2017. október 12. 13:07

Tiszta az út Budapest előtt a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezésére.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Az már korábban is ismert volt, hogy Budapest érdeklődik a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezése iránt, most viszont úgy tűnik, jelenleg egyedüli esélyesként lehet versenyben. Mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy az afrikai országok leghamarabb 2025-re fognak jelentkezni - írja az Insidethegames.biz cikkére hivatkozva a Magyar Nemzet.

Az Afrikai Atlétikai Szövetség elnöke, Hamad Kalkaba Malboum szerdai nyilatkozata szerint a 2023-as rendezés túl korai lenne a kontinens számára.

Az atlétikai stadion terve a 2024-es olimpiára. Olimpia nem lesz, stadion igen.
(Fotó: Facebook)

Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára, egyben az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) tanácstagja a Magyar Nemzet megkeresésére azt mondta, számukra az afrikaiak 2023-at érintő visszakozása nem volt újdonság, informális csatornákon már értesültek erről. „Ugyanakkor továbbra sem pontosította az IAAF, hogy mik az elvárások a 2023-as világbajnokság rendezésével kapcsolatban. Amint látjuk a feltételeket, akkor lehet arról beszélni, hogy akár Magyarország, akár más a 214 tagország közül képes lehet megfelelni ezeknek az elvárásoknak.”

A részletek tisztázása nem várhat már nagyon sokáig, hiszen elvileg nagyjából egy év múlva már el is dől, ki lesz a 2023-as házigazda.

mfor.hu