2017. szeptember 22. 09:43

Miután legyilkolták 2024-es budapesti olimpiarendezés álmát, úgy tűnik, Magyarország nem adja fel, minden fronton bepróbálkozik, hogy köze legyen egy olimpiához.

A népszavazást elkerülendő Budapest visszavonta pályázatát a 2024-es nyári olimpiai játékok rendezéséért vívott csatában, ami a kormányfő szerint felért egy álomgyilkossággal. Noha azóta több, az olimpia miatt tervezett beruházásról derül ki, hogy megvalósulhat, a rendezési álmokat sem adjuk fel.

Korábban sajtóhírek szerint felmerült az az ötlet is, hogy a nyári helyett egy téli olimpia rendezésére pályázzon Magyarország, egy hete számoltunk be arról, hogy Budapest megbeszéléseket folytat a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal a következő Nyári Ifjúsági Olimpia rendezéséről, melyet jelen állás szerint nagy valószínúséggel 2023-ban tarthatnak meg. Most viszont újabb próbálkozásra derült fény.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a TV2 I/I Azurák Csabával című műsorában nyilatkozott arról, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság már jelezte a téli olimpiai pályázatra készülő osztrák szervezeteknek, hogy Magyarország szívesen adna otthont korcsolyaszámoknak - írja a 444.hu.

„Hajlandók vagyunk arról tárgyalni, hogy egyébként itt Magyarországon egy ultramodern és minden feltételnek megfelelő létesítményben lehessen megrendezni a korcsolyaszámokat” - nyilatkozta Kulcsár.

Egy elveszett álom

Mindez nem társrendezést jelentene, de elismerést hozna Magyarországnak. Ausztriában azt tervezik egyébként, hogy Innsbruck pályázna a 2026-os téli olimpiára, a pályázatról október 15-én regionális népszavazást tartanak.

Magyarországon egyébként 2021-re készülne el a modern jégcsarnok, 10 ezer férőhellyel, így a korcsolyaszámoknak megfelelő létesítmény adhatna otthont.

A hírek szerint a téli olimpia rendezésének ötlete Kósa Lajos fejéből pattant ki, aki egyébként a Magyar Országos Korcsola Szövetség elnöke is. Kósát állítólag zavarja, hogy a MOB túlságosan nyári olimpia-központú.

mfor.hu