2p

Még javában zajlik a társaság végelszámolása, májustól legalább bérleti díjat nem kell már fizetnie az új székhelyéért.

Május 30-án tartja következő ülését a fővárosi közgyűlés, melynek egyik napirendi pontja az olimpiai pályázattól való tavaly februári visszalépés miatt végelszámolás alatt álló Budapest 2024 Zrt. alapszabály-módosítása lesz egy kényszerű székhely-változtatás miatt. A REsidence 2 Irodaházban bérelt irodának a szerződése 2018. április 30-ig szólt, amit a - végelszámoló tájékoztatása szerint - korábban nem lehetett felmondani pénzügyi visszatérítéssel, így eddig albérleti szerződéseket kötött a társaság.

"2018 májusában azonban ezen gazdálkodási feladatok is lezárulnak, az elszámolások - pl. bérbeadóval történő elszámolás, közüzemekkel kapcsolatos elszámolás - jelenleg folyamatban vannak."

Ilyen is lehetett volna (Fotó: MTI)
Ilyen is lehetett volna (Fotó: MTI)

A székhely bérleti szerződés lejártával azonban a társaság nem köt újat a további költségkímélés érdekében. Mivel azonban a végelszámolási eljárás záró szakaszában kiemelt jelentőségű, hogy a társaság a székhelyén elérhető legyen, a Budapest 2024 "a költséghatékonyság szempontjából is legelőnyösebb megoldást" választotta, a végelszámolási eljárásért felelős Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. ingyenesen hozzájárul a saját székhelyének bejegyzéséhez és használatához.

Az előterjesztéshez csatolt melléklet szerint a végelszámolás az előzetes ütemtervnek megfelelően halad. Tavasszal befejeződött a teljes szerződéses állomány lezárása és az ezzel kapcsolatos elszámolási és egyéb adminisztratív eljárások lefolytatása is megtörtént. Így többek között elszámoltak a beszállítókkal, törölték az ingatlannyilvántartásban bejegyzett vételi jogokat, visszagyűjtötték és leltározták a bérelt irodatechnikai és számítástechnikai eszközállományt is.

Az előzetes ütemterv szerint a végelszámolás várhatóan idén év végén fog lezárulni, a 16 hónapig tartó folyamat pedig összesen 308 millió forintot emészthet fel a tervek szerint. A jogszabályok által 10 hónap a legrövidebb időtartam a folyamatra, amit 3 éven belül kell lezárni. A Budapest 2024 felszámolását tehát nem húzzák el, de nem is fogják elaprózni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!