2018. február 8. 15:22

Egy friss felmérés eredménye szerint a magyarok 72 százaléka aggódik hazánk egészségügye miatt.

A héten Trump a britekkel kezdett kisebb csörtét az egészségügy területén. Az amerikai elnök hétfői Twitter-üzenetében az állította, hogy a brit egészségügyi rendszer nincs kellően finanszírozva és nem működik rendesen.

“A demokratapártiak az univerzális ellátást sürgetik, miközben az Egyesült Királyságban több ezer ember vonul az utcákra amiatt, hogy az ő, mindenkire kiterjedő rendszerük nincs finanszírozva és nem működik”.

Bár a brit egészségügyi rendszer tényleg nem tökéletes, ráadásul a Brexit miatt várható gazdasági visszaesés a finanszírozás csökkentését eredményezné, sokan kiálltak a brit állami egészségügyi ellátó szolgálat (NHS) mellett.

A téma kapcsán a Statista.com tett közzé egy Ipsos által készített felmérést, ami Magyarországot nem a legszebb fényben tünteti fel, hiszen a fentiek alapján még a briteket sem aggasztja annyira a terület jövője és jelenlegi helyzete, mint minket, magyarokat.

A megkérdezett 16-64 év közötti magyarok 72 százaléka aggódik ugyanis az egészségügy helyzete miatt, ami a legmagasabb arányt jelenti. A dobogó második fokán a lengyelek állnak jóval kisebb, 62 százalékos aránnyal, mögöttük pedig a brazilok "mindössze" 46 százalékkal.

A felmérés szerint a törökök a legnyugodtabbak, a megkérdezetteknek csupán 3 százaléka fejezti ki aggodalmait az ország egészségügye miatt.

You will find more infographics at

Statista

mfor.hu