2018. február 16. 04:24

A kormany.hu oldalon jelentek meg dokumentumok több állami vezető javadalmazásáról. A lista ugyan nem teljes, de minden jel arra utal, hogy mindössze néhány éves autók helyett többen is vadiújakat kaptak.

A magyar állam vezetői munkájuk zökkenőmentes ellátása érdekében többféle juttatásban is részesülnek. A törvényben szabályozott fizetések mellé autó, telefon, cafeteria, laptop vagy akár lakásbérlet is járhat. Ezek közül úgy tűnik, a szolgálati autók cseréje vált esedékessé, noha alig pár éves használt autókat "selejteztek le" ezáltal.

A kormany.hu-ra feltöltött dokumentumok alapján tavaly december óta folyamatosan cseréli le az állami vezetők autóit, a nyilvánosságra eddig hozott adatok szerint az első szerencsések már karácsony előtt, december 20-tól használhatták a vadonatúj autókat. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek a 2016-os Skoda Superb típusú személyautóját cserélték le a legújabb típusra, egy 2017-es modellre. Ugyanettől a naptól kezdve kapott más autót Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere is, igaz, esetében úgy tűnik, egy korábbi modellt jobban preferálhat, hiszen egy 2015-ös Volkswagen Multivan helyett egy 2011-es modellt használ tavaly év vége óta.

December 21. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára, V.Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár és Soltész Miklós, az EMMI államtitkára számára volt szerencsés nap. Mindannyian a 2015-ös Skoda Superb helyett megkapták használatra a legújabb, 2017-es modellt. Ebbe a sorba tartozik Nagy István, a földművelésügyi tárca államtitkára, a NAV elnöke, Tállai András és Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár is.

Az autók cseréje azonban nemcsak év végére datálódott, hiszen Tállai és Hoppál is 2018 első napjaiban vehete át új szolgálati járművét. Január 22-ig kellett várnia az autócserére Simon Róbert Balázsnak, a megyei fejlesztések biztosa, aki évjáratot nem, típust viszont váltott: a 2015-ös Opel Insignia helyett már egy 2015-ös Skoda Superbbel róhatja az utakat.

Mind közül azonban a legjobban úgy tűnik, hogy Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes járt, hiszen február 2-től a 2015-ös Volkswagen Multivan helyett egy 2018-as Skoda Superbbel közlekedhet.

mfor.hu