2017. november 20. 13:47

A "ne szavazhasson, aki soha nem élt itt" témában.

A Demokratikus Koalíció (DK) telefonos kampánnyal tolja meg az aláírásgyűjtő akcióját, amelynek lényege, hogy ne szavazhasson, aki soha nem élt Magyarországon, így nem viseli szavazata következményeit. Ezt Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke közölte hétfői sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint.

A Szijjártó Péter brüsszelezős-sorosozós performansza mellé szépen betagozódó telefonos akció hétfőn indul, a DK azokat akarja elérni vele, aki nem találkoztak még a kampánnyal az interneten, és aláírásgyűjtő aktivistákba se futottak bele az utcán.

A telefonos kampány kapcsán az a legjobb hír, hogy a kagylóba nem más, mint

Gyurcsány Ferenc

fog duruzsolni. A DK elnöke tájékoztatást ad az akció lényegéről, és arról, hogyan lehet csatlakozni a kezdeményezéshez. Molnár Csaba közlése szerint a kampánnyal egy erre szakosodott céget bíztak meg, amely a következő két hétben minden jogszabály betartásával a vonalas készülékkel bíró magyar állampolgárokat fogja felhívni.

Molnár szerint a DK akciója sikeres, és azt mutatja, hogy komoly ellenállásba ütközik Orbán Viktor azon terve, hogy súlyos milliárdokból határon túlról próbál szavazatokat vásárolni magának. Ez az akció a magyar emberek igazságérzetével találkozott - mondta a DK alelnöke, aki szerint felmérésekből már korábban tudták, hogy ezzel a kezdeményezéssel egyetért a magyar választópolgárok több mint kétharmada.

A DK három hete indította el aláírásgyűjtő akcióját, azóta a petíciót csak az interneten több mint 100 ezren írták alá, és beszámolók szerint a DK utcai aláírásgyűjtő pultjai előtt is "hosszú sorok kígyóznak", így reményeik szerint itt is sok-sok ezer aláírás gyűlik össze, mondta még el Molnár.

via MTI