2017. július 16. 11:07

Az izraeli delegáció érkezése miatt komoly forgalomkorlátozások lesznek Budapesten, itt van, mire kell készülni.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Július 17. és 20. között Budapesten vendégeskedik Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök és felesége, Sara Netanjahu. A delegéció érkezése természetesen lezárásokkal, forgalomkorlátozásokkal jár, mely a belváros és a reptér környéke mellett a Várat érinti leginkább. Az alábbiakban összefoglaljuk, mire kell számítania jövő héten annak, aki Budapesten közlekedni akar.

Lezárják Ferihegyet

Másfél-két órával korábban induljon el a repülőtérre, akinek a gépe 2017. július 17-én délután indul, mert a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren és környékén korlátozásokra kell számítani. A várhatóan egy órás időtartamú forgalomkorlátozások idején gépkocsival és taxival sem lehet majd megközelíteni a repülőteret, továbbá a 100E és a 200E reptéri buszjáratok sem érintik majd azt.

Szakaszosan és időszakosan lezárják július 17-én 14:30 - 16:00 óráig, valamint július 20 17:00 - 19:00 óra között a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér - 4-es számú főút – M0-ás autóút - M3-as autópálya - M3-as autópálya bevezető szakasz - Kós Károly sétány - Hősök tere - Andrássy út - Bajcsy-Zsilinszky út - Deák Ferenc tér - Erzsébet tér útvonalat.

A korlátozásokkal kapcsolatos aktuális közlekedési információk hétfőn délután a BKK Facebook-oldalán és a BKK Info weboldalon, illetve alkalmazásban lesznek olvashatók - figyelmeztet a BKK.

Megszállja a TEK a belvárost

Netanjahuék védelmében a TEK magáévá teszi Budapest belvárosát hétfő 10 órától legkésőbb csütörtök 18 óráig. Ilyenek lesznek:

(TEK)

Az útvonal-korlátozásokat a hatóságok - tekintettel a vizes vb miatt bevezetett egyéb korlátozásokra is - csak a külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják fenn, így segítve a Budapesten közlekedőket.

Várni kell a Várban

Az izraeli delegáció Orbán Viktorral és Áder Jánossal találkozik, ez pedig hétfőn és kedden komolyan érinti a Vár közlekedését, ahol valamennyi főútvonalon megállási tilalom lép életbe.

az érintett utcák (forrás: I. kerület, Facebook)

Július 18-án

10:00 - 14:00 óra között lezárják: Várkert Bazár térségét
12:00 - 12:40 valamint 13:15 - 14:00 óra között szakaszosan és időszakosan lezárják: Széchenyi Lánchíd - Clark Ádám tér - Lánchíd utca - Ybl Miklós tér - Apród utca (Várkert Bazár) útvonalat

14:30 - 17:00 óra között lezárják:

 • Szent György teret
 • Szent György utcát (mellet lévő sétányt is)
 • Dísz tér teljes területét
 • Palota utat
 • Hunyadi J. út felső szakaszát
 • Tóth Árpád sétányt (Dísz tértől a 3. számig)

16:20 - 18:00 óra között szakaszosan és időszakosan lezárjá:

Lánchíd - Clark Ádám tér - Lánchíd utca - Ybl Miklós tér - Apród utca - Szarvas tér - Attila út (Krisztina körút) - Dózsa György tér - Palota út - Szent György utca - Szent György tér (Sándor Palota) útvonalat

17:00 - 22:30 óra között lezárják:

 • Fortuna utcát
 • Kard utcát

19:00 - 19:45 valamint 21:30 - 22:30 óra között szakaszosan és időszakosan lezárják:

Lánchíd - Clark Ádám tér - Lánchíd utca - Ybl Miklós tér - Apród utca - Szarvas tér - Attila út (Krisztina körút) - Dózsa György tér - Palota út - Dísz tér - Tárnok utca - Szentháromság tér - Országház utca – Kard utca - Fortuna utca – Hess András tér útvonalat

A delegáció útvonalán megállási tilalom lép életbe hétfő reggeltől:

 • Attila út (Szarvas tér - Dózsa tér között)
 • Krisztina krt. (Dózsa tér - Erzsébet híd között)
 • Lánchíd utca
 • Palota út
 • Tárnok utca
 • Szentháromság tér
 • Hess András tér
 • Fortuna utca
 • Országház utca
 • Úri utca (Móra F. utcától a Dísz térig)
 • Bécsi kapu tér környéke továbbá a Pesti belvárosban az Erzsébet tér környéki főbb útvonalain.

A vári lakosok érvényes parkolási engedéllyel hétfőn és kedden a váron kívül is parkolhatnak. Aki viszont a delegáció útvonalán, a megállási tilalom hatálya alá eső utcákban hagyja a járművét, azt a rendőrség elszállítja, tájékoztat az I. kerület Facebook-oldala.

FRISSÍTÉS: Elesik az Erzsébet tér

Hétfőtől csütörtökig a belvárosi Erzsébet tér és környéke forgalmát is korlátozzák, az intézkedés a tömegközlekedést is érinti, közölte még a BKK az MTI-vel.

Hétfő reggel 8 órától várhatóan csütörtök délig az 1-es metró Deák Ferenc téri állomásának Erzsébet térre vezető kijáratát lezárják, a megállóhelyet kizárólag a metróaluljáró irányában lehet majd elhagyni.

Emellett további korlátozások is lesznek az Erzsébet tér környékén, amelyek miatt változik a 15-ös, a 115-ös, a 16-os, a 105-ös, a 916-os és a 990-es busz közlekedése. 

mfor.hu