2017. szeptember 14. 08:19

Sajtóinformációk szerint Budapest megbeszéléseket folytat a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) a következő Nyári Ifjúsági Olimpia rendezéséről - értesült az Insidethegames.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Az Insidethegames információi szerint előzetes tárgyalásokat folytat Budapest a NOB-bal a következő ifjúsági olimpia rendezésének lehetőségeiről. Az időpont egyelőre még nem fix, de jelenleg 2023 az esélyesebb, a másik alternatíva a 2021-es év.

A NOB ügyvezető igazgatója, Christophe Dubi megerősítette, hogy több várossal tárgyalnak és várakozásaik szerint még többen is képbe kerülhetnek. Az igazgató Budapest 2024-es olimpiai pályázatot nagyon jónak tartotta, szerinte nagyon kreatív volt az anyag, és úgy véli, Budapest olyan város, amely képes megrendezni az olimpiát és az ifjúsági játékok iránt is érdeklődik.

Egy elképzelés a 2024-es pályázatból

Hozzátette ugyanakkor, hogy az ifjúsági olimpia helyszínének olyan várost keresnek, amely nem tudnak ennél nagyobb nemzetközi sporteseményt megszervezni. Ennek tükrében tehát mégsem annyira fényesek a budapesti kilátások.

Budapest nemrég a vizes világbajnokság házigazdája volt, emellett pályázhatunk a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezésére is.

mfor.hu