<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az orosz Energetikai Fejlesztési Központ elemzői szerint Oroszország újkori történelmében először 400 milliárd köbméter alá csökkenhet a Gazprom gáztermelése az idén az export visszaesése miatt.

"Amennyiben folytatódik az export csökkenő tendenciája, ami a legvalószínűbbnek tűnik, akkor a Gazprom éves termelése a modern orosz történelemben először nem haladja meg az évi 400 milliárd köbmétert. A termelés dinamikáját ugyan érezhetően befolyásolhatja a téli időjárás, de egyelőre úgy tűnik, hogy a 400 milliárd köbméteres szint elérése nagyon valószínűtlen, mivel a Gazprom a közelgő fűtési szezon előtt nagyrészt feltöltötte az orosz gáztározókat" - vélik az orosz intézetnél.

Az oroszországi átlagos napi gáztermelés havi  visszaesésének több mint 90 százaléka a Gazpromra esett júliusban, a holding csupán 24 milliárd köbméter földgázt termelt, ami augusztusban 22 milliárd köbméterre eshet - véli az Energetikai Fejlesztési Központ. Ez részben azzal magyarázható, hogy az augusztus a kereslet szempontjából hagyományosan az év leggyengébb hónapja.

A Gazprom kedden azt közölte, hogy az első hét és fél hónap alatt 13,2 százalékkal, 274,8 milliárd köbméterre csökkentette a gáztermelést az előző év azonos időszakához képest. 

Április végén a Gazprom vezérhelyettese, Vitalij Markelov azt mondta, hogy a holding 494,4 milliárd köbméter gáztermeléssel számol az idén a tavalyi 514,8 milliárd köbméter után.
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.