<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A lovasverseny a városligeti mobilstadion helyén lenne - azt így szaporábban kell szétkapni - az eredmény a szokásos.

Gyorsabban kell lebontani a városligeti szinkronúszó-mobilstadiont az eredetileg tervezettnél, és ezzel 78 millió forinttal megint megdrágult a drágulásban soha véget érni nem akaró vizes vb, írja a Népszava.

a szinkronúszó-mobilstadion még teljes pompájában (MTI)

A létesítmény bontásával a felépítését is végző Penta Industry Kft.-nek az eredeti szeptember 30-i határidő helyett szeptember 15-re kell elkészülni. Azt a lap hiába kérdezte a szervezőktől, hogy mire ez a nagy sietség, de a dátumok egybeesése arra utal, hogy a közelgő Nemzeti Vágta lehet az oka. A lovasversenyt ugyanis épp a szeptember 15-i hétvégén rendezik a Hősök terén, egy sarokra a volt szinkronúszó-stadiontól. Az eredeti bontási határidők kijelölésénél elfeledhették, hogy a lovas rendezvényre helyre kell állítani környéken az eredeti állapotokat.

A dráguláson túl újabb csavar, hogy úgy néz ki, teljesen feleslegesen srófolták még följebb a vizes vb árát a rapid bontás miatt. A kérdéses területen, vagyis a városligeti jégpályánál dolgozó egyik biztonsági ember ugyanis azt mondta a Népszavának, hogy képtelenség mindent időre eltakarítani, a versenyistállókat például biztos máshol kell elhelyezni.

Ezt a Nemzeti Vágta szervezői ráadásul már tényként közölték a lappal. Az eddigi szokástól eltérve a műjégpálya területét nem tudják használni a lovasok, csak a szinkronúszó stadion építésében nem érintett főépületet, válaszolták az újságírói megkeresésre.

„A Nemzeti Vágta istállóinak az elhelyezését a szervezők a Felvonulási téren oldották meg, pont úgy, ahogy a Műjégpálya felújításakor 2011-ben."

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.