2017. december 14. 13:28

2018. március 16-tól kezdve 25 százalékkal többet fizethetünk a Halászbástya felső kilátószintjére érvényes belépőjegyekért.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Az I. kerületi önkormányzat képviselő-testülete a csütörtöki ülésen dönthet a jövő évi áremelésről. A polgármester, Nagy Gábor Tamás által jegyzett előterjesztés alapján mivel az elmúlt 4 évben alig emeltek a belépőjegyek árain, jövőre érdemes lenne egy nagyobb mértékű drágítást eszközölni.

"2014-ben és 2015-ben a belépőjegyek árát nem emeltük, 2016. évben 100 forinttal emeltük meg, 2017. évben szintén nem emeltünk, ezért javasoljuk, hogy 2018. évben minimális mértékben, 200 forinttal emelje meg a Képviselő-testület a belépőjegyyek árát" - olvasható az előterjesztésben.

(Fotó: Pixabay)

Tény, hogy a 200 forinttal magasabb ár elsőre talán nem tűnik soknak, de ez az "alacsony bázis" miatt mégis 25 százalékos emelésnek felel meg. A mostani 800 forint helyett tehát jövő év március 16-tól fejenként 1000 forintért lesz látogatható a Halászbástya felső kilátószintje. A legutóbbi, 2016-os emelés 14 százaléknak felelt meg.

A kedvezményeken nem tervez változtatni az önkormányzat, tehát

  • a 14 év alatti gyermekek, a diákigazolvánnal rendelkezők, valamint a magyar és EU-s nyugdíjasok 50 százalékkal olcsóbban veheti meg a jegyet,
  • az I. Kerület Kártya tulajdonosai 100 százalékos,
  • a Budapest Kártyával rendelkezők 10 százalékot kedvezményt kaphatnak.

Ingyenes belépésre lesznek jogosultak többek között a 6 éven aluli gyerekek, az idegenvezetők, a rokkantsági járadékban részesülők, mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők.

Az előterjesztés szerint egyébként az idei szezonban a kilátóterasz beléptetéséből összesen 198,96 millió forintos bevétele származott az önkormányzatnak, amit az elmúlt évekhez hasonlóan (a költségek levonása után) a Halászbástya és környékének felújítására fordítják.

A belépőjegyek 25 százalékos emelése ez alapján változatlan számú és összetételű látogatószámot feltételezve 49,74 millió forint pluszbevételhez juttathatja az I. kerületi önkormányzatot.

Székely Sarolta
mfor.hu