motorkerékpárral érkezik meg úticéljához, ha pedig önfeledt szórakozásra vágyik, akkor Crowline 220 EX orrkiülős motorcsónakkal szeli a vizet. E hobbija az, ami összeköti Süli Jánossal: a paksi főnök egy Maxum 1800 SR3-as motorcsónakból tud alkalomadtán visszaintegetni a szemből érkező Kósának.

Ezeken túl Kósának 1,6 millió forint pénzintézeti számlakövetelése van, devizában pedig további 800 ezer forintot tart pénzintézetben. Ugyanakkor 11,5 milliós tartozása is van pénzintézettel szemben, míg magánszemélyekkel szemben 17 millióval tartozik.

Országgyűlési képviselőként gépkocsit használhat, kapott egy laptopot és egy iPhone készüléket 300 ezer, illetve 62 217 forint értékben.

mfor.hu