<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Miközben a globális környezet sem kedvez a kockázatos eszközöknek a forint bajai mögött ennél több áll. Szerda délután már 416 forintot kellett egy euróért adni.

Szerda délelőtt még azon hüledezhettünk, hogy 410 forint lett egy euró, délutánra viszont tovább gyengült a magyar fizetőeszköz és újabb lélektani szintet, a 415-öt is átütötte. A befektetők annak ellenére is nyomás alá helyezik a magyar fizetőeszközt, hogy a két deviza között érezhető kamatkülönbözet van, így akkor éri meg a forint eladása, a valaki további gyengülésre számít.

Nem túl bíztató amit a grafikonok mutatnak. Forrás: EquilorNem túl bíztató amit a grafikonok mutatnak. Forrás: Equilor

Amennyiben a 410,22-es szintet is átlépi a jegyzés, a következő megálló 416,78-nál lehet, írta délelőtti elemzésében az Equilor, talán ők sem sejtették, hogy ezt még ma elérjük. A gyengülés elvileg nem tarthat örökké, de ha a jegybank csütörtökön nem fog újabb határozott kamatemelés mellett dönteni, akkor aligha láthatunk érdemleges korrekciót. A megoldás persze a kormány kezében van, ám amíg az unióval nem jutnak dűlőre, addig a forint a spekulációk céltáblája maradhat.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.